בשר בקר
שאלה:
אורנה שלום,
האם את ממליצה לאכול או להימנע מבשר בקר?
האם תפריט שיתבסס מבחינת מנות עיקריות על דגים עוף והודו ללא בשר בקר יפתח חוסרים? לדוגמא B12 או ברזל?
מה ההבדלים בערכים התזונתיים בין: עוף, הודו לבן (חזה) והודו אדום? האם להודו אדום יש גם חסרונות כמו לבשר בקר (מעצם העובדה שזה בשר אדום)?
בתודה מראש,
רון.
תשובה:
רון שלום,
השימוש במונח בשר בקר כולל בעצם הרבה מאד סוגי בשר. אפשר בהחלט לאכול בשר בקר אם בוחרים את החלקים הרזים. הימנעות מבשר בקר בדרך כלל לא גורמת לחוסרים תזונתיים. הערכים התזונתיים של העופות די דומים. יש הבדלים בכמויות היחסיות של השומן והחלבון בחלקים השונים. החזה דל בשומן ועשיר בחלבון והחלקים האחרים מכילים יותר שומן ופחות חלבון (ב-%). הודו אדום דומה לבשר בקר רזה מבחינת הרכבו התזונתי.
בברכה,
אורנה עצמון, דיאטנית קלינית מוסמכת
תשובה נוספת:
רון שלום,
מעבר לנושאים שהעלית, קיימת גם סוגית ההכנה של הבשר.
הכנה לא נכונה עלולה להפוך את השומן שבבשר לשומן רעיל, מהסוג שמצטבר בכלי הדם וגורם בין היתר, להשמנה.
קיימת רק שיטה אחת המקטינה את התופעה הנ"ל למינימום ושעושה את צריכת הבשר ליותר בטוחה וגם ליותר מהנה.
אם אתה אוהב בשר/עוף/דגים וגם מודע לחשיבותה של דיאטה מאוזנת, זו שיטה חובה עבורך ועבור משפחתך !
להשתמע.
מריוס ויטנר-תזונאי