הורים לילדים נמוכי קומה: ליישם המלצות ועדת הסל

(0)
לדרג

הורים לילדים נמוכי קומה קראו הבוקר לשר הבריאות המיועד, יעקב בן יזרי, ולממשלה החדשה להמשיך את המלצת ועדת הסל התרופות ולהכליל את הורמון הגדילה המיועד לילדים נמוכי קומה. זאת, בעקבות ההסכם שחתמה סיעת הגימלאים בו מוגדל הסכום שמוקצה לתרופות ב-50 מליון ש"ח נוספים.

באמצע חודש אפריל אישרה הממשלה את הרחבת סל שירותי הבריאות ב-310 מליון שקל. זאת, לעומת דרישת משרד הבריאות להוסיף לסל 25 תרופות לכ-74 אלף חולים בעלות של 467 מליון שקל, בהתאם להמלצת הוועדה הציבורית להרחבת סל התרופות.

הרחבת סל התרופות שאישרה הממשלה אינה כללה את הטיפול בהורמון הגדילה, על אף שהוועדה המליצה לכלול אותו. מומחים רבים אמרו שחבל שלא הוקצועו משאבים נוספים בכדי שההורמון יכלל, כאשר הוא הוגדר כתרופה המתנדנת. הגדרה זו משמעה כי במידה ותהיה תוספת תקציב היא הראשונה שתיכלל בסל. כעת מצפים ההורים להכללת ההורמון כפי שהובטח.

עלות הטיפול בהורמון, הניתן מגיל ארבע ועד לגיל ההתבגרות, נאמדת בכמה אלפי שקלים לחודש, והיא משתנה בהתאם למשקל הילד. לפי הערכת משרד הבריאות, בישראל יש כיום 670 ילדים הזקוקים לטיפול זה, המוזרק לגופם בדומה להזרקת אינסולין ומאפשר את גדילתם לגבהים ממוצעים.

בעת דיוני הוועדה התריעו האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה וחברת הועדה לזכויות הילד חברת הכנסת לשעבר, גילה פינקלשטיין (מפד"ל), בפני מערכת הבריאות בישראל כי "100 ילדים שנולדו עם חסך גדילה, המשאיר אותם נמוכים בצורה קיצונית ביחס לבני גילם ישארו נמוכים לאורך כל ימי חייהם, וזאת בשל התוויות מפלות של משרד הבריאות ובעיות תקציביות".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום