"אסור לפגוע ברפואה בפריפריה"
ח"כים בוועדת הכספים דורשים להפחית את שיעורי המס הגבוהים על מענקי עידוד לרופאים, שיעברו לעבוד בפריפריה. רשות המיסים: ניתן לדון על היקף המס
אחד ההישגים הגדולים שהשיגו הרופאים בהסכם שנחתם עם האוצר היה מענקי עידוד בסך כ-300 אלף ש"ח לרופאים שיעברו לפריפריה. אולם, מתברר כי בזמן ש"יד אחת נותנת, היד השנייה לוקחת" - רשות המיסים צפויה למסות את המענקים בגובה של עד 48%. בעקבות כך, ועדת הכספים כינסה אתמול (ג') דיון דחוף בנושא בו דרשו חברי הוועדה להפחית דרסטית את שיעור המיסוי ואף זכו לרוח גבית בעניין מסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, שהביע נכונות לתווך בין הרופאים לרשות המסים.
ח"כ עפו אגבריה (חד"ש), שיזם את הדיון יחד עם ח"כ אורלי לוי-אבקסיס אמר בדיון: "יש הרבה מקצועות בהם קיים מחסור בעובדים, במיוחד במקצועות הרפואה ובכלל זה במתמחים. הבעיה מתעצמת באזורי הפריפריה והדבר משפיע על רמת שירותי הרפואה בהשוואה לאזור המרכז. בעקבות מאבק הרופאים, המדינה הגיעה עימם להסדר ועתה היא שואפת לסגת ממנו".
ח"כ לוי-אבקסיס: "ברור שעל מנת לדרבן רופאים מומחים לעבור לפריפריה יש להעניק להם תמריץ. ממילא הם נדרשים לעשות ויתורים רבים במעבר, ועל כן יש לפצות אותם על כך. המס על המענק פירושו פגיעה באוכלוסיות החלשות באזורי הפריפריה".
רפואה בפריפריה: אין מענק, אין רופאים
סגן השר ליצמן הודיע שיקדם מגעים בין הרופאים, ובכלל זה ההסתדרות הרפואית, לבין רשות המסים. ליצמן: "הרופאים צודקים. מאז שנחתם ההסכם היה ביקוש גדול מצד רופאים עד כדי כך שדובר על חשש לעזיבה רבה מהמרכז. אנשים הגיעו לסורוקה ובתי חולים אחרים בצפון ובדרום אך עכשיו המגמה פסקה".
יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן: "אחרי חתימת ההסכם, פעם ראשונה בהיסטוריה ראינו רופאים ממרכז הארץ עוברים לעבוד בבתי חולים בצפון ובדרום, אך עכשיו רשות המסים מנסה להכשיל את המהלך. יש כאן פגיעה קשה בכוונות של כל הצדדים בהסכם שהושג".
סמנכ"ל בכיר ברשות המסים, אהרון אליהו: "ההחלטה על הטלת המס לא באה סתם כך. גם בהסכם היה ברור לצדדים שסוגיית המס קיימת; לגבי היקפו, צריך אולי לדון. אנחנו מוכנים לפתוח כיווני מחשבה אחרים, וייתכן שניתן במסגרת החוק להגיע לנטל מס אחר".
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, קרא לצדדים להגיע לסיכומים שיאפשרו את המשך מתן התמריצים לצורך מעבר רופאים לפריפריה והבטחת יישום ההסכם עם הרופאים.