לקייטנים הידד
מה צריכים להיות הקריטריונים (הבריאותיים) לבחירת קייטנה, מה חשוב לדעת ואיך שומרים שוקו ולחמניה, חם ומתוק
מאת: חנן זיסו
תנאים תברואיים:
1.האם לקייטנה יש רשיון עסק.
2.שטח הקייטנה יהיה מוצל בהתאם למספר הקייטנים.
3.שרותים לילדים ולסגל ינוקו בהתאם לצורך ולא פחות מ-3פעמים במשך היום, ובלבד שהשירותים יהיו נקיים כל הזמן. כמו כן יהיו בהם סבון ונייר לניגוב הידיים.
4.מספר עמדות השירותים 1 לכל 25 קיטנים.
5.המבנים בהם תתקיים הקייטנה יהיו תקנים כולל איוורור ותאורה.
6.בשטח הקייטנה יהיו 3 מתקני שתייה ומים מקוררים לכל 100 קיטנים.
7.בשטח הקייטנה יהיו מיכל אשפה אחד לכל 20 ילדים.
8.לא יוכנסו בעלי חיים לשטח הקייטנה.
9.חל איסור שימוש בבריכות שחייה מאולתרות כגון: גיגיות, בריכות פלסטיק, בריכות מתנפחות וכד' .
10.ביקור הילדים בבריכות שחייה יהיה רק בבריכות עם
רשיון עסק- מבטיח פיקוח על הבריכה.
11.ביקור בחופי רחצה מוסדרים בלבד.
מזון:
.1.מוצרי החלב ושקיות שוקו יאוחסנו בטמפ' של עד 4 מעלות עד למועד הגשתם.
2.מזון מחברת קייטרינג יוגש רק ע"י חברה עם רשיון ואישור משרד הבריאות.
3.מזון חם יוגש בטמפ' של מעל 65 מעלות.
4.מזון קר כמו סלטים יוגש בטמפ' מתחת ל-5 מעלות.
5.הילדים שוהים בקייטנות חלק ניכר משעות הפעילות שלהם. לכן אמורים לקבל כ-50%-30% מהצרכים התזונתיים הדרושים לגופם.
מנהלי קייטנות המעונינים בסיוע בבניית תפריט מתאים יכולים לפנות לדיאטניות בלשכות הבריאות המחוזיות.
קייטנה אשר פועלת עד 4 שעות ביום תגיש לפחות ארוחת בוקר, קייטנה אשר פועלת 4 שעות או יותר תגיש ארוחת בוקר וארוחת צהרים.
התנהגות בימי שרב:
בימי שרב לא יתקיימו טיולים מחוץ לשטח הקייטנה.
כל המשחקים בחוץ בימים אלה יופסקו בין השעות 16:00-11:30
הקפדה על כל אלו יבטיחו לכם נקודת פתיחה בריאה יותר לעונה המסוכנת.
באשר לסוג הקייטנה ולטווח הרחב של האפשרויות וגווני הביניים, זו כבר התלבטות שונה, קיץ חם ובטוח.