פורום מיומות וגניקולוגיה - על הפורום

(0)
לדרג

וכי למה? פורום נפרד בנושא מיומות?

מצויים כבר פורומים גינקולוגיים לרוב, ואשר לכירורגיה הלפרסוקופית כבר קיימים פורומים נבחרים.

ואף על פי כן:
* עד 40% מהנשים מעל גיל 30 תאובחנה עם מיומות
* לא כל אשה עם מיומה מועמדת כלל להתערבות כירורגית, אולם היא עדיין נזקקת למידע לגבי התהליך שאובחן בגופה, כיצד צפוייה המיומה להתפתח, אילו סכנות כן או לא חבויות באבחנה
*נוכחותן של מיומות מהוות שיקול בדיון רפואי בשלבים שונים במעגל חיי האשה, וקבלת החלטה מתאימה משפיעה על איכות חייהן
א. בחירת אמצעי מניעה מתאים
ב. הערכה של אי פריון
ג. הערכת סיכונים בהריון
ד. החלטה על טיפול תומך בפרימנופאוזה
ה. החלטה על מתן טיפול הורמונלי תחליפי לאחר הבלות.


* היום ניתן להציע מספר פתרונות לא כירורגיים , שלאו דווקא יקבלו במה מתאימה בפורומים כירורגיים

* שרירנים מהווים את הסיבה השכיחה ביותר לכריתת רחם בנשים בעשור הרביעי והחמישי לחייהן. נשים רבות מודעות ל כך שאמן, אחותן, או "סתם חברה" נאלצו בעבר לעבור כריתת רחם וחרדות לגבי הופעה של מיומות אצלן, ולכן מתעניינות בנושא.

* בעולם כבר הוכר הצורך בפורומים המתמקדים בטיפול של מיומות נכון יהיה אם נציע במה שכזו גם למטופלות שאינן חשות בנוח בפורומים לועזיים.
בואו לשאול, לגלות עוד, לתמוך ולהיתמך.

על האשה והרחם

שלום לכן, פורום מיומות עובר שינוי קל ומעתה ינוהל במשותף על ידי דר' דליה אדמון ודר' רשל זהר-קדוש. בפורום נתייחס לרחם ותפקידו, עם דגש על התקופה שלאחר השלמת תכנון המשפחה, הן מההיבט הרפואי והן מההיבט הנפשי .

נשים רבות נאלצות להתמודד עם המלצה לכריתת רחם. כצפוי, נשים שונות מגיבות להמלצה בצורה שונה. חלקכן נחרדות מאובדן הרחם, חלקכן נחרדות מהצורך להתערבות כירורגית, וחלקכן מאשרות (?) עם המלצה שלדעתכן תפתור באופן מלא את תלונותיכן. נלווה אתכן בהתלבטויות המתעוררות סביב המלצה זו , ונספר לכן על אופציות נוספות. נשתדל להדריך אתכן על קבלת מלוא המידע אודות אפשרויות נוספות (אלטרנטיביות) מרופא/ת הנשים שלכן, על מנת שתוכלנה להגיע לבחירה שנכונה בשבילכן. במקרים בהם אפשרויות לא ניתוחיות אינן מתאימות נפנה אתכן לשאלות הקשורות לטיב הניתוח, לתופעות הצפויות לאחר הניתוח בטווח המיידי ובטווח הרחוק.
באותם מקרים, בהן הניתוח הוא כורח המציאות ואין אופציה רפואית אחרת, נעזור לכן להתמודד עם אובדן של איבר הנתפס כחלק מסמלי הנשיות תוך דגש על השיקול הרפואי המקצועי . כמו כן נדון על ההשפעה לטווח ארוך בנושאים הקשורים לחזרתן לתפקוד אישי, משפחתי, מקצועי וחברתי .
נשוחח באופן פתוח על התפקוד המיני לפני ואחרי עם דגש על הצורך בשיתוף בן הזוג בכל התהליך של הטיפול בבעיה הגופנית .
ידוע כי אדם שניגש לניתוח במצב נפשי טוב מתמודד טוב יותר לאחר הניתוח ונעזור לאותן הנשים בתהליך כולו.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום