צריכת סידן יומית
מין
טווחי גיל
האם את בהיריון/מניקה
powered by
צריכת הסידן חיונית לגופנו בכל שלב ושלב בחיים ומהווה מרכיב חשוב בבניית העצמות, שיניים, והכרחית לתהליכי פירוק שומנים חלבונים וקרישת הדם.
לאנשים מבוגרים מסייעת למניעת איבוד עצם ולמחלת התדלדלות העצם אוסטיאופורוזיס ועוזרת בתהליכים מטאבוליים רבים. על כן חשוב מאוד לשמור על רמה יומית נאותה של סידן !
<div>לספיגה טובה יותר של הסידן יש להוסיף ויטמין D, לגברים עד גיל 50 - 10 מ''ג, מעל גיל 50 - 5 מ''ג.</div><div>לנשים עד גיל 25 - 10 מ''ג, מעל גיל 25 - 5 מ''ג.</div><div>גורמים המעכבים ספיגת סידן : עישון, חסר במגנזיום, אלכוהול, עודף מלח. שתיית קפה - 30 דקות לפני או לאחר לקיחת סידן ועוד..</div>
מחשבון צריכת סידן יומית מאפשר לדעת את כמות הסידן היומית המומלצת לצריכה. צריכה מספקת של סידן חשובה מאוד בילדות ומאפשרת גדילה אופטימלית ובנייה של עצמות הגוף, שיניים. וכן הכרחית לתהליכי פירוק שומנים, חלבונים, פעילות התאים וקרישת הדם. בנוסף צריכת סידן חשובה אצל מבוגרים וקשישים למניעת איבוד מסת עצם. גוף האדם אינו מסוגל לייצר סידן ולכן חשוב לקבל אותו מהמזון. סידן מצוי במזונות מן החי, כמו חלב ומוצריו, וכן במזונות שונים מהצומח. עם זאת, רכיבים תזונתיים שונים המצויים במקורות הצמחיים עלולים לפגוע בספיגת הסידן בגוף או להפחיתה. למשל, עישון, חסר במגנזיום, אלכוהול, עודף מלח וקפאין הם גורמים המעכבים ספיגת סידן. לספיגה טובה יותר של הסידן יש להוסיף ויטמין D, לגברים עד גיל 50 - 10 מ"ג, מעל גיל 50 - 5 מ"ג. לנשים עד גיל 25 - 10 מ"ג, מעל גיל 25 - 5 מ"ג. טווח תקין של סידן בדם הוא 8.5-10.9 מיליגרם לדציליטר. ערכים גבוהים עלולים להצביע על מחלות של בלוטת התריס או יותרת התריס, ממאירויות שונות, אי ספיקת כליה, עודף ויטמין D, שימוש במשתנים מסוימים. לעומת זאת, ערכים נמוכים יופיעו בחסר ההורמון של בלוטת יותרת התריס (PTH), אי ספיקת כליות, חסר ויטמין D, הפרעות אכילה שונות. הכותבת היא ורד לוביץ', מאמנת לתזונה ואורח חיים בריא.