סרפד
תאריך פרסום: 07/11/2011
עלי סירפד צעירים ומבושלים הם מעדן וגם מקור ברזל לגוף.
~~מרשמים~
תה סירפד - מרתיחים 50 גרם עלי סירפד טריים או 25 גרם עלים מיובשים במשך 3 דקות בתוך 550 מיליגרם מים. מניחים כ-10 דקות, מסננים ושותים ספל אחת שלוש פעמים ביום.
מרק סירפד - חותכים בצל לפרוסות דקות בתוספת שתי שיני שום ומאדים במעט שמן על להבה קטנה. מוסיפים מעט קמח תפוחי אדמה, תוך בחישה ומוסיפים 550 מיליגרם מרק ירקות. מוסיפים 500 גרם עלי סירפד צעירים, מכסים וממשיכים לבשל עד שעלי הסירפד מתרככים מצננים. אפשר לרסק במעבד מזון ולהוסיף חלב ותבלינים.