שאלות נפוצות מפורום כירורגיה פה ולסתות
כאב מהמפרק הוא כאב המאפיין מטופלים אשר שוחקים שיניים בלילה או פאראפונקציה במשך היום. יתכן ויש צורך בבדיקה מקיפה יותר.
שאלה: האם סי טי יעיל במקרה של כאבים כרוניים במפרק הלסת? מה ניתן לעשות במקרים אלו מלבד פיזיותרפיה ותרופות אנטי דלקתיות.במקרים של כאבים במפרקי הלסת יש להבדק על ידי רופא העוסק בתחום. מומלץ לפנות למומחה לשיקום הפה או למומחה לכירורגיה פה ולסת. אלו הרופאים אשר יוכלו לאבחן את הבעיה ולטפל בה במיקצועיות.
שאלה: ממה נובע שחיקת סחוס במפרקי הלסת?בזמן שחיקת שיניים או בפאראפונקציה (כמו למשל קסיסת ציפורניים) כוחות הלעיסה מתרכזים באזור המפרק ולכן ישנה פגיעה באזור המפרק והדיסק שבמשך הזמן גורם לשיחקתו ומוכר לרובינו כקליק בזמן פתיחת הפה.
נוצר הרס הולך וגדל של הדיסק ובמשך הזמן שינויים תוך מבניים באזור המפרק לכן חשוב איבחון וטיפול בנושא זה.
השתלת עצם מהאגן היא פרוצדורה המבוצעת באופן קבוע,
יתרונה בכך שמדובר בעצם אותוגנית ולכן הסיכוי לקליטתה באזור ההשתלה הוא מהגבוהים ביותר מאחר ומדובר מעצם מהגוף עצמו. אחוז הסיבוכים בניתוח זה הוא נמוך בעיקר כאשר מדובר במחלקה המנוסה בתחום זה. תיתכן צליעה למספר ימים אך היא נעלמת. ניתוח זה ראוי להתבצע בבי"ח בלבד.
עקירה כירורגית של שן בינה היא אחת מהפעולות הכי שכיחות שמבצע כירורג פה ולסת. פעולה זו בדר"כ מתבצעת בהרדמה מקומית ואין צורך בהרדמה כללית.
כאשר המטופל מאוד חרד ניתן לבצע טישטוש תוך ורידי על מנת להקל על החרדה.
מומלץ לבצע עקירה זו ע"י כירורג פה ולסת במיוחד כשמדובר בשן בינה כלואה בסמיכות לעצב המנדיבולרי.
ישנו סיכוי נמוך לפגיעה בעצב זה והוא בעיקר זמני אך חשוב לציין שעקירה זו צריכה להתבצע ע"י כירורג פה ולסת על מנת להימנע מסיבוכים אלו.
שאלה: לאחר עקירות שיניים הלסתות משתנות. העצם שהחזיקה את השורשים נספגת ונעלמת. הדבר גורם לשינויים אסתטיים אשר באים לידי ביטוי במשך הזמן.
מומלץ לפנות למומחה לשיקום הפה ( ניתן למצוא אותם בדפי זהב תחת מומחים ברפואת שיניים ) אשר יוכל לאבחן אותך נכונה ולבצע תוכנית טיפול אשר תיתן מענה תפקודי ואסתטי. את צעירה ולכן מומלץ להיעזר במומחה לשיקום הפה לפני שאת מבצעת את העקירות.
האם את מתכוונת למחט MPV לידיעתך כל חומרי האילחוש מכילים חומר מכווץ כלי דם באם עם אדרנלין או שהחומר עצמו מכווץ כלי דם. כיום ישנה העדפה לחומר עם אדרנלין מיכיוון שהחומר נספג בצורה איטית לגוף. הסוד האילחוש הוא הזלפה איטית . לפי הספרות מדובר ב2 דקות לקרפולה.
שאלה: יש לי כאבים באיזור הרקות כבר שלוש שנים 24 שעות ביממה. אני כל הזמן מהדק את השיניים באופן חזק.הדבר יכול להיות מאד מאד קשור לבעיות שחיקת שיניים ומקור הכאב הוא שריר הטמפורליס הכואב.
שאלה: אני סובלת מכאב בלסתות וקשה לי לפתוח את הפה. אבי ז"ל סבל מסרטן במערות האף ואחת התוצאות היתה נעילה מוחלטת של הלסתות. האם יש קשר?לפי הסיפור כנראה ומדובר בהפרעה בתפקוד מפרקי הלסת שברב המקרים אינו נובע מגידולים סרטניים אלא מסיבות של הפרעה במניסקוס של המפרק עקב חריקת שיניים והתכווצות שריר הלעיסה, אך במיעוט של המקרים יש סיבה אנדוגנית כפי שהיה אצל אביך ז"ל כשאר הקרנות הצוואר גרמו לפגיעה קשה בשריר הלעיסה וגורמות לנעילת הפה, בעוד שאצלך אין סימנים אלה.
לשאלתך לגבי הקשר בין מחלת אביך לבין התופעה אצלךידוע שאין קשר גנטי בסוג גידולים סרטניים מסוג זה.
לאחר ניתוח או עקירה יתכן רוק עם מעט דם שקרא רוק דמי והוא סביר מספר שעות לאחר הניתוח. אין הכוונה לדימום אקטיבי. במקרה של דימום אני ממליץ מספר שלבים:
א. להניח פדי גזה סטריליים באזור העקירה וללחוץ מספר דקות (20 דקות לערך).
ב. באם לא עוזר לקחת שקיק תה להרטיב במים פושרים לחצי דקה ולהניח על אזור העקירה ומעל פד גזה ולהמתין 20 דקות.
ג. במידה וזה לא עוזר להרים טלפון לרופא המטפל ולקבל יעוץ לגבי המשך הטיפול.
תופעת רוק צמיגי יכול לנבוע ממספר גורמים אולם שני גורמים הם הנפוצים ביותר.
א. כתוצאה מנטילת תרופות מסוימות הקשורות לרוב ליתר לחץ דם, נגרמת תוצאת לואי של פה יבש או רוק צמיגי במקרה זה יש לידע את הרופא המטפל לבעיה.
ב. אחד הבעיות של זיקנה היא היפופונקציה של בלוטות הרוק כלומר הבלוטות עובדות פחות טוב לגירוי חיצוני. אפשר לעזור ע"י מציצת סוכריות לימון ללא סוכר שמגבירות את הפרשת הרוק.
ישנו גם טיפול תרופתי אך אני מנוע מלמסור ללא אנמנזה אישית. ובנוסף חסרות לי אינפורמציה לגבי הגורמים האפשריים.
כאבים ממקור המפרק גורם לכאב המזכיר כאבי ראש מגרנות לעיתים פותרים בטיפול למגרנה ולא טיפול במפרק. מקור הכאב במקרה זה הוא שריר הטמפורליס. טיפול נכון במפרק יכול מאד מאד להקל עליך. לגבי סחרחורת אני מבקש שקודם תיבדקי ע"י רופא א.א.ג.