להחזיר את המזון המשמין לצלחת
5 מזונות שאהבנו להשמיץ חוזרים לצלחת המזון הבריא
ברגע שהגדרנו מזון מסוים כמשמין, האם יבוא יום בו נחזיר את המזון המשמין לקטגוריית הבריאות? מסתבר שכן. רבים מבין המזונות האהובים עלינו, אשר הפסקנו לאכול לאור המלצות מומחי תזונה, חוזרים לאופנה ועושים את דרכם אל צלחת הארוחה הבאה. כנראה שמזונות אלה פשוט קיבלו פרסום שלילי בעבר, אך ממחקר חדש עולה כי יתכן והם לא האויב ואף טובים יותר מהמזון אותו אנו אוכלים כעת.
חזה העוף החדש!
חזה עוף הפך למנטרה בקרב המודעים לבריאותם, מחוץ לתחום הדיאטה הוגדרו כנפיי העוף, הירך והרגל. מסתבר שאפשר לחזור לחלקים הטעימים הללו מבלי להרגיש אשמה. לאחר הסרת העור אין הבדל גדול בתוספת השומן והקלוריות וזה בהחלט משפר את הטעם. ישנו גם יתרון בתוספת הברזל המתקבלת באכילת חלקים אלה ביחס לחזה עוף. "מה שחשוב זה להוריד את העור מהעוף, שם נמצא רוב השומן הלא רצוי," טוענת ג'ואן קרטר דיאטנית ממרכז המחקר לתזונת הילד באוניברסיטת ביילור. קרטר מוסיפה כי כיום התנאים השתנו ואפילו ניתן להשיג בשר בקר דל שומן. כבר לא צריך להמנע מבשר אדום, אבל אפשר להשאיר את סטייק העין לאירועיים מיוחדים.
מרגרינה לעומת חמאה. מה עדיף?
בהתחלה היה רק חמאה, והכל היה טוב, אפילו טוב מאוד. כאשר הצטרפה המרגרינה כתחליף חסכוני יותר, הפכה החמאה למעדן אסור. אוהבי החמאה שמחו כאשר נמצא שבמרגרינה יש שומן מסוכן ללב מסוג חומצות טרנס שומניות. "מרגרינה רכה היא הבחירה הטובה ביותר," לפי אליס ליכטנשטיין מרצה באוניברסיטת Tufts. בחמאה יש אחוז גבוה של חומצות שומן רוויות, מהן יש להמנע כדי לשמור על כולסטרול תקין. כיום ניתן להשיג מרגרינה רכה נטולת חומצות טרנס שומניות. חומצות טרנס שומניות נוצרות כאשר במפעל הופך השמן הנוזלי למרגרינה מוצקה. במחקרים הראו כי חומצות טרנס שומניות מעלות את רמת הכולסטרול וגורמות לחסימה בעורקים. ליכטנשטיין ממליצה לכל אוהבי החמאה לשלב בבישול מרגרינה רכה ומעט חמאה כדי לא לותר על הטעם הדומיננטי האהוב.
רוטב לסלט: תעבירו את השמן
במקום לתהות מה יש ברוטב המסתורין הדיאטטי שלנו, עדיף כנראה לחזור ללימון ולשמן הזית המסורתי. רוב סוגי הרטבים לסלט מכילים כיום עשרות רכיבים נוספים בינייהם סוכר ומלח. ליכטנשטיין ממליצה להוסיף מעט חומץ בלסמי לעידון הטעם ובכדי להפחית את כמות השמן ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים הנותנים טעם משובח במקום זה של השמן.