התשמע קולי?

(0)
לדרג

לרגל יום השמיעה הארצי מתקיים היום בחיפה - כמה טיפים על השמיעה שלכם ועליכם - הטו אוזן

מוזיקה המושמעת בווליום גבוה באולמי שמחות, במועדוני בילוי ובמכוניות, כמו גם עבודה בסביבת עבודה רועשת (בתעשייה ובמהלך השירות הצבאי) פוגעת בשמיעתכם וגורמת לכם נזק בלתי הפיך! הקפדה על עוצמת מוזיקה סבירה ועל עבודה עם אמצעי מיגון לאוזניים מבטיחה לכם הגנה טובה יותר על השמיעה ושמירה על איכות החיים .

כך מוסר, דוד נשר מחיפה, מנכ"ל חברת "אודיופון" המשווקת מכשירי שמיעה וזאת לרגל יום השמיעה הארצי החל השבוע ביום שלישי ה- 17.5.05. יום להגברת מודעות הציבור לנכות הבלתי נראית: מגבלת שמיעה ולעודד את הציבור להכיר ולהתמודד עם הבעיה תוך כדי מניעה, איתור מוקדם ושיקום.

חיפה, האם שומעת?

כ - 10 אחוז מהאוכלוסיה בחיפה והקריות סובלים מבעיות שמיעה ומירידת שמיעה, נשר מוסר כי: "המסר העיקרי של היום הנו המסר שהירידה בשמיעה יכולה בהחלט לקרות לכל אחד ושהפגיעה בשמיעה מביאה לירידה באיכות החיים ויש דרכים לטפל בה בצורה מקצועית".

נשר: "בשנה האחרונה הולכת וגוברת מודעות הציבור לטיפול מונע בבעיות שמיעה ובשימוש במכשירי שמיעה, היום צעירים רבים שנחשפים במועדונים למוזיקה בעוצמה גבוהה עלולים בקלות להזדקק למכשיר שמיעה כבר בשנות הארבעים לחייהם. צריך להימנע ככל שניתן מעמידה ליד מקור הרעש", מזהיר נשר המומחה למכשירי שמיעה מחיפה. "ייתכן מצב שבו שמיעתו של אדם תיפגע באופן תמידי לאחר הופעת רוק אחת". מהנתונים המדאיגים לא פחות עולה שבשנים האחרונות חל גידול של פי שלושה במספר האנשים הנחשפים לרעשים מזיקים. אם בשנות ה- 80 הם היוו 6.7 אחוזים בלבד מהאוכלוסייה, כיום קבוצת הסיכון הזו עומדת על 18.8 אחוז מהאוכלוסייה.

"מי שעדיין לא נבהל מכל אזהרות המומחים על הנזק הנגרם כתוצאה מחשיפה לרעשים בעוצמה גבוהה, מוזמן להתרשם מהנתון הנ"ל, לאנשים אין כל מודעות לנושא".

שים לב

האם לאחרונה הינך מבקש מאנשים לחזור על דבריהם?

האם רמת הריכוז שלך חייבת להיות גבוהה כאשר מדברים אליך?

האם אתה מתקשה לשמוע את הדובר בטלפון?

את השעון המעורר?

או את צלצול הטלפון?

אם קשיים אלו צצו לאחרונה אצלך ייתכן והינך סובל מהפרעת שמיעה.

ואיך נתמודד?

לפני הכול, בלי פאניקה את בעיית לקות השמיעה ניתן לפתור היום במהירות וביעילות.
בתחילה עליך לפנות אל רופא המשפחה או אל רופא אף אוזן גרון , הרופא יערוך בדיקה ויבדוק מה חומרת הבעיה. במידת הצורך הוא יפנה אותך לבדיקת שמיעה.
אם הרופא יחליט שאין מקום לטיפול עליך לפנות לקלינאי תקשורת שיקבע אם תוכל להשתמש במכשיר שמיעה.
קיימים היום עשרות מכשירי שמיעה שתפקידם הוא לשפר את שמיעת האדם.

אז מה עושים? כולי אוזן !

במילה אחת - בדיקה. מומלץ לכל אחד לעבור בדיקת שמיעה שיגרתית. ראשית עורכים בדיקת שמיעה מקצועית. הבדיקה הינה בסיס לכל טיפול שיידרש בהמשך. הבדיקה מעניקה תמונה עדכנית של מצב השמיעה שלך וכוללת מספר אלמנטים חשובים.

היא בוחנת את חומרת ירידת השמיעה, היא מראה אם הבעיה הינה עצבית או הולכתית ומהי היכולת שלך להבחין בדיבור. מה הטווח בין סף העוצמה שבו התחלת לשמוע לבין הסף שבו עוצמת הקול כבר אינה נוחה לך (הטווח הדינמי).

הבדיקה הקצרה יכולה להתבצע במכון שמיעה מקצועי או בקופת חולים לאחר הפניה מהרופא המטפל. חשוב להקפיד על בדיקה אצל קלינאי תקשורת מוסמך. ייתכן שממצאי הבדיקה יצביעו על הצורך בהיעזרות במכשיר שמיעה, זוהי הדרך הטובה ביותר המאפשרת לחזור להנות באופן מלא מפעילות משפחתית וחברתית, מקולנוע, מתיאטרון וטלוויזיה ומקשר טוב יותר עם הסביבה.

מה עדיף , אנלוגי או דיגיטלי?

היות שלכל אדם ירידת שמיעה האופיינית לו בלבד (בדומה לטביעת אצבעותיו) יש להתאים לו מכשיר "תפור לפי מידה". ככלל מכשיר שמיעה הינו מגבר קול זעיר
ומשוכלל ביותר המופעל באמצעות סוללה. מכשיר השמיעה הינו סלקטיבי לגבי הצלילים אותם הוא קולט והעוצמה בה הוא מעביר את הצלילים לאוזן בהתאם לצרכי המשתמש. בעולם מכשירי השמיעה קיימים סוגים רבים של מכשירים, המיוצרים על ידי יצרנים שונים. מבחינה טכנולוגית ניתן לחלק את סוגי המכשירים לאנלוגים ודיגיטלים.

בואו לדבר על כך בפורום אף אוזן גרון

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום