תזונה - nutrition

(0)
לדרג

מדע המזון והשפעתו על החיים, על הבריאות ועל החולי. התזונה כוללת את לימוד המזונות הבסיסיים הדרושים לחיים, את הזמינות הביולוגית שלהם במזונות השונים ואת השפעת הבישול והאחסון עליהם. תזונה גם עוסקת במחלות חסר תזונתי.

קיימות שש קבוצות של מזונות: מים, פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים ומינרלים:

המים נוטלים חלק כמעט בכל התהליכים בגוף. אדם ימות בשל מחסור במים מהר יותר מאשר מחסור במזון.

פחמימות מורכבות מפחמן, מימן וחמצן. קבוצות הפחמימות העיקריות הן עמילנים, סוכרים וגלוקוזה, וחומרים קשורים (או "חומר גולמי"). הפחמימות מספקות אנרגיה ומשמשות מקורות יעילים לגלוקוזה, שדרושה לתפקוד המוח, לניצול של המזון ולשמירה על חום הגוף. החומר הגולמי כולל את התאית שהיא חומר בניין של ירקות, פירות ודגנים.

חלבונים בנויים מיחידות קטנות יותר, חומצות אמיניות. חלבוני המזון מספקים את חומצות האמינו הדרושות לגדילה ותחזוקה של רקמות הגוף.

השומנים משמשים מקורות אנרגיה מרוכזים. שומנים רוויים מופקים בעיקר ממקורות מן החי; שומנים לא רוויים ממקורות צמחיים כמו אגוזים וזרעים.

הוויטמינים חיוניים לגדילה נורמלית, והם מסיסים בשומן או במים. ויטמינים מסיסים בשומן הם ויטמין A, שחיוני לתחזוקת הממברנות הריריות; ויטמין D, שחשוב לספיגה של סידן; ויטמין E, אנטי אוקסידנט; ויטמין K שעוזר בקרישת דם. ויטמינים מסיסים במים הם B קומפלקס, החיוני לתגובות המטבוליות ו-C, שמתחזק את רקמת החיבור.

מינרלים חיוניים להתפתחות הנורמלית. סידן וברזל נחוצים בכמויות גדולות יחסית; רבים אחרים נחוצים בכמויות זעירות.

בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום