מהפכת יישור השיניים: לא לצעירים בלבד

(5)
לדרג
תוכן מקודם

ד"ר לודמילה ונצובסקי, מנהלת מרפאת מילדנט באשקלון, מספרת על המהפכה הטכנולוגית שמאפשרת ליישר שיניים בכל גיל, ללא עקירות מיותרות, ומסבירה מדוע אורתודנטיה היא הרבה יותר מאשר רק אסתטיקה

רופא שיניים ,מומחה לרפואת הפה
077-2313091 (מספר מקשר)

"המטופלת לא האמינה שאפשר ליישר שיניים גם בגיל מבוגר", מחייכת ד"ר לודמילה ונצובסקי, מנהלת מרפאת מילדנט באשקלון, כשהיא מציגה תמונות "לפני ואחרי" של אחד המקרים שטופלו במרפאתה. "היא הגיעה אלינו אחרי שנים של הסתרת החיוך שלה. היום, שנה אחרי הטיפול, היא לא מפסיקה לחייך". המקרה הזה הוא רק אחת הדוגמאות לשינוי העמוק שעובר תחום יישור השיניים. "הגיל הוא ממש לא מכשול", מסבירה ד"ר ונצובסקי. "להפך, המקרים האלה מוכיחים שאף פעם לא מאוחר לתקן".

בעוד שבעבר יישור שיניים נתפש כטיפול המיועד לילדים ולמתבגרים בלבד, היום, בזכות פריצות דרך טכנולוגיות, המציאות שונה לחלוטין. "הטכנולוגיות החדשות מאפשרות לנו להזיז שיניים בעדינות ובדיוק בכל גיל", מסבירה ד"ר ונצובסקי. "מה שחשוב לא פחות, אנחנו עושים זאת בלי לעקור שיניים בריאות. אצלנו נלחמים על כל שן".

מיישור שיניים מסורתי ועד טכנולוגיות מתקדמות

"רבים מאיתנו זוכרים את הגשר המתכתי המסורתי - סמכים ("בראקטים") מתכתיים המודבקים לשיניים ומחוברים ביניהם בחוט", מסבירה ד"ר ונצובסקי. "זוהי למעשה מערכת מתוחכמת של הפעלת כוחות מבוקרים על השיניים, המאפשרת להזיז אותן בהדרגה למיקום הרצוי. היום אנחנו פועלים בצורה דומה אך נעימה יותר, בזכות הטכנולוגיה".

הטיפול האורתודנטי המסורתי מתחיל בבדיקה מקיפה הכוללת צילומי רנטגן ויצירת תבנית של השיניים. "על בסיס זה אנחנו בונים תכנית טיפול מדויקת", מסבירה ד"ר ונצובסקי. "חשוב להבין שכל מקרה הוא ייחודי ואין שני מטופלים זהים". יישור שיניים

הגשר השקוף. פלטות שקופות מותאמות אישית מוחלפות כל שבועיים-שלושה, עד להשגת התוצאה הרצויה. אילוסטרציה: שאטרסטוק

העולם התקדם והטכנולוגיה איתו. "אחת המהפכות הגדולות בתחום היא הופעת הגשר השקוף", מתארת ד"ר ונצובסקי. "מדובר בסדרה של פלטות שקופות מותאמות אישית, המוחלפות כל שבועיים-שלושה. כל פלטה מזיזה את השיניים בכמה עשיריות המילימטר, עד להשגת התוצאה הרצויה".

היתרונות של השיטה החדשה ברורים. "ראשית", אומרת ד"ר ונצובסקי, "זה כמעט בלתי נראה. המטופלים יכולים לחייך בביטחון גם במהלך הטיפול. שנית, הפלטות ניתנות להסרה בזמן האכילה וצחצוח השיניים, מה שמקל מאוד על השמירה על היגיינת הפה. ושלישית, הטכנולוגיה הדיגיטלית מאפשרת לנו להראות למטופל כבר בתחילת הדרך איך ייראו השיניים שלו בסוף התהליך". אבל לא רק השקיפות השתפרה. "היום אנחנו משתמשים במערכות סריקה תלת מימדיות מתקדמות", מוסיפה ד"ר ונצובסקי. "הן מאפשרות לנו לתכנן את תנועת השיניים בדיוק מירבי. בנוסף, פותחו גם חומרים חדשים וטכניקות מתקדמות שמקצרות משמעותית את משך הטיפול".

ולמרות כל החידושים, ד"ר ונצובסקי מדגישה נקודה חשובה: "הטכנולוגיה היא כלי נהדר, אבל היא לא תחליף לניסיון ולשיקול הדעת המקצועי. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה, ולא כל שיטה מתאימה לכל מטופל. התפקיד שלנו הוא להתאים לכל מטופל את הטיפול המיטבי עבורו".

