אזוב מצוי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אפטה בפה: כואב אבל חולף

סובלים מאפטות בפה? כיצד מטפלים באפטה בפה, מה הם הגורמים להופעתה ומה הן תרופות הסבתא שיקלו על הכאבים? כל התשובות עיקרי הכתבה: אפטה בפה היא כיב הנראה כפצע עגול שנוצר ברירית הפה ומופיע בחלק הפנימי של השפתיים הלחיים, רצפת הפה וצידי הלשון. כ-20% מהאוכלוסיה סובלים מאפטות בפה, אך הן אינן מידבקות. אפטה יכולה להופיע כאפטה קטנה, גדולה או כמקבץ, ויש לכך השפעה על זמן ההחלמה שלה. אין תרופה להעלמת אפטה אלא רק תכשירים ותרופות סבתא שמטרתם להקל על הכאב.________________________________________ אפטה בפה - למה זה קורה? מה זו אפטה? אפטה בפה היא כיב שנוצר ברקמות ריריות, המופיע בתוך הפה, בחלק הפנימי של השפתיים והלחיים, רצפת הפה, צידי הלשון. כיצד אפטה נראית? מראה הכיב הוא כפצע עגול עם כיסוי צהוב כמוגלה, מוקף הילה אדומה. איך זה מרגיש? אפטה עלולה להיות כואבת במיוחד כשהיא מגורה על ידי תזוזה או אכילה,...
ללמוד עוד על אזוב מצוי
זעתר - אנטיביוטיקה מהטבע-תמונה

הוא לא רק טעים, הוא גם מחטא, מרפא ומשכך כאבים. הזעתר, ששימש...

מאת: שמחה עזריאל...
12/02/2009
אפטה בפה: כואב אבל חולף-תמונה

סובלים מאפטות בפה? כיצד מטפלים באפטה בפה, מה הם הגורמים...

מאת: רני זהר
14/09/2022
צליאק: לפעמים זה רע להיות רגיש-תמונה

רגישות יתר לרכיב החלבוני בחיטה (גלוטן) מאלצת את חולי הצליאק...

מאת: יפית קסלר...
30/08/2011
דלקת ריאות בגישה הנטורופתית - טיפול ומניעה-תמונה

כל הדרכים למניעה וטיפול בדלקת ריאות. החל מטיפול תזונתי...

מאת: מערכת zap...
15/02/2006

אזוב מצוי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני בשבוע 37 להיריון ואני אוכלת יותר מדי זעתר ורימונים! שני דברים שאני מרגישה שיומי לא עובר בלי זה! האם אני גורמת נזק כלשהו מבחינת כמות קלורית מוגזמת? או נזק אחר?

רימון זה פרי המכיל כמויות לא מבוטלות של סוכר, לא כדאי לאכול ללא הגבלה.. זה לא עניין של נזק אבל מן הסתם כמויות גבוהות של סוכר אינן מומלצות באופן כללי ובפרט בהריון. 3-4 כפות גרגירי רימון = מנת פרי, יכולה פעמיים ביום בשילוב מנת שומן כמו חופן שקדים טבעיים כארוחת ביניים, ללא עוד פירות באותו היום.. בהצלחה ולידה קלה.

היי קארין, האם מותר גבינת קשיו קנויה בהריון? הרכיבים - מים, שקדים (18%) סידן ציטראט, סיבים תזונתיים, עמילן תירס, מלח, חומצה לקטית צמחית, תבלים זעתר ללא שומשום, אגר אגר, חיידקים פרוביוטיים. תודה!

כן מותר.

אני מבין שלטיבול מרובה בזעתר יש ערך קלורי שאין להתעלם ממנו, אך אין לי מושג לגביי הערך הקלורי, על האריזה של התבלין לא מצויין שם פרט בקשר לקלוריות כתוב על האריזה מכיל: עלי זעתר,סומסום,מלח,חיטה קלויה,גלוטן. כמה קלוריות בערך זה אמור להיות? לכפית? לכף? ל 100 גרם? וכמה שומן? תודה

אלי שלום הזעתר עצמו מורכב ממס' צמחים ביניהם האיזוב והקורנית שהערך הקלורי של עליהם המיובשים הוא מאוד מאוד נמוך (פחות מ30 קלוריות ל100 גרם ) אולם הערך הקלורי של השומשום והחיטה יותר גבוה. בכל מקרה . כמות החיטה והשומשום הם מזעריים בתבלין זה. כך שאין לך מה לדאוג לגבי השמנה מהתבלין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב! אני כחודש + אחרי חסימת מעיים שנפתחה בצורה טבעית. כרגע אני אוכל שילוב של מספר ירקות - חסה או כרוב אדום, מלפפון ירוק, עגבניות, צנוניות, בצל ירוק,בצל יבש ופטרוזיליה. כמובן שאוכל גם גזר חי ותפו"א מקולף מבושל או בתנור. קישוא ודלעת מבושלים . יש לי מספר שאלות - 1. לגבי ממולאים ( מבושל או בתנור) כמו כרוב לבן, עלי גפן פילפל צבעוני (גמבה) האם אפשר? 2. האם אפשר לשלב מעט סומסום? יש על בגלה. 3. האם אפשר לאכול חמוצים וזיתים? 4. האם אפשר לשלב זעתר (ללא מלח). 6. האם מותר לשתות חלב שקדים? 7. לגבי פילפל צבעוני חי (גמבה) משנה באיזה צבע בודקים שילוב? 8. לגבי כרובית מבושלת האם אפשר לאכול רגיל? בתודה מראש דן ששתיאל

שלום דן, חודש לאחר חסימה, אם אין סיבה ידועה שיכולה להגביל, ניתן לאכול הכל. ממליצה לפנות גם לייעוץ פרטני והמשך מעקב. בברכה,דנה