ציפויי קומפוזיט לשיניים: זול יותר, מהיר יותר

(7)
לדרג
תוכן מקודם

אירוע משמעותי ניצב בפתח - ואתם מעוניינים להגיע עם חיוך הוליוודי נוצץ? ציפוי שיניים הוא פתרון אופטימלי עבורכם. בהשוואה בין ציפוי חרסינה לציפוי קומפוזיט, נראה כי לקומפוזיט יש מספר יתרונות משמעותיים

טיפולי שיניים
077-2312931 (מספר מקשר)

אחד הטיפולים הפופולריים ביותר בשנים האחרונות בתחום טיפולי אסתטיקת הפה, הוא ציפוי שיניים, המאפשר להשיג חיוך אסתטי ויפה, בקלות ובמהירות יחסית, ללא צורך בטיפולים כירורגיים מורכבים.

שני סוגי ציפויי השיניים המוכרים ביותר הם ציפויי חרסינה; והטכניקה החדשה יחסית - ציפויי קומפוזיט. לטיפולים אלה יש יתרונות רבים, הן מבחינת זמן העבודה והן מבחינת המחיר.

 חיוך לבן ויפה. צילום: שאטרסטוק

מהו ציפוי קומפוזיט?

קומפוזיט הוא חומר המורכב מחלקיקים זעירים, שבו השתמשו בעבר לסתימות לבנות.

עם השנים והתקדמות הטכנולוגיה, עבר הקומפוזיט שינויים ושכלולים - החלקיקים שממנו הוא עשוי הוקטנו משמעותית, מה שהוביל לקבלת קומפוזיציה אסתטית יותר, המאפשרת לבנות עם החומר ציפוי עדין לשיניים הקדמיות ולקבל חיוך לבן ויפה, במחיר נמוך משמעותית מציפוי החרסינה.

מהם ההבדלים בין ציפוי חרסינה לציפוי קומפוזיט?

על אף שהמטרה זהה, יש מספר הבדלים בולטים, בין שני סוגי הציפויים. לכל אחד יש כמובן את היתרונות והחסרונות שלו.

משך הטיפול

התהליך של ציפוי חרסינה ארוך משמעותית מתהליך ציפוי קומפוזיט: בעוד שבציפוי חרסינה לוקחים מידות ושולחים למעבדה חיצונית שתכין את הציפויים (התהליך מחייב בד"כ מספר טיפולים) - את ציפוי הקומפוזיט מבצעים במרפאה עצמה. התהליך כולו דורש טיפול אחד בלבד.

גם כאשר במרפאת השיניים יש מחרטה דיגיטלית (שבאמצעותה ניתן לייצר במקום את ציפויי החרסינה), התהליך  ארוך יותר, בעיקר כשמדובר בציפוי של יותר משן אחת, מכיוון שהייצור של ציפויי החרסינה איטי יותר.

לצורך ההשוואה: ייצור שישה ציפויי חרסינה במחרטה דיגיטלית נמשך בד"כ יומיים - שלושה; בעוד שבשעה אחת ניתן להכין בין שישה לשמונה ציפויי קומפוזיט!

פגיעה בשיניים הטבעיות

כדי להדביק ציפויי חרסינה, יש צורך להשחיז ו/או לשייף שכבה מסוימת מהאמייל של השן, מה שאינו נדרש בציפויי קומופוזיט, שבהם ברוב המקרים כלל אין צורך בשיוף; ובחלק קטן מהמקרים, השיוף הוא מזערי.

 

מחיר

ההבדל המהותי ביותר בין שני סוגי הציפויים הוא המחיר. הקומפוזיט זול בהרבה מהלמינייט (החרסינה) ולכן יש פער גדול בין המחירים. טווח המחירים של ציפויי חרסינה 6,000-2,500 שקלים; טווח המחירים של ציפויי קומפוזיט 1,800-800 שקלים.

איכות התוצאה

מאחר שהחרסינה דומה לזכוכית, הציפויים המתקבלים לבנים, חלקים ומבריקים יותר, מאשר ציפויי הקומפוזיט.

עם זאת, במהלך השנים, הפך גם הקומפוזיט להיות מדויק מבחינת הצבעים. ניתן להגיע באמצעותו לתוצאה מעולה, לרבות אפשרות לשילוב שקיפות בקצה השן.

עמידות

בשל העובדה כי החרסינה היא חומר אטום, הדומה בתכונותיו לזכוכית ומונע ספיגה של צבעים (כגון: קפה, יין, סיגריות וכו') והקומפוזיט הוא חומר נקבובי, יותר שבאופן טבעי יכול לספוג יותר צבעים - ציפויי החרסינה עמידים לזמן ארוך יותר מאשר ציפויי הקומופוזיט. כך, למשל: ציפויי הקומפוזיט מחזיקים מעמד בד"כ בין שנתיים לחמש שנים. לעומתם, ציפויי החרסינה מחזיקים בד"כ מעמד בין חמש שנים ל-15 שנה.

בעניין זה, חשוב לדעת כי החלקה ופוליש מדויקים של הקומפוזיט, המתבצעים בידיים מיומנות, מקטינים משמעותית את החריצים; ובכך, מקטינים משמעותית את הסיכון לספיגה של צבעים וכתמים.

בנוסף לכך, גם במקרים שבהם ציפוי הקומפוזיט ספג צבע, ניתן להסיר שכבה דקה באמצעות פוליש. אין צורך להחליף את כל הציפוי מחדש. גם במקרים שבהם ציפוי הקומופוזיט נשבר מעט בקצוות, ניתן לבצע שחזור רק של החלק השבור. אין צורך להחליף את הציפוי כולו, מה שלא מתאפשר בציפויי חרסינה.

אופן ביצוע ציפויי קומפוזיט

הקומפוזיט הגולמי מגיע כנוזל או כמשחה. ציפוי השיניים מתבצע בתהליך של שכבות, או ע"י גילוף משוועה של מנעד השיניים, שעליו יוצקים את החומר הנוזלי. גוון הציפוי נבחר יחד עם המטופל, מתוך מפתח צבעים, בהתאם לצבע הרצוי ולמצב השיניים הטבעיות.

כך, למשל: לוקחים בחשבון את מספר השיניים שאותם רוצים לצפות, ביחס למספר השיניים שאותן רואים בחיוך מלא, האנטומיה של השיניים, סתימות או טיפולים שנעשו בעבר ואף כתמים קטנים שיש על השיניים הסמוכות.

לאחר בחירת הצבע, רופא השיניים מפסל את הציפויים בהתאם למגדר ולקשת השיניים ומחבר אותם אל השיניים, באמצעות חומר מקשר ייעודי.

משאירים חריצים קטנים פתוחים בין השיניים. צילום: שאטרסטוק

מהי ההתנהלות היומיומית המומלצת עם ציפויי קומפוזיט?

ההתנהלות היומיומית עם ציפויי הקומפוזיט רגילה לחלוטין, הן מבחינת האכילה והן מבחינת ניקוי השיניים. כאשר מצפים את השיניים בקומפוזיט, משאירים חריצים קטנים פתוחים בין השיניים, כדי לאפשר שימוש בחוט דנטלי (אלא אם למטופל יש קיבוע לאחר יישור שיניים; במקרה זה, על הרופא לשקול אם יש טעם להשאיר רווחים בין השיניים, היות שהמטופל ממילא לא יכול לנקות אותם בחוט דנטלי).

לסיכום: ציפויי קומפוזיט מהווים פתרון מיידי, זול ואסתטי למראה השיניים. בזכות הטכנולוגיה המתקדמת, ניתן כיום להגיע לאסתטיקה גבוהה מאוד, זהה כמעט לאסתטיקה המתקבלת מציפויי החרסינה, היקרים הרבה יותר.

 

ד"ר שי אביב הוא רופא שיניים, בעל ניסיון רב בטיפולי אסתטיקת הפה.

סייעה בהכנת הכתבה: יערית טרבלסי, כתבת zap doctors.

  • קבע פגישה
  • שאל אותי
רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום