הדסה: הסכם ההבראה אושר

(0)
לדרג

משרדי האוצר והבריאות הגיעו להסכם עם הדסה בעלות של למעלה ממיליארד שקלים למדינה. השר"פ יוגבל, בעלי המשכורת הנמוכות לא יפגעו וימונה חשב מלווה

מאת: מערכת zap doctors

משרדי האוצר והבריאות הגיעו להסכמות עם נשות הדסה, נציגי הרופאים, האחיות, עובדי המנהל והמשק על מתווה מוסכם להבראת בית החולים. כעת ייצא בית החולים לדרך חדשה, שתבטיח את יציבותו הכלכלית והמשך פעילותו הסדירה. משך הסדר ההבראה הוא לתקופה של 7 שנים עד לשנת 2020. המדינה התחייבה להעביר להדסה למעלה ממיליארד ¤.

במסגרת ההסכם, עמדה המדינה על כך שלא ייפגעו בעלי המשכורות הנמוכות, כך שהקיצוצים לא יחולו עליהם. כמו כן, בית החולים יוכרז כגוף נתמך. יפוקחו הסכמי השכר בבית החולים על ידי הממונה על השכר במשרד האוצר, ויטופלו עיוותי השכר, תוך התמקדות במקבלי השכר הגבוה בבית החולים, בין היתר באמצעות: ביטול תוספות שכר כפולות; ביטול עודפי כוננויות; השוואת דמי ההבראה למקובל במגזר הציבורי וצמצום כוח אדם עודף.

ההסכם קובע גם כי תמונה וועדה מטעם המדינה, שתכלול את נציגי משרדי האוצר הבריאות, אשר תעקוב אחר יישום ההסכם וביצוע צעדים לתיקון הבעיות המבניות של בית החולים. כמו כן, כל החלטה, שיש לה השפעה על מערך השירותים הרפואיים, תדרוש את אישור משרד הבריאות, אשר יוכל לדרוש קבלת דיווחים שוטפים אודות פעילות בית החולים.

בנוסף, מבטיח ההסכם כי היקף ההכשרה בבתי הספר ובמקצועות הבריאות יישאר על כנו.

בעניין השר"פ, נקבע בהסכם כי חל איסור מוחלט לבצע שר"פ דרך המיון. כמו כן, עוד נקבע כי לא יתבצע שר"פ בשעות הבוקר למעט באישור מנכ"ל משרד הבריאות עקב סיבות רפואיות בלבד. בנוסף, יוכפל חלקו של בית החולים ל- 30% נטו מהכנסות השר"פ.

מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, התייחסה למתווה ההסדר שהושג וציינה: לצד סיום מהיר של המשבר, חשוב היה לנו לטפל בנושא מהשורש, תוך קביעת המנגנונים שיבטיחו את המשך פעילותו התקינה של בית החולים לאורך זמן, לטובת המטופלים ועובדי בית החולים.

שרת הבריאות, יעל גרמן, אומרת היום: "אני מברכת על ההסדר ומודה לכל הצדדים שלקחו בו חלק. לנשות הדסה, שימשיכו להיות בעלים של בית החולים ולתרום למדינת ישראל, למנכ"ל בית החולים, אביגדור קפלן, שהעמיד את ניסיונו הרב ואת חכמתו לטובת פתרון המשבר, לעובדים, שהיו מוכנים ללכת לוויתורים, והמשיכו תוך כדי המשבר לתת שירות רפואי ראוי ומיטבי למטופלים, וכמובן גם לצוות המשא ומתן מטעם משרדי האוצר והבריאות, אשר הקדיש מאות שעות לנושא. כל הצדדים התגייסו, שילבו ידיים והתפשרו, וללא ספק זהו ההסכם המיטבי שיכולנו לשאוף אליו".

לדבריה: "עכשיו מגיעה 'שעת האמת' וצריך יהיה לדאוג שתוכנית ההבראה תמומש, כדי שלא נקלע למשבר דומה בעתיד. זו הסיבה שעמדנו על כך שההסכם יכלול כלי בקרה מוסדרים, שיקנו למדינה סמכויות בפועל בניהול השוטף ויגבירו את הפיקוח והמעקב אחר יציבותו הפיננסית של בית החולים. בין העקרונות שהיו חשובים לנו, ואשר עמדנו עליהם בכל התוקף: שינוי משמעותי במבנה התאגידי, לרבות שינוי הרכב

הדירקטריון, העמדת חשב מלווה בבית החולים מטעם המדינה, ושינוי עקרונות השר"פ, כך שלא יתבצע בשעות הבוקר ולא מתוך חדר המיון, למעט במקרים יוצאי דופן, שיצטרכו לקבל את אישור ממשרד הבריאות".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום