זהירות עם הגפילטע פיש
טיפ לחג: דגים הם מאכל מסורתי בפסח, ואולם יש לנקוט משנה זהירות בטיפול בהם. כל ההמלצות למניעת זיהומים מדגים
לקראת ליל הסדר וההיערכות לארוחות חג הפסח, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות בטיפול בדגים. על פי נתוני המחלקה לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2010 ארעו 12 מקרי זיהום מהחיידק Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים מושט/אמנון, בורי ודניס.
החיידק עלול לגרום לזיהומים חמורים המתאפיינים בכאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.
כדי להימנע מזיהום החיידק, יש לנקוט באמצעי הזהירות הבאים:
1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק).
2. לוודא כי הדגים המוצגים בוויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח.
3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים, שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.
6. חולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון חלשה ו/או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.
בואו לדבר על זה בפורום מחלות זיהומיות.