לום מזה כ 3 שבועות אני סובלת מפריחה שפתאום מופיעה ונעלמת לאחר שעה. צורתה היא כשל עקיצות וזה מלווה באודם וגרד. זה קורה כך פתאום. אינני יודעת למה אני עשויה להיות אלרגית. לצורך העניין, כשאכלתי פתיתים אתמול , לא הייתה תגובה כזו והיום-כן. ישנו סחכוי שפיתחתי אלרגיה לתירס אך התופעה ממשיכה גם עשאינני אוכלת תירס או קמח תירס. האם יש סיבות נוספות לפריחה מסוג זה שאינן קשורות לאלרגיה?
לפני שתכנסי למעגל קסמים של חיפושים ורופאים ובעיקר תרופותעם תופעות לוואי נוראיות , אני אחסוך לך את כל הסבל הזה ואשלח אותך לתרופה האמיתית שייקח לך זמן וסבל לגלות אותה כמו כולנו שסבלו מאורטיקריה. 1.לרופא קונבציונלי אין תרופה לאורטיקריה אבל יש אין ספור תרופות שתופעות הלוואי שלהם חמורות יותר מהפריחה עצמה. 2.הרופא יאמר לך כי זה חולף מעצמו כי אין לו תרופה ..אבל זה ילווה אותך זמן רב עם פגיעה בכל מרקם החיים. 3.התרופה היחידה לאורטיקריה היא התרופה של רמי מור ( זה הדבר היחיד בעולם ) תחפשי בגוגל הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור. זה האתר ואני תקווה שהצלתי אותך מסבל מיותר שהיית צפוייה לו הן מהמחלה והן מהתרופות הקונבציונליות . שירה
הי, עפ"י התיאור שלך עלייך לפנות לרופא אלרגיה... טסטים + אנמנזה מדוייקת ימקדו ואולי יאתרו את הגורם לפריחה ..
שלום רב, הנני בחורה בת 26, סובלת מקרוהן במעי הדק שאובחן לפני שנה, מקבלת רמיקייד. לפני כשנתיים החלו אצלי כאבי גרון חזקים. תחילה אובחן ריפלוקס שטופל בהצלחה ומאז הכאבים הפכו התקפיים ותמיד אחרי אוכל. בדיקת אלרגיה שערכתי לפני שנה וחצי לא העלתה דבר. לאחרונה המצב החריף ומלבד כאבי גרון, התווספו פצעים מעל השקדים, דימומים בפה, בגרון וגם במעיים. הבחנתי שזה קורה לי דקה אחרי שאני אוכלת מאפים, דברים עם שמרים ואבקות אפייה, מרגרינה, קטשופ, חטיפים, מייצבים ולאחרונה גם אחרי תרופות ותוספי תזונה, כאנזימי עיכול. לפני כחודש לקחתי אנזימי עיכול נטולי גלוטן-קזאין וסויה ובכל יום כאבהלי הבטן והתפתלתי שעות, ברגע שהפסקתי התסמינים חלפו. היום לקחתי 6 טיפות של ויטמין D ואחרי כמה רגעים - כאבי גרון ויצאו לי פצעים אדומים בפה.. שעות כאב לי ואני כבר מיואשת. רופא גסטרו חושב שזו רגישות לאוכל ולא תוצאה ישירה של הקרוהן, רופא א.א.ג לא יודע מה לומר לי חוץ מלקחת משככי כאבים (שאני גם רגישה אליהם), הלכתי למומחים ורק בחודש האחרון התמונה קצת התבהרה - מסתבר שלכל הדברים שציינתי יש דבר אחד במשותף - כולם מופקים מתירס. תירס טבעי לא אכלתי למעלה משנתיים, אז איני יכולה לדעת אם מדובר ברגישות לכל דבר תעשייתי או שמדובר ברגישות לתירס בלבד. איך אדע? כדאי לערוך שוב בדיקת אלרגיה? אם זו לא אלרגיה - איך זה יכול להיות? אני מוכרחה להודות שאני מרגישה לא נעים כבר לפנות לרופאים. אני חוששת שיחשבו ש"זה בראש שלי", למרות שזה אמיתי לחלוטין, לצערי הרב. אני הגעתי למצב שאני לא נוגעת באוכל מוכן, רק באוכל פשוט כמו אורז ותפו"א, כי רק הם לא גורמים לי להרגיש רע. בבקשה, אם ישנה עצה או כיוון לטיפול, אני מוכנה לנסות הכל. תודה וסליחה על האורך.
קרון היא מחלה דלקתית של המעי העשוייה להתבטא גם בפה ובלוע כפצעים / אפטות ודלקות - ולפעמים שוכחים את זה עפי הסיפור לא נראה שמדובר באלרגיה או שניתן להאשים דווקא את התירס עלייך לפנות לרופא מומחה לקרון כמובן שיכול להואיל שינוי תזונתי - אין ספק של תזונה השפעה עצמו על מערכת העיכול
שלום רב, בבדיקת דם התברר כי בני בן ה-6 אלרגי לתירס (הגענו לבדיקה אחרי התקף חזק וקושי בנשימה) .למרות זאת, בכל בוקר הוא היה אוכל דגנים מחיטה שכוללים עמילן תירס (לא ידענו על כך) ופיצה גם, אך אנו לא רואים סימני אלרגיה, האם יכול להיות שהוא כן יכול לאכול עמילן תירס ? אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה חני
עמילן תירס מתייחס לפחממות שמקורם בתירס ולא לחלבון התירס שכלפיו יש אלרגיה אלא שייתכן ובתהליך הייצור עלולך לחדור חלבון לעמיל מה שעשוי לגרום לתגובה אלרגית לכן הזהרו ועדיף אולי להמנע בכלל: מידת הזהירות ווהמנעות קשורה בחומרת האלרגיה כםפי שהתבטאה בבדיקות ובתסמיני הילד ולכן כדאי להוועץ ישירות ברופא האלרגיה שלכם
1-מה זה והאם כדאי להשתמש ב- מלטיטול, לתת, לציטין, WHEY POWDER וקמח תירס? 2- איך מכינים פיצה עם שמרי בירה? 3- האם צריכת ויטמין המסיס בשומן יחד עם שמן תשפר את ספיגתו (לדוג'- מיץ גזר עם שמן זיית )? 4- האם גיהוקים יכולים להיות גזים המגיעים מן המעיים ולא מן הקיבה? 5- בתור טבעוני, כמה חלבון עליי לצרוך וכיצד?
שלום נפתלי, 1.מלטיטול - ממתיק מלאכותי -סוכר אלכוהולי (כמו סורביטול)תכולת הקלוריות שלו נמוכה בהשוואה לסוכר לתת- שעורה מונבטת וקלויה לציטין-פוספוליד - מולקולה שומנית נמצא בחלמון הביצה ובסויה והוא מפחית רמות של שומנים, ניתן גם לרכוש אותו כתוסף כגרנולות, אותן ניתן להוסיף לסלט , למשל. whey protein- היא אבקת חלבון המופקת ממי גבינה , נמצאת בשימוש אצל ספורטאים הצורכים יותר חלבונים לבניית השרירכ, כי אינם צורכים מספיק חלבון מהמזון. קמח תירס- הוא קמח תירס.. אינו מומלץ למי שקיימת אי סבילות לתירס. אתה שואל האם כדאי להשתמש במוצרים האלה , השאלה היא למה? למי? לאיזה מטרה? יש להתאים את המזונות באופן אידיבידואלי..מלטיטטל - חולה סכרת או לא? לציטין- למטרת שומנים? תירס- למי שאלרגי? אבקת חלבון - לספורטאי ?לא ניתן לענות באופן כללי , כל עניין לגופו. 2.אין לי מושג איך מכינים פיצה עם שמרי בירה, אני מניחה שכשאתה עושה פיצה אתה יכול להוסיף קצת שמרי בירה , אך הם הם אינם תחליף לשמרים ולאחר אפייתם לא יהיה להם ערך תזונתי , כי החימום ייפגע בויטמיני הB , מינרלים , ח.אמינו הנמצאים בשמרי הבירה. 3.כשנוטלים תוספי מזון המסיסים בשומן , אפשר לטול אותם עם מזון שומני כגון: טחינה, אבוקדו על מנת לשפר את הספיגה . 4.גיהוקים הם גאזים שנאספים בקיבה ויכולים להשתחרר דרך הפה , גזים הנאספים במעיים משתחררים דרך פי הטבעת. 5.הצריכה היומית של חלבון היא 0.8 גרם לכל ק"ג משקל גוף. שבת שלום!