עלי בייבי נגד סוכרת

(0)
לדרג

סקירה: צריכת פירות וירקות לא מורידה משמעותית את הסיכון לפתח סוכרת. מאידך, צריכה של עלים ירוקים שונים עשויה להוריד את הסיכון ב-14%

מאת: מערכת zap doctors

צריכת פירות ו/או ירקות אינה מובילה להפחתה משמעותית בסיכון לפתח סוכרת מסוג 2, ירקות ירוקים מורידים את הסיכון ב-14%. כך עולה מסקירה שפורסמה בגיליון יולי 2011 של כתב העת Clinical Diabetes.

סקירת הספרות כללה 6 מחקרים שהקיפו בסך הכל 232,412 משתתפים. תקופת המעקב נמשכה בממוצע 13.4 שנה. אצל נבדקים שצרכו כמות גבוה של פירות וירקות לא נצפתה ירידה סטטיסטית בסיכון לסוכרת מסוג 2, בהשוואה לנבדקים שצרכו כמות נמוכה של פירות וירקות.

לעומת זאת, אצל נבדקים שצרכו כ- 1.5 מנות של ירקות עלים ירוקים (חסה, עלי בייבי וכד') נמצאה ירידה של 14% בסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 בהשוואה לנבדקים שצרכו כמות נמוכה של ירקות אלו.

לכתבות נוספות והרשמה לאתר ללא תשלום - לחצו כאן.

בואו לדבר על זה בפורום סוכרת.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום