למרות השם הרע שיצא לפחמימות, אלו משמשות כמקור עיקרי לאנרגיה הדרושה לגוף לגדילה ולתפקוד תקין. המילה פחמימה משמשת היום עבור קשת רחבה מאוד של מזונות שחלקם הגדול בריאים מאוד, חשובים ונחוצים לבריאות האדם; גם פירות, ירקות ודגנים מלאים מכילים פחמימות. הבעיה מתחילה בפחמימות הפשוטות - הריקות המכילות סוכר, ובתעשייה קוראים להן גם גלוקוז, פרוקטוז ועמילן ושמות נוספים. רוב המזון המעובד מועשר בפחמימות מזיקות ומשמינות שמהן רצוי להימנע ככל הניתן. פחמימות אילו נספגות בדם במהירות, מעלות את רמות הסוכר וגורמות לנו לרצות עוד ועוד סוכר. מומלץ שבין 55%-60% מסך הקלוריות שבתפריט היומי יהיו מורכבות מפחמימות, רצוי פחמימות מורכבות כמו אורז מלא, שיבולת שועל, גריסי פנינה, קינואה ודומיהם. פחמימות אלה נספגות לאט בדם, מתפרקות לאט וגורמות לתחושת שובע לאורך זמן. לדוגמה, אם אדם צורך ליום כ-2,000 קלוריות, רצוי שיקבל כ-1,100 מהקלוריות מפחמימות - כמות השווה ל-275 גרם פחמימות ביום. הכותבת היא ורד לוביץ', מאמנת לתזונה ואורח חיים בריא.