לא רק אסתטיקה

"כשאנשים חושבים על יישור שיניים, הם בדרך כלל חושבים על אסתטיקה, על חיוך יפה יותר", אומרת ד"ר ונצובסקי. "אבל למעשה, זה רק קצה הקרחון. יישור שיניים הוא הרבה מעבר לאסתטיקה. הוא יכול להשפיע דרמטית על בריאות הפה ועל איכות החיים. "שיניים צפופות או עקומות הן כר פורה לבעיות", היא מסבירה. "כשהשיניים אינן מסודרות כראוי, נוצרים חללים וכיסים שקשה מאוד לנקות בצחצוח רגיל. התוצאה היא הצטברות אבנית שגורמת לדלקות חניכיים, ובמקרים מתקדמים אף לנסיגת חניכיים ולאובדן שיניים. יישור השיניים מאפשר גישה טובה יותר לניקוי ומונע את הבעיות האלו מראש".

לדברי ד"ר ונצובסקי, הלעיסה היא השלב הראשון בתהליך העיכול, וכשהשיניים העליונות והתחתונות אינן נפגשות כראוי, נוצר סגר לקוי ואיכות הלעיסה נפגעת משמעותית. זה יכול להוביל לבעיות עיכול, לשחיקת שיניים מוגברת ואפילו לכאבי ראש וצוואר.

ד"ר ונצובסקי מוסיפה: "סגר לקוי יכול ליצור עומס לא מאוזן על מפרקי הלסת. לאורך זמן, זה עלול לגרום לכאבים במפרקים, לחריקת שיניים בלילה ולבעיות נוספות במערכת הלעיסה. יישור שיניים מסייע ביצירת איזון במערכת כולה".

זאת ועוד, לא רק בריאות הפה מוטלת כאן על הכף, אלא איכות החיים בכלל. "אי אפשר להתעלם מההיבט הפסיכולוגי", אומרת ד"ר ונצובסקי. "אנשים שמתביישים בשיניים שלהם נוטים להימנע מחיוך, מצחוק ולעתים אפילו מאינטראקציות חברתיות. כשהם משלימים את הטיפול, השינוי הוא הרבה מעבר לאסתטי - הם מרגישים בטוחים יותר בעצמם, משוחררים יותר, והדבר משפיע על כל תחומי החיים. זו כנראה הסיבה שיותר ויותר אנשים בוגרים, ולא ילדים או בני נוער, פונים ליישור שיניים. הם החליטו שאיכות החיים שלהם והחיוך שלהם חשובים אף שעברו את גיל ההתבגרות. אני מסכימה איתם לחלוטין.

"יישור שיניים הוא השקעה בבריאות לטווח ארוך," מסכמת ד"ר ונצובסקי. "קל יותר לשמור על שיניים ישרות נקיות ובריאות, הן מתפקדות טוב יותר והן גם נראות טוב יותר. זו השקעה שמשתלמת בכל המישורים - בריאותית, תפקודית ואסתטית".

העתיד כבר כאן?

במרפאת מילדנט, שפועלת באשקלון כבר למעלה מ-25 שנה, משלבים את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר עם גישה אנושית וקפדנית. "בזכות הטכנולוגיה", אומרת ד"ר ונצובסקי, "העתיד של יישור השיניים מרתק, אבל צריך לזכור שהטכנולוגיה היא רק כלי. מה שבאמת חשוב הוא הגישה האישית והמקצועית שלנו כמטפלים".

המרפאה מציעה את כל סוגי הטיפולים תחת קורת גג אחת - מטיפולי חניכיים ועד שתלים מתקדמים. "בסופו של יום", מסכמת ד"ר ונצובסקי, "החזון שלנו הוא שכל מטופל שיוצא מהמרפאה יזכה לחיוך שחלם עליו. החיוך שלו הוא התעודה הטובה ביותר שלנו. אף פעם לא מאוחר מדי לחיוך בריא ויפה".

(צילומים: שאטרסטוק)

  • צור קשר
מרפאת מילדנט
שדות שמסומנים בכוכבית הם חובה
חשוב לדעת: לאחר מילוי הטופס פרטיך יועברו למרכז השירות של Zap Doctors ומשם לרופאים. לעיתים רחוקות לא נוכל להעביר את הבקשה, או שהיא תועבר באיחור. לכן, בכל מקרה של בעיה דחופה אנו ממליצים להתייעץ עם רופאים בקופ"ח או בבי"ח ולהימנע ממילוי פרטים אישיים, רגישים או חסויים בטופס.
רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום