שמיעה זו איכות חיים
ארגון הבריאות העולמי: איבוד שמיעה שאינו מטופל הוא בעל משמעויות כספיות גבוהות יותר מעלות אספקת מכשירי שמיעה. לרגל יום השמיעה הבינלאומי (3.3), כמה נתונים מעניינים מישראל
כ-655,000 מבני ה-20 ומעלה החיים כיום בישראל מתקשים בשמיעה במידה כלשהי. כ-130,000 סובלים מלקות שמיעה חמורה. בנוסף, מספרם של אנשים עם ליקויי שמיעה עולה עם הגיל ועל פי נתונים עדכניים, יותר ממחצית מבני ה-75 ומעלה סובלים מלקות שמיעה.
יום השמיעה הבינלאומי (3.3) ייערך השנה בסימן העלאת המודעות למניעת חירשות ואובדן שמיעה וקידום פעולות למען שיקום השמיעה. בארגון הבריאות העולמי (WHO) מסבירים כי המחיר הכלכלי של איבוד שמיעה לא מטופל, מוערך ב־750 מיליארד דולר לשנה ברמה העולמית. עלות זו כוללת שיעור גבוה של אי תעסוקה, עלייה בהוצאות על טיפול רפואי ושירותים חברתיים - והיא גבוהה יותר מעלות אספקת מכשירי שמיעה.
צילום: שאטרסטוק
החשש הגדול: בידוד חברתי
בסקר מיוחד שנעשה על ידי חברת Med-El בקרב אנשים שומעים לקראת יום השמיעה הבינלאומי, נמצא כי 65% מהמשתתפים הצהירו כי אם תפגע שמיעתם, קולות בני משפחתם יחסרו להם יותר מכל; 41% אמרו כי יתגעגעו לצלילי מוזיקה ורדיו; ובנוסף, 34% ציינו כי הם יתגעגעו לצליל של פסנתר ו-19% יתגעגעו לצלילי גיטרה.
כאשר נשאלו המשתתפים בסקר - מה הכי מדאיג אותם בנוגע להתדרדרות השמיעה, שליש מהם ענו כי הם חוששים מבידוד חברתי; רבע מהם ענו כי הם חוששים מאבדן היכולת לתקשר עם הסביבה; כ-20% ענו כי הם חוששים מחוסר היכולת לשים לב לסכנות, כדוגמת כלי רכב בכביש.
עוד עולה מהסקר כי 26% מהנשאלים מקשיבים למוסיקה במשך 30-60 דקות ביום; 16% מהנשאלים נהנים ממוסיקה למשך 3-5 שעות ביום.
לדברי חנה סנדיק, קלינאית תקשורת במדטכניקה אורתופון: "בשנים האחרונות, פותחו טכנולוגיות חדישות ומתקדמות לשיקום השמיעה. באמצעות טכנולוגיות אלו יכולים בעלי ירידה בשמיעה, לשמוע ולקחת חלק פעיל בכל מסגרת בה הם נמצאים. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי התאמת טכנולוגיית שמיעה והטמעתה מהווה מרכיב חשוב בתהליך שיקום השמיעה - תהליך שהינו מסע לשיפור איכות החיים."