ירקות כבושים - המתכונים

(0)
לדרג

אם כבר ירקות כבושים אז רק בכבישה ביתית: ירקות מעורבים או לפת כבושה - טעים, בריא ובקלי קלות. ומה עם לימונים כבושים? אוהבים? הנה המתכונים

מאת: מערכת zap doctors

ירקות כבושים

חומרים לצנצנת בגודל של כ-5 ליטרים

החומרים

פרחי כרובית מכרובית בינונית

4-5 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות בעובי של 1 ס"מ

חצי כרוב לבן חתוך לקוביות גדולות

3 מלפפונים פרוסים לטבעות

2 גמבות אדומות מנוקות ופרוסות לקוביות

2-3 גבעולי סלרי קצוצים

3-4 זרעי פלפל שחור שלמים

8-10 שיני שום קלופות ושלמות


לתמיסה

5 כוסות מים

4 כפות שטוחות של מלח דק

1 כוס חומץ ( רצוי חומץ בן יין לבן מאיכות טובה)

יש להכין כמות נוספת של תמיסה על פי הצורך, עד למילוי הצנצנת

ניתן לתבל בפלפל חריף יבש או טרי, בעלי שמיר טריים ו/או בכף כורכום על פי הטעם

אופן ההכנה

יש להכניס את הירקות החתוכים לצנצנת נקייה שעוקרה במים רותחים ולכסות במי התמיסה. באם לא הספיקה כמות זאת, יש להכין כמות נוספת של תמיסה על פי יחסים אלו או להוסיף מי ברז עד לכיסוי.

לא לשכוח לאטום את פני הצנצנת עם שכבת שמן זית לפני סגירתה.

מומלץ להניח את הצנצנת 4-5 ימים (עד שבוע) במקום החשוף לאור ולעקוב אחר השתנות הצבע.

לאחר ההכנה יש לשמור את הירקות הכבושים במקרר בכדי להימנע מריקבון.

לימונים כבושים

לצנצנת בינונית עד שני ליטר:

8-10 לימונים חצויים לאורכם ופרוסים לפרוסות דקות

3-4 כפות מלח גס

3 כפות צ'ילי גרוס יבש

2 כפות פפריקה מתוקה

1/3 כוס שמן זית

6-8 שיני שום קלופות ושלמות

אופן ההכנה

לערבב היטב את הלימונים הפרוסים עם התבלינים
ולדחוס בתוך הצנצנת הנקייה והמעוקרת במים רותחים.
לאטום עם שכבת שמן ולסגור היטב.

הלימונים מוכנים לאכילה כבר תוך 3-4 ימים.

לאחר ארבעה ימים יש לשמור במקרר בכדי למנוע ריקבון.

לפת כבושה

לאוהבי הלפת: רגע לפני שהיא נעלמת עד לחורף הבא, זה הזמן לשמר כמה לפתות בצנצנת.

החומרים

8-10 לפתות קלופות, חצויות וחתוכות לפלחים בעובי של 1/2ס"מ-1 ס"מ

2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (מקור הצבע הוורוד הידוע של הלפת הכבושה)

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

6-8 שיני שום קלופות

4-5 זרעי פלפל שחור שלמים

ותמיסה לפי הצורך על פי היחס: 5 כוסות מים, 4 כפות מלח דק ו-1 כוס חומץ בן יין.

אופן ההכנה

מערבבים את הלפת עם שאר התוספות ומכניסים לצנצנת שעוקרה במים רותחים.

מכסים במי תמיסת החומץ והמלח ואוטמים את פני הצנצנת (כס"מ לפני הסוף) בשכבת שמן זית.

סוגרים היטב את הצנצנת ומניחים במקום מואר.
מוכן תוך שבוע עד שבוע וחצי.

כשמוכן לגמרי יש לזכור לשמור במקרר בכדי למנוע ריקבון.

בהצלחה ולבריאות.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום