בדיקת מעבדה למוצרי חלב
חדש: בדיקת מעבדה תוכיח נוכחות מרכיבי חלב במוצרי מזון.
לבדיקה חשיבות כפולה: לרגישים לחלב פרה ולשומרי כשרות
מעבדת בקטוכם בנס ציונה, המתמחה בבדיקות מזון ותוצרת חקלאית, פתחה שרות חדש של זיהוי חלבוני חלב במוצרי מזון. הודות לכך יתאפשר לזהות עקבות חלב במוצרי "פרווה" או מוצרים בשריים האמורים להיות נקיים לחלוטין ממרכיבי חלב.
לבדיקה חשיבות רבה לשתי אוכלוסיות: לבעלי רגישות בריאותית למרכיביי חלב פרה ולציבור הדתי ושומר המסורת.
ד"ר יעקב אלון ממעבדת בקטוכם, מסר שהבדיקה כוללת איתור שאריות של החלבון לאקטאלבומין במוצרי מזון. מדובר בחלבון המצוי באופן בלעדי בחלב ולכן המצאותו במזון מעידה בהכרח על כך שקיים בו חלב. הוא ציין שבעזרת מכשיר ה"אלייזה" הקיים במעבדה ניתן לאתר כמות נמוכה ביותר של החלבון עד לשיעור של אחד לעשרה מיליון (מ"ג אחד חלבון בעשרה ק"ג מזון).
ד"ר אלון ציין שהשרות מופנה לחברות מזון, ליצרני מזון המיועד לרגישים לחלב, למסעדות ולמשגיחי כשרות שתפקידם להעניק כשרות למוצרי מזון. שימוש נרחב בשרות זה עשוי להעניק לציבור הצרכנים המעוניין במזון הנקי מחלבוני חלב בטחון שהמוצרים הנרכשים על ידו אכן נקיים משאריות חלב. הוא הדגיש שהתוצאות מועברות באופן בלעדי וחסוי ללקוח שהזמין את הבדיקה, כך שבמקרה ומתגלים מרכיבי חלב במוצר הנבדק, הלקוח יוכל לטפל במוצר ולוודא שהמוצר הפגום לא יגיע לשווקים.
מעבדת בקטוכם מציעה מספר בדיקות נוספות שהן יחודיות בשימוש מסחרי, ובהן: בדיקת מקור בשר באמצעות DNA, בדיקת האלרגנט גלוטן במזון המיועד לחולי ציליאק הרגישים לגלוטן, בדיקת חלבון סויה לרגישים לסויה וזיהוי חיידקי סלמונלה וליסטריה. כל הבדיקות הנ"ל הן מהירות ומאפשרות תשובה תוך 48 שעות.