מעתה: בדיקות שמיעה לכל היילודים

(0)
לדרג

1-3 תינוקות מתוך 1,000 נולדים עם בעיית שמיעה. החל מה-1.1 (ו') תיושם בבתי החולים הנחיה של משרד הבריאות המחייבת לבצע בדיקות סינון שמיעה לכל היילודים

מאת: מערכת zap doctors

ביום שישי הקרוב, ערב השנה האזרחית החדשה, יחלו בתי החולים ברחבי הארץ ביישום החלטת משרד הבריאות לביצוע בדיקות סינון שמיעה בילודים בני יומם, בדיקות הנעשות בחינם.

בישראל, אחד עד שלושה תינוקות מתוך 1,000 נולדים עם בעיית שמיעה. קיים הבדל באבחון ליקויי שמיעה בין האזורים השונים בישראל: בעוד שבמרכז הארץ ממוצע גיל האבחון עומד על שבעה חודשים, באזור הצפון הממוצע גבוה משמעותית ועומד על 21 חודשים. עיקר הפער נעוץ בעובדה כי עד כה ילודים רבים אובחנו בשלב מאוחר יותר בשל היעדר חובת בדיקות לאבחון ליקויי שמיעה עם היוולדם - בדיקות הנעשות מזה שנים רבות במדינות שונות בעולם המערבי ובתי חולים בודדים באזור המרכז.

בדיקה קצרה ולא פולשנית

"ליקוי שמיעה הוא הליקוי התחושתי הנפוץ ביותר ביילודים", אומר ד"ר אריה גורדין, מרכז תחום אא"ג (אף-אוזן-גרון) בילדים בקריה הרפואית רמב"ם, "ב-50% מהמקרים אין גורמי סיכון ידועים מראש וליקויי השמיעה עלולים לגרום לפגיעה משמעותית בהתפתחות השפתית, השכלית, הרגשית והחברתית של הילד. גילוי מוקדם של הליקוי ושיקום מהיר על-ידי מכשיר שמיעה או שתל שבלולי יכול לאפשר התפתחות תקינה של כל אלה".

הבדיקה הינה קצרה, לא פולשנית ואיננה תלויה בתגובת התינוק להשמעת הצלילים. בדיקת פלט אקוסטי שמתבצעת על יד מיטת היולדת, נעשית באמצעות צינורית קטנה המונחת באוזנו של התינוק ומצוידת במיקרופון רגיש ורמקול זעיר. הרמקול משמיע צלילים ובמידה והשמיעה תקינה, הצלילים חוזרים כהדים אל המיקרופון הרגיש שמזהה אותם. הבדיקה מתבצעת בשיתוף פעולה של מחלקת היולדות, רופא א.א.ג. וקלינאיות תקשורת ומסננת את הלא שומעים באוכלוסיה. עם סיום הבדיקה, ניתן להורים מידע בנוגע לתקינות שמיעת הילוד, כמו גם השלבים הבאים לאבחון וטיפול במידה והתגלה ליקוי שמיעה.

בואו לדבר על זה בפורום אף אוזן גרון ילדים.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום