סל בריאות: תרופה לכאב נוירופאטי

(4)
לדרג

בכוונת ועדת סל התרופות להוציא מהרשימה המוצעת לאישור, תרופה חדישה לכאב נוירופאטי שמטפלת בתחום רחב, הפוגע באחד מכל שישה ישראלים מעל לגיל 18; הכאב הנפוץ ביותר בקרב הישראלים הוא כאב גב תחתון.

60% מהסובלים מכאב כרוני בארץ הן נשים. 25% אנשים הסובלים מכאב כרוני מדווחים כי הכאב שהם חווים חזק עד כדי כך שהם מעדיפים למות. 16% מהלוקים בכאב אובחנו כסובלים מדיכאון.

תוצאה ישירה: מחצית חולי האיידס בישראל, ושליש מחולי הסרטן בישראל ורבים אחרים ימשיכו לסבול מכאב נוירופטי הנובע ממחלת רקע או ממחלה מאובחנת.

מנדי לייטון בלישה, יו"ר העמותה למאבק בכאב, ונשיאת רשת ארגוני הכאב האירופאית, מצאה כי בכוונת ועדת הסל לשנות את החלטתה באשר לתרופות הנלחמות בכאב הנוירופטי ולהוזיל את הסל באמצעות שני מהלכים עיקריים:

- לבחור בתרופות המוגבלות לקהל חולים מצומצם, כחולי סכרת.

- לוותר על תרופה המיועדת לכלל החולים הסובלים מכאב נוירופטי, לרבות כמחצית חולי האיידס בישראל, שליש מחולי הסרטן בישראל ועוד רבים אחרים שסובלים מכאב נוירופטי הנובע ממחלת רקע או ממחלה מאובחנת.

לייטון-בלישה, המעודכנת במדיניות הבריאות המקובלת בעולם, סבורה שגם תחת מגבלות התקציב בישראל, יש לנהוג באופן מקצועי ולבחור בתרופות מתקדמות שהוכיחו שיעורי ההצלחה אופטימליים בקרב קהל החולים הרחב.

כמו כן, היא שלחה מכתב ליו"ר סל התרופות, פרופ' מרדכי שני, בו הדגישה כי התרופות שעומדות להישאר בסל הן ישנות ולא מכסות את כל סוגי הכאב, לרבות כאב נוירופטי שנגרם מפוסט-טראומה, סרטן ואיידס.

פרופ' שני הגיב למכתבה של לייטון כי "ועדת התרופות סיימה עבודתה לפני מספר שבועות, ומאז לא דנה מחדש בנושא הכאב". פרופ' שני הוסיף כי "הממשלה בישיבתה מיום 27.8.06 אישרה את הסל".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום