רצים לחיים

(0)
לדרג

מה שהוגדר כ"מרתון השתלות" התבצע בסוף השבוע בבתי החולים בארץ, 4 תורמים ו -15 איש זכו בחיים חדשים

מאת: אין הסבר לתופעה שהתרחשה בסוף השבוע האחרון, אחד אחרי השני הגיעו האיברים והושתלו במרתון נמרץ של ניתוחים מסובכים, שלושה ימי מוות, והרבה חיים.
סופ"ש לא רגוע

מרתון ההשתלות החל ביום חמישי בלילה, וגלש עד לשולי יום השבת.
כל החולים (בגילאי שנתיים עד שישים וחמש) עברו בסך הכל 17 ניתוחים, והושתלו בהם שלושה כבדים, שני לבבות, שתי ריאות, שמונה כליות ולבלב אחד.

בעקבות הסתברות נדירה למדי (למרבה הצער, המוות לא נדיר במיוחד בארץ, אבל הנכונות לתרום איברים נמוכה למדי, משלל סיבות) הסכימו קרובי המשפחה של מספר אנשים, בינהם צעיר בן 24 שנהרג בתאונת דרכים וילדה בת 4 שמתה מהתקף אפילפסיה טראגי, לתרום את איברי יקיריהם "האיברים של הבת שלי, שלא זכתה לחיים טובים בעודה בחיים, לפחות יצילו את האנשים מהצד השני, שמחכים לחיים טובים יותר" אמר הבוקר בראיון לרדיו אביה של הילדה בת ה- 4 "זה לא עניין של גזע, מין או כל הבדל אחר בין אנשים, זה עניין של מוסריות" הוסיף האב.

במהלך השבת בוצעו במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת שירותי בריאות כללית, שלוש השתלות.
השתלת כבד בוצעה בנערה בת 16 מאזור המרכז, אשר סבלה ממחלה מולדת של חוסר התפתחות בדרכי המרה. מחלה זו גרמה לאי ספיקת כבד. הנערה מונשמת, אך מצבה יציב והכבד מתפקד בצורה טובה.

נערה בת 14 ותינוק בן שנתיים וחצי, שניהם מאזור הדרום, עברו בהצלחה השתלת כליה. שני הילדים סבלו מאי ספיקת כליות. מצבם מוגדר טוב והכליות מתפקדות בצורה טובה.

בניתוחי ההשתלות השתתפו פרופ' איתן מור - מנהל יחידת השתלות במרכז רבין , ד"ר רן שטיינברג- סגן מנהל המחלקה הכירורגית בשניידר, ד"ר עזרא שהרבני ממרכז רפואי רבין, ד"ר נתן בר נתן - מנהל שירות השתלות איברים במרכז שניידר, וד"ר עידן בורנשטיין ממרכז רפואי רבין.

מצוקת איברים

עקב בעיות דתיות ועקב חוסר במודעות בציבור ישנה בארץ בעייה קשה של איברים להשתלה, פשוט אין.

חולים הזקוקים להשתלה יכולים לחכות לה במשך שנים ארוכות, ולשווא, מספרם כיום בארץ עומד על 1000 ממתינים (ויותר) להשתלה, חלקם ימותו עד שתגיע התרומה המתאימה.
שיעורי ההצלחה כשהשתל נטמע היטב בגוף המושתל ולא מתבצעת דחייה - גבוהים, ומגיעים ברוב המקרים ל-90 אחוז ויותר. בעוד חולים הסובלים מאי ספיקת כליות מתקדמת מטופלים בדיאליזה כאמצעי זמני עד לניתוח השתלת כליה, הרי לגבי הלוקים באי-ספיקת כבד מתקדמת או באי-ספיקת ריאות או לב מתקדמת, השתלה היא הפתרון היחיד.

במדינת ישראל עומד השיעור על 11 תורמים למיליון תושבים, וזאת למרות השיעור הגבוה יחסית של תאונות הדרכים בארץ שלמרבה הצער "מספקות" לרוב את האיברים המתאימים להשתלה.

בכל בית חולים ישנו עובד מיוחד שתפקידו הוא לבקש מהמשפחות את איברי יקיריהם שנפטרו, ולתאם בינן לבין הממסד הרפואי, זהו תפקיד קשה אך חיוני, ועדיין 55 אחוז מהמשפחות מסרבות לתרומה, חתימה על כרטיס תורם איברים (בעוד התורם הפוטנציאלי בחיים) מקלה מאוד על העניינים ומסייעת להצלת חיים, על כרטיס כזה אפשר לחתום באגודת אדי ובמרכז הלאומי להשתלות.

בואו לדבר על כך בפורום השתלות

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום