אירוע טראומטי עלול להיחרת בנפשנו ולגרום ל"חיווט" שלילי....
רפלקסולוגיה היא שיטה מתחום הרפואה המשלימה, המסייעת להתמודד...
מחקר חדש של אוניברסיטת תל אביב מצא כי בעקבות הרפורמה חווים...
מבצע עלות השחר, האזעקות והבומים זורעים בנו חרדה, אך הילדים...
היי שמי עופר אני מתגורר בחיפה,מאוד מפריע לי החרדה הזו שלמעשה עש לפני 3 וחצי שנים לא הייתה,יש לי הרבה שנים רשיון נהיגה,רוצה לטפל בבעיה כאובה מאין זו,שפשוט משתקת אותי בתחום זה. תודה מראש.
היי עופר, חרדת נהיגה היא חרדה מאוד נפוצה ולכאורה מאוד בעייתית . יחד עם זאת חשוב לדעת שאפשר לטפל בחרדה ולהעלים אותה מהחיים ולא חייבים להמשיך לסבול אותה וממנה. יש שתי שיטות עיקריות שאני ממליצה עליהן כדי לטפל בחרדה. שיטה אחת היא CBT, שזה טיפול קוגניטיבי התנהגותי. שיטה שניה שאני מצאתי שיעילה אפילו יותר, היא NLP - תכנות של המח והתת מודע באמצעות השפה. במספר פגישות ספורות (שאפשר לרכז אפילו ליום אחד ארוך), מטפל בחרדה במהירות וביעילות. בהצלחה :-)
אוקיי,אפשר לקבל פרטים נוספים אודות השיטה,הטיפול,NLP ?
NLP זו שיטה המאפשרת לנו ליצור שינוי עוצמתי, מיידי וארוך טווח על האופן שבו אנחנו מרגישים, חושבים ומתנהגים, ובעצם לתכנת ולעצב מחדש את התגובות שלנו לכאלה שהן אפקטיביות עבורנו. השיטה מתבססת על כך שרב הקשיים שאנו חווים בחיים, כמו גם רוב האמונות שמגבילות אותנו, מקורם בתת המודע שלנו. המסע הטיפולי עובר דרך הזיהוי של הכוונה החיובית שמסתתרת בתת המודע מאחורי כל התנהגות השלנו וכל האמונות המגבילות שלנו. לאחר שזיהינו ושימרנו אותה נלמד לשנות את האמונה המגבילה ואמונה שתקדם אותנו ובעקבותיה נשנה גם את ההתנהגות שלנו. באמצעות ה-NLP אנחנו יכולים לתכנת את המח מחדש וליצור שינוי בחלקים שבהם אנחנו חושבים, מרגישים ומתנהגים בצורה אוטומטית, לא מודעת ולא יעילה ולהתחיל לייצר שם שינוי. בעזרת ה-NLP ניתן לטפל בטראומות, פוביות וחרדות, לרפא אלרגיות, לחזק את הבטחון העצמי, להיפטר מהרגלים לא רצויים (כמו אכילה רגשית, עישון וכד' ), לשפר את יכולות התקשורת הבינאישית ועוד.
שלום! אני חיילת בת 19 ונמצאת בטיפול כבר שנה, מאז שאני זוכרת את עצמי לאורך כל הילדות היו לי מקרים שונים של פוביות וחרדות שעם הזמן חלפו... הכוונה שלי שהם לא השפיעו לרעה עד כדי כך שלא יכולתי להתמודד עם המצב לבד. אני נמצאת במערכת יחסיים כבר 4 שנים, ובן זוגי הוא חברי הראשון, הבעיה התחילה מכך שאני טיפוס סקרן חברותי ואוהבת הרפתקאות ומאידך אוהבת גם את המקום הבטוח ותחושת היציבות. במהלך התבגרותי התנסתי בעוד קשרים מהצד, לאחר תקופה ממושכת ספרתי על כך לחברי שקיבל זאת להפתעתי הגדולה בהבנה ובבגרות נפשית. יחד עם זאת נקלעתי להתלבטויות נורמליות לגמרי לגבי הקשר שבו אני נמצאת אבל בגלל שאני קשורה לבן זוגי מאד, נכנסתי לחרדות מהתהיות שלי ומההתלבטויות ... כאן פניתי לטיפול מאחר וזאת הפעם הראשונה שתהיות נורמליות גרמו לי לחרדה עצומה ולדיכאון שמימי לא הכרתי, ואת זה אני עד היום לא מבינה. בטיפול נגעתי בהמון תחומים אך החרדות , המחשבות הטורדניות והאובססיביות כלפי בן זוגי לא פסקו, לפעמיים הן מחמירות ולפעמיים נשכחות, אבל הכל עבר לרמה שלא הכרתי למצב שאני לוקחת מצב היגיוני ומשנה אותו, מפחידה את עצמי ובקיצור מטריפה את עצמי ללא שום הצדקה, פשוט ננעלתי על דעה שלילית לגביו ומכאן מתחילות החרדות, אני לוקחת את החרדה הזו ומתגלגלת במחשבות במשך ימים ושבועות וכל פעם החרדה נוגעת בנושא אחר, בקיצור אני פגיעה ונתפסת למחשבות ומפחדת מהן. אני יודעת ששאלתי מורכבת ואיני יכולה להיכנס לפרטי פרטים-זה לא המקום, וגם אני צריכה לעלות את זה בטיפול ולא בפניך. רק שאלה אחת : מאחר ואני לא רוצה שבתיק הרפואי שלי ירשם מידע ולו הקטן ביותר לגבי מצבי הנפשי או העובדה שאני בטיפול, איני יכולה להשתמש בתרופות שאולי יכולות לעזור לי, מה אוכל לעשות בנידון כי אין לי למי לפנות , אם הייתי באזרחות הייתי פונה באופן פרטי לפסכיאטר אבל כרגע אני בצבא, וחסרת מידע בכל הנוגע למתן טיפול תרופתי , מה אפשר לעשות ? והאם יש תרופות שמתאימות למצב שלי ושאפשר להשתמש בהן ללא מירשם ומאד חשוב לי שזה לא יהיה ממכר. תודה:)
שלום מאיה, אני מציע לך להתייעץ, בראש ובראשונה, עם המטפלת שלך בדבר הצורך בטיפול תרופתי. את אמנם משתמשת במינוח מקצועי כדי לתאר את קשייך, אך הסיטואציה קשה מבחינה מציאותית לחלוטין: זהו החבר הראשון שלך; קשה מאוד לקבל החלטה על פרידה בכל קשר, בעיקר כשאת מספיק אינטליגנטית ומודעת כדי לא להאשים את הצד השני ולראות בו גם את החיוב וגם את השלילה. קשה הרבה יותר לעזוב קשר ראשון, שדרכו למדת, התנסית והבנת מה זה קשר. ובכלל, מי יודע מה האלטרנטיבות? הפחד מאי-הוודאות והחרדה להישאר לבד מובנים ביותר. לגבי הטיפול התרופתי - לא הבנתי אם את נמצאת בטיפול פרטי או בטיפול במסגרת הצבא. אם מדובר בטיפול פרטי, את יכולה באותה מידה לפנות לפסיכיאטר באופן פרטי. אולי זה לא כשר מבחינת הצבא, אך אני מכיר לא מעט אנשים שבמהלך שירותם הצבאי הסדיר היו בטיפול פסיכולוגי ו/או פסיכיאטרי באופן פרטי ובלי לדווח לצבא. יש כיום בשימוש תרופות רבות נוגדות חרדה ודיכאון, שאינן ממכרות, והן יעילות נגד שתי התופעות כמו גם נגד מחשבות טורדניות. תרופות אלטרנטיביות שאינן חייבות במרשם לא עמדו מעולם בבדיקה מדעית של עלות-תועלת. סביר שאינן מזיקות אך לא ידוע לי על מקרים שהן עזרו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין
שלום ד"ר קפלן. רציתי לדעת מה דעתך על טיפול בהיפנוזה כתוספת מקבילה לפסיכותרפיה כאשר מדובר בשני מטפלים שונים (המוכנים להיות בקשר טלפוני). תודה מראש על ההתייחסות ושבת שלום.
מ. שלום במידה והמטפלים מתואמים ביניהם זה נראה לי בסדר גמור. לעיתים קורה שהטיפול "השוטף" אינו מגיע לנושא ממוקד מסויים שמטריד ואז יש צורך בעזרה ממוקדת ממטפל אחר, למשל באמצעות היפנוזה. הדבר נפוץ בעיקר לגבי פוביות וחרדות ממוקדות כגון חרדות טיסה, בחינות וכדומה. בברכה ד"ר אורן קפלן
תודה על תשובתך. ומה לגבי דימוי גוף, חוסר באהבה עצמית והפרעות אכילה?