ברפואה העברית הקדומה מתקופת התנ"ך, כמו גם ברפואה המצרית...
גולשים נכבדים אני גאה להציג בפניכם את אתר הכירורגיה....
על מרשם בכתב יתדות ועל שורשיה של הרפואה הכתובה, כתבה שלישית...
שתי קבוצות נפתחו במקביל, עמותת אחד מאחד עשר, לנפגעי סרטן...
דר שלום, אני חוששת כי אמי סובלת מבעיות זיכרון וכמובן שהכי גרוע קופץ לי לראש-אלצהיימר או סוג של דימנציה. היא די מכבה את האופציה ללכת להיבדק אצל רופא וטוענת שהכל בסדר אצלה.רציתי לדעת שני דברים אם אפשר:1- מה זה שחכה נורמלית שלא צריך לדאוג לגביה ומה זה כבר מצב שצריך לדאוג?אילו דוגמאות או מקרים אמורים להדליק נורה אדומה? ו-2אולי אם אומר לה אילו בדיקות או בדיקה ספציפית היא צריכה לעשות זה פחות יבהיל אותה. איזו בדיקה צריך לעשות?צריך ללכת קודם לרופא משפחה? תודה מראש!
לאמה שלום רב, לרוב אם אדם קרוב חושש שקיימת בעיה אז היא קיימת. הרי לא חששת לפני חמש שנים, וכעת את כן חוששת, אז משהו השתנה. צריך ללכת לרופא המשפחה כדי להתחיל תהליך שראשיתו אשור שאכן ישנם קשיים, המשכו חפוש סיבות שקל להפוך ( בדיקות דם, בדיקות דימות של מוח), לעתים בדיקת זכרון מקיפה יותר, ולאחר מכן קביעה במה מדובר ומה ניתן לעשות כדי להפוך (אם מדובר בתהליך הפיך) או להאט, או להקל. לפעמים הרופא מפנה לנוירולוג, לפעמים לגריאטר, ולפעמים למרפאת זיכרון. מטבע הדברים אמך חוששת מכל התהליך הזה. אפשר לעודדה להבדק על ידי הדגשה שלעתים מוצאים דבר מה שקל להפוך, וכדאי. תוכלי להציע לה שתתלווי אליה לבדיקות. זה חשוב גם לרופאים שיראו אותה, כי יהיו מעוניינים ברשמייך. חשוב שתלווי, כי אם כן ישנה בעיית זיכרון היא לא תזכור היטב מה היה. אנא עדכני אם הצלחת להניע אותה להגיע לבדיקת רופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון
תודה רבה על תשובתך!!!!!!!! אם אכן יש בעיה כזו ,זה לא משהוא שיחלוף עם הזמן מעצמו ?כלומר לא יכול להיות שיש תקופות לא טובות בזיכרון וזה פשוט יעבור לבד בלי שום דבר? צריך אכן ללכת להיבדק? אני שואלת כדי להיות בטוחה שאני לא מפריזה בתגובתי לזיכרון חלש שיש לאמי בחודשים האחרונים..אלו דברים קטנים וייתכן שאני פרנודיאידית בלי סיבה. תודה רבה שוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
צריך להגיע להבדק. בברכה, כרמל ערמון
אבקש לקבל מידע לשאלתי זו. אני בת 40 עם 4 ילדים מתוקים שיהיו בריאים אבל זהו. לא מעוניינת בעוד. לאחר הלידה האחרונה שהיתה לפני שנה וחודשיים ניסיתי התקן, סרזט, מיקרולוט וכולם ללא יוצא מן הכלל גרמו לדימומים בלתי פוסקים וללא הפוגה. אמצעים הורמונאלים אינם מתאימים כיוון שאני מעשנת 4 סגריות ביום. החלטתי לעבור ניתוח קשירת חצוצרות. בפגישה עם המנתח נאמר לי כי כיום מקובל לכרות את החצוצרות ולא לקשור. נו מילא, ממש לא משנה לי אם הן יכרתו או יקשרו (יש הבדל מבחינת ההשפעות?) רופאת הנשים שלי טענה בפני כי הרבה מטופלות שלה חווות דימומים לא סדירים מאז קשירת החצוצרות. התעלמתי באלגנטיות מטענתה ופניתי לרופא מנתח בכיר שקבע לי ניתוח לעוד שבועיים. התחלתי כבר לנשום לרווחה לקראת הניתוח כיוון שמאז הלידה האחרונה כמעט ואינני מקיימת יחסי מין בין אם זה בגלל ששמונה חודשים דיממתי בלי הפסק בגלל הניסיונות עם אמצעי המניעה ולאחריהם כשהגוף חזר לפעילות תקינה, אני כ"כ מפחדת להיכנס להריון שהפסקתי לקיים יחסים. ביומיים האחרונים נכנסתי לפורומים השונים וחשכו עיני! הרבה עדויות של נשים אשר עברו קשירת חצוצרות וסובלות מתופעות כאלו ואחרות בקצרה: דימומים לא סדירים בין מחזור אחד למשנהו. הפסקת המחזור. ווסת שמופיעה פעמיים בחודש. ווסת כבדה מהרגיל. הקדמת גיל הבלות (רופא בכיר באחד הפורומים הודה שאכן זו אחת מתופעות הלוואי אם כי נדירות). ומקרה אחד מזעזע ממש של אישה שעברה את הניתוח ומאז לא פסקו לה הדימומים עד לכדי מנות דם ולבסוף הוצאה ה הרחם מחוסר ברירה. ד"ר יקר. בעוד שבועיים אני אמורה לעבור את הניתוח. אנא ממך, אני מבקשת לדעת האם כל התופעות שתוארו לעיל נכונות. אני מעדיפה לא לקיים יחסי מין כל החיים שלי ושלא יידבקו אלי צרות שכאלו. מה האמת מאחורי התהליך הזה שנראה כה תמים לכאורה? ושאלה אחרונה שאשמח לקבל עליה מענה. שוחחתי איתך בטלפון לפני חצי שנה בנוגע לסליל "אשור". אמרת בזמנו שהסלילים כבר לא מיובאים לארץ. האם כיום זה עדיין כך? האם הם בסל הבריאות?
