החלבונים הם תרכובות אורגניות גדולות הבנויות משרשרת של חומצות אמינו הקשורות ביניהן. לחלבונים תפקידים מרכזיים בבניית הגוף והרקמות, זירוז וויסות פעילות כימית, אספקת אנרגיה, בניית הורמונים ותפקידים נוספים. בכל גרם של חלבון יש 4 קלוריות. מזונות מהחי מכילים חלבון וגם בדרך כלל כמות גדולה של שומן וכולסטרול. חלבון צמחי נמצא בקטניות, ושילוב של דגנים וקטניות יוצר חלבון מלא (לדוגמה אורז מג'דרה). אז כמה חלבון הגוף שלנו באמת צריך? ההמלצה היא לצרוך 0.8 גרם לכל קילוגרם לאדם מבוגר. לילדים, ההמלצה היא לצרוך 1.5-2 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף וכך גם בהריון ובתקופת התאוששות לאחר מחלה. הכמות היומית המומלצת לחלבון היא 15% מכלל המזון שאנחנו אוכלים. בתפריט מערבי, אנחנו צורכים יותר מדי חלבון, כ-25% מהתזונה. עודף חלבון עלול לגרום לעומס על הכליות, אוסטאופורוזיס ומחלות נוספות. במקרים אלו כדאי להפחית אכילה של מוצרים מהחי. הכותבת, ורד לוביץ', היא מאמנת לתזונה ואורח חיים בריא.