שלום רב, מזה זמן רב שאני סובלת מנפיחות בבטן וגזים,מאחר ואמא שלי חולת צליאק עשיתי בדיקה שיצאה שלילית. אך החלטתי להמנע מגלוטן ולבחון.אכן הרגשתי שיפור,הנפיחות הפסחקה וכן הגזים וכאבי בטן. הבנתי שאני כנראה רגשיה לגלוטן ואני צורכת מאכלים ללא גלוטן. זמן מה אחרי שהתחלתי,קניתי לחמניות ללא גלוטן ואני שמה לב שביום שאני אוכלת אני חווה שוב נפיחות בבטן. האם יתכן שהקמחים האלה גם גורמים לזה? (קמח תירס,תפחוא כוסמת אורז וכו..). אשמח לתשובה. תודה
יותר סביר שזו רגישות או אלרגיה לשמרים. נסי לאכול לחם ללא שמרים
אלרגיה משמרים? לפי מה שידוע לי השמרים באפיה מתים ולא משפיעים על מערכת העיכול.
שלום ארגמן, ייתכן והבעיה היא לאו דווקא הגלוטן אלא סיבים תזונתיים לעיתים שנמצאים במוצרים. לרוב תחליפים ללא גלוטן אינם בהכרח מזון בריא יותר. פני לתזונאית להמשך ייעוץ ובירור ולרופא גסטרו. בברכה,דנה
יש לי תינוקת בת חודש ושלושה שבועות, היו לה כאבי בטן מטורפים יום ולילה (ולא קוליק רגיל) ופריחות באות והולכות בעיקר בפנים וקצת גם מתפשט לחזה, ומאז שהפסקתי להניק אותה ואני נותנת לה תמ"ל מיוחד נוטרילון פפטי ג'וניור המצב השתפר במידה משמעותית והיו לה הרבה פחות כאבים, אפילו כמעט נעלמו לגמרי לרוב שעות היום. לפני מספר ימים היא קיבלה חיסון צהבת B (החיסון הראשון שמקבלים) חיסון HBV ובאותו ערב היא הקיעה כמות גדולה של אוכל ומאז חזרו לה כאבי הבטן האיומים ששום דבר לא עוזר ולא מרגיע והיא צורחת למשך רוב היום בעווית והתכווצויות של כאב בבטן, ופריחה חדשה הופיעה לה בבטן לאחר כיומיים מיום הזריקה. היום כשלושה ימים לאחר הזריקה המצב שוב השתפר וחזר לנורמלי, עם כאבי בטן פחות עוצמתיים פה ושם אבל ממש מעט לעומת מה שהיה, ומצליחה לישון. מכיוון שקראתי שבחיסון הזה יש תאי שמרים אני מניחה שהיא כנראה אלרגית או רגישה לשמרים, או לפחות למשהו אחר שיש בחיסון וגם באוכל שאני אוכלת. אני עדיין רוצה לחסן אותה אבל לא יכולה שיהיו לה כאלה תופעות אחרי כל חיסון, אשמח לשמוע את דעתך ועצתך בעניין במהירות האפשרית. תודה
זה לא קשור באלרגיה לשמרים ולא נראה שיש קשר לחיסון עצמו יש אולי נטייה למערכת עיכול רגישה מאד וייתכן אלרגיה למזון ולעליכם להגיע למרפא האלרגיה לבירור בהצלחה www.allergynet.co.il
ד"ר גל שלום, ראיתי שענית לאחד השואלים כאן תשובה שהייתי רוצה לחדד. בעבר סבלתי מבעיות עיכול רבות - עוויתות, גזים, כאבים כו', ככל שהגדלתי לשנות את תזונתי ממזון מעובד ומתועש למזון טבעי כך נעלמו הסימנים. היחיד שנשאר הוא גזים המופיעים בכמות פחותה בהרבה בעבר ובלי הפסקה לאחר אכילת לחם. השבת לשואל שזה לאו דווקא רגישות לגלוטן אלא זה יכול להיות גם רגישות לרכיבים אחרים בדגן, תוכל לפרט איזה ? ( אגב אני אוכל 1-2 פרוסות לחם פעם בכמה ימים)כך אולי אוכל לקבל קצה חוט למה גורם לזה. תודה מראש אחיהוד
בהחלט סביר שמדובר ברגישות לאחד המרכיבים בלחם ולאו דווקא לגלוטן. יכולה להיות רגישות לשמרים,לקמח לבן או לכל מרכיב אחר.
אחרי תקופה של שלשולים וקיבה לא בצורה הטבעית עבר בני אבחנות לגבי צליאק קרון הליקובקטר ופרזיטים אחרים. כל הבדיקות כולל תפקודי כבד ואנדוסקופיה קולונוסקופיה הכל יצא תקין לחלוטין. אבל הענין לא הסתדר החל לבד לא לאכול מאפים עם גלוטן ומנע מעצמו מוצרי חלב וגם זה לא כל כך עזר רק קצת. שאלתי היא מאחר ונאמר לו שאולי זו רגישות לשמרים. האם ניתן לקבל זו בגיל מבוגר (33) כך פתאום. אין במשפחה אף אדם עם רגישות כלשהי בדרכי העיכול. ואם כן מה עושים איך נפטרים מזה . תודה רבה.
אין רגישות לשמרים המתבטאת כך וממילא הכמות שלהם באוכל ותהליך הבישל או האפייה הופכים אותם לחסרי משמשעות מבחינת העיכול אני מציע המנעות מחלב ופירות בשל קשיי עיכול שהסוכרים שלהם גורמים קראי עוד על בעיות עיכול ואלרגיות באתר www.allergynet.co.il