שלום לך, קשירת חצוצרות כיום כאשר מבוצעת יש העדפה לבצע כריתת החצוצרות ע"מ להקטין הסיכון בעתיד לגידול מאיבר זה התופעות בעקבות הפעולה-דימומים וסתיים מוגברים לעיתים כתלות במצב הרחם ובקיום ניתוחים קיסריים קודמים סלילי האשור אינם זמינים בארץ כבר מספר שנים בהצלחה
הילד שלנו בן 10 אובחן עם הפרעת קשב וריכוז. עבר איבחון מלא כולל פסיכולוג ובדיקת טובה. נראה שאין מנוס מטיפול תרופתי כזה או אחר לאחר אבחון מלא ומקיף. השאלה שלי: 1. האם המוצר זום של טבע יכול להוות תחליף לריטלין או לכל תרופה אחרת שמטפלת בהפרעות קשב וריכוז וזאת מנסיונך לאורך שנים, אני לא דבר על מוצרים אחרים אלא ספציפית לזום של טבע. 2.האם לא קיים סיכון בהתמכרות ועד איזה גיל בד"כ נותנים תרופות מסוג זה?
נחמה שלום, ראשית, שתי הערות לדברים במובלעים בשאלתך. 1. אבחון הפרעת קשב ורכוז אינו מצריך אבחון פסיכולוגי, למרות שהדבר אינו מזיק. 2. בדיקת TOVA הינה בדיקת עזר באבחון של הפרעת קשב ורכוז, וברוב המקרים אין בה צורך. לשאלתך לגבי Zoom של חברת טבע. מדובר בתכשיר המוגדר כתוסף מזון, ולא כתרופה. ההבדל חשוב, כיון שלצורך אשור ושווק תוסף מזון יש צורך במעט בדיקות (בהשוואה להמון בדיקות שנעשות בתרופות), ואין צורך להראות השפעה חיובית. למעשה, יש להראות שאינו מזיק. פורסם מחקר אחד, קטן (מעט משתתפים) וקצר (מבחינת הזמן), שהראה יעילות מסויימת של התכשיר. מחקר אחד אינו מספיק, כדי לאשר או לשלול השפעה, ולכן התשובה האמיתית היא שאיננו יודעים. נסיוני האישי אינו חשוב, אלא מידע מחקרי באיכות טובה, וכאמור, מידע כזה אינו בנמצא. לגבי תרופות אחרות, כמו Ritalin, יש מידע מחקרי רב המראה על שפור ניכר עם הטפול בתרופה, ומתעד גם את תופעות הלואי של התרופה. המלצתי היא להתחיל בטפול תרופתי, כיון שטפול זה הוכח. אם את בכל זאת רוצה לנסות טפול ב-Zoom, הייתי קוצב את הנסיון בזמן, ובודק בתום התקופה. אם יש שפור ניכר, המשיכי בטפול, ולא, עברי לטפול בתרופה. גם Zoom וגם תרופות להפרעת קשב ורכוז אינן ממכרות. את הטפול התרופתי נוטלים כל עוד יש צורך, כלומר, כל עוד הפרעת הקשב והרכוז גורמת למצוקה או לפגיעה בתפקוד. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.
אם לוקחים כמוסה אחת ליום למבוגר האם משפיע
שלום מהם הקריטריונים על פיהם קופת חולים משתתפת במלוא עלות ניתוח עפעפיים ? 2. האם חברת בטוח פרטי / מושלם משתתפות רק כאשר יש אשור רפואי? והאם מספיק מרופא קופת חולים ?
שלום, מלוא העלות - משולמת רק לאחר שרופא אמון / ועדה מאשרת שהניתוח באינדיקציה רפואית. וזה - רק בבית חולים ציבורי. לאחר אישור כנ״ל- במערכת הפרטית - יש השתתפות עצמית במושלם, ממומן במלואו בד״כ ע״י חב. הביטוח. קריטריונים לאישור- הפרעה לראיה. בברכה דר. בנימין שלו בחברות ביטוח - בד״כ פטור