כבוד

(0)
לדרג

תואר דוקטור של כבוד יוענק למייסד ארגון "רופאים ללא גבולות" ולחוקרת מוח

מאת: מערכת zap doctors
האוניברסיטה העברית תעניק תוארי דוקטור לשם כבוד למייסד ארגון "רופאים ללא גבולות" ד"ר ברנרד קושנר ולברונית סוזן גרינפילד חוקרת מוח ולוחמת נגד החרם האקדמי על ישראל

בעצרת חגיגית שתתקיים במסגרת המושב הקרוב של חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית ביום א' 05 ביוני 2005 בשעה 17:30 באמפיתיאטרון בקמפוס הר הצופים תעניק האוניברסיטה העברית בירושלים תוארי דוקטור לשם כבוד לפעיל זכויות האדם ד"ר ברנרד קושנר, מייסד ארגון 'רופאים ללא גבולות' ולברונית פרופ' סוזן גרינפילד, חוקרת מוח בעלת שם עולמי ופעילה נגד החרם האקדמי על ישראל.

ד"ר קושנר ירצה בנושא אנטישמיות וזכויות אדם ביום קבלת התואר, יום א' 05 ביוני בשעה 13:30 במכון טרומן שבקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה. ההרצאה תינתן בשפה האנגלית.

ד"ר ברנרד קושנר, שר הבריאות לשעבר בממשלת צרפת, הוא הומניטר דגול שמאמציו למען הנחשלים, המדוכאים והמופלים לרעה נובעים מן הצו המוסרי "לעולם לא עוד". הארגון שהקים ד"ר קושנר 'רופאים ללא גבולות' זכה בשנת 1999 בפרס נובל לשלום על עבודתו החלוצית בתחום ההומניטרי. כיום ממקד ד"ר קושנר את מאמציו במלחמה נגד האיידס, ובמקביל ממשיך לבקר באזורי קרבות ואסון ולהגיש סעד לתושביהם. הוא חתן פרסים רבים לזכויות אדם.

נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' מנחם מגידור אומר היום כי התואר מוענק לד"ר קושנר "בהוקרה על חזונו המופלא ועל עוז רוחו, ולאות תודה על תרומתו היוצאת מן הכלל לאנושות".

הברונית פרופ' סוזן גרינפילד מכהנת כפרופסור לרוקחות באוניברסיטת אוקספורד. בעבודתה בתחום הביוכימיה ובתחום האלקטרו-פיזיקה, פיתחה גישה רב-תחומית חדשנית לחקר פעילות המוח. הברונית גם עומדת בראש פיתוח אסטרטגיות לא-פולשניות לטיפול במחלות ניווניות של המוח, כגון אלצהיימר ופרקינסון.

את התואר יעניק לה נשיא האוניברסיטה פרופ' מנחם מגידור "בהוקרה על אישיותה המופתית, על הישגיה המדעיים מעוררי ההשראה, על ידידותה המסורה והנאמנה לאוניברסיטה העברית בירושלים ולמדינת ישראל, ועל מאבקה האמיץ בניסיונות להטיל חרם על עולם האקדמיה הישראלי".

הברונית גרינפילד פועלת בערוצים פוליטיים לקידום המדע, נחשבת תומכת נלהבת בשימוש במדע לגישור על פערים, ופעילה גם בהתוויית מדיניות מדעית. היא הייתה אחד האנשים הראשונים בבריטניה שיצאו חוצץ נגד הניסיונות להטיל חרם על הקהילייה האקדמית הישראלית וממשיכה במאמציה לפתח מחקר מדעי משותף לישראל ולשכנותיה. מאז 1970 מרבה הברונית גרינפילד לבקר בישראל, וקשרים הדוקים ביותר נוצרו בינה ובין הקהילייה המדעית בישראל.

הברונית הייתה לאישה הראשונה המנהלת את המכון המלכותי של בריטניה (מאז 1998). בתפקידה זה ניצלה את כישוריה הנדירים כסופרת, כנואמת וכפובליציסטית לדרבן את הציבור להתעניין במדע, ובמיוחד בחקר המוח. פרופ' גרינפילד זכתה בתוארי כבוד ובפרסים רבים. את התואר ברונית קיבלה מבית המלוכה הבריטי עבור תרומתה לציבור בהבנת המדע.

על ארגון "רופאים ללא גבולות"

ארגון "רופאים ללא גבולות" הוא ארגון מתנדבים לא צבאי ולא ממשלתי, המתמחה במתן סיוע רפואי. מטרתם המרכזית של מייסדי הארגון היתה להעניק סיוע רפואי במקומות שבהם מתאחר הסיוע ההומניטרי הבינלאומי ובמקרים שבהם סיבות מדיניות, משפטיות ומינהליות מונעות הגשת סיוע הומניטרי מיידי ויעיל.

לאמנת הרופאים ללא גבולות ארבעה סעיפים:

1. הארגון מסייע לאוכלוסיות הנמצאות במצוקה וכתוצאה מפגיעות טבע ואדם, כמו מלחמות וסכסוכים מזוינים, ללא אפליה בגין גזע, דת, אמונה או השתייכות פוליטית.

2.מו?נ?עים בידי אידאלים אוניוורסליים של הומניזם ואתיקה רפואית, חברי הארגון שומרים על נייטרליות מוחלטת בעת שהם מגישים סיוע רפואי והומניטרי.

3. הארגון שומר על עצמאות ועל אי-תלות מוחלטת בגורמים שלטונייים , פוליטיים, כלכליים ודתיים.

4. בתור מתנדבים, חברי הארגון מודעים לסכנות האורבות להם בעת מילוי שליחותם ההומניטרית, ולא עומדת להם הזכות לבקש פיצויים או שכר מעבר ליכולת הארגון.

לאתר הארגון

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום