פחות מלח, יותר שנים לחיות
מחקר בריטי חדש מגלה כי הפחתת צריכת מלח מסייעת בהפחתת לחץ דם ושיפור בשיעורי תמותה עקב מחלות לב ואירועים מוחיים
המאמץ להפחתת צריכת המלח בבריטניה הצליח, וצפוי לתרום לירידה משמעותית בלחץ הדם וכן בשיעורי התמותה עקב אירועים מוחיים ומחלות לב; כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו לאחרונה בכתב העת British Medical Journal.
הסקירה מבוססת על נתונים מסקר לאומי נרחב העוקב אחר נתונים דמוגרפיים ורפואיים, כולל הרגלי עישון, צריכת אלכוהול וצריכת פירות וירקות, כמו גם מדדי לחץ דם, משקל גוף וגובה.
נמצא כי משנת 2003 עד שנת 2011, צריכת המלח הממוצעת בבירטניה ירדה ב-15%, ולחץ הדם הסיסטולי ירד ב-2.7 מ"מ כספית בקרב מי שלא נטלו תרופות לאיזון לחץ הדם. במהלך אותה תקופת הזמן נרשמה ירידה משמעותית של 42% בשיעורי התמותה עקב אירועים מוחיים וירידה של 40% בשיעורי התמותה עקב מחלת לב איסכמית (הפחתת אספקת הדם).
הירידה בצריכת מלח נבעה בעיקר מהפחתה הדרגתית של כמות המלח במוצרי מזון מעובדים, האחראי לכ-80% מצריכת המלח הכוללת.
החוקרים מסבירים כי לאחר שנלקחו בחשבון גורמים המשפיעים על לחץ הדם, עדיין נרשמה ירידה משמעותית בלחץ הדם משנת 2003 עד שנת 2011, ממצאים מהם עולה כי הירידה בלחץ הדם מיוחסת ברובה לירידה בצריכת מלח בקרב האוכלוסייה במהלך אותה תקופה. ירידה זו שיחקה ככל הנראה תפקיד חשוב בירידה בשיעורי התמותה עקב אירועים מוחיים ומחלת לב איסכמית.
בואו לדבר על זה בפורום קרדיולוגיה.