חודש נובמבר הוא חודש המודעות לסוכרת. מהי מחלת הסוכרת? מהם...
השפעת המאמץ של התאים האפורים בולטת יותר אצל אנשים מבוגרים
יש הטוענים כי דייטים הם עניין מסובך, אבל הם לא חייבים להיות...
שלום דר' נכבד, כאבי הגב שאני סובלת בעיקם נובעים מהצרות העמוד השדרה חוליות 4-5. עשיתי מספר זריקות בגב(במרפאת כאב).עדיין כאבים חזקים בעיקר ברגל עד הברך. קראתי לאחרונה על טיפול באמצעות זריקות גלוקוז. האם זה חדשני ,ממולץ,מסוכן?
הטיפול נקרא פרולותרפיה . זה טיפול די "ותיק" עם תועלת מוגבלת
תודה על התשובה
האם מאוחדת נותנת טיפול כזה?
שלום דר', אתאר את מצבי: ידוע על MGUSכמה שנים, היומלי 2 גידולים בברך ולאחר הסרתם בניתוח הסתבר בביופסיה כי אחד מהם קשור MGUS. את הניתוח עברתי בביה"ח לא קרוב לביתי עפ"י המלצת הראומטולוגית שלי כי שם יש מומחים. כאשר חזרה הביופסיה רצו שאערוך א הברור המליצו על CTPAT בדיקות נוספות, אך אני החלטתי שאם המצב יצריך טיפולים והרבה בדיקות עדיף ליד הבית. בביה"ח הקרוב לביתי הופנתי לעשות צילום CT ללא חומר ניגוד בעצימות נמוכה (סקירת שלד ב CT. לבצע ביופסית PADFAT. התקשרתי לקבוע תור לצילום ה CT ושני בתי חולים שאליהם התקשרתי אמרו לי שאקח בחשבון שלבדיקה יש הרבה קרינה ואני צריכה לבדוק אלטרנטיבות אחרות לבדיקה. אשמח מאוד אם תסבירי לי את ההבדל בין CT ל - CTPAT ואת סיכוני הקרינה מאחר שלא מספיק שאני מרגישה נורא עם כל מה שקורה לי כרגע אני מאוד חרדה לא להוסיף לעצמי בעיות נוספות. תודה מראש
Ct שלד בעצימות נמוכה היא הבדיקה שמבוצעת באופן שגרתי באבחנה שח מיאלומה נםוצה על מנת להעריך את היקף הפגיעה של המחלה בשלד. Petct כולל הזרקת סוכר מסומן ועל כן יש רגישות טובה יותר לגילוי של נגעי מחלה פעילים בשלד ומחוצה לו. בדיקה זו מבוצעת באינדקציות ספציפיות יותר כמו כאשר בדעקות אחרות לא מראות נגעים בשלד, או שיש מיאלומה מחוץ לשלד או לעיתים כאשר יש צורך בהערכת תגובה לטיפול. אינמ בקיאה בנושא רמות הקרינה אך קרוב לוודאי שpetct כרוך בחדיפה ליותר קרינה ביחס לct בעצימות נמוכה.
בעבר עברתי ניתוח ורידים מוצלח מאד בסאו פאולו בברזיל. לאחריו הרופא היה מזריק לי גלוקוז, אחת לכמה חודשים שגרם לרגליים להיות חלקות ויפות למספר חודשים. האם יש טיפול דומה בארץ?
שלום לך איני מכיר טיפול של הזרקות גלוקוז
לפני כשלושה שבועות נפצעתי באימון טאקוונדו בכתף. אובחן קרע ברצועת ac דרגה 2 וכן קרע בגיד 9 ממ ברוחב 20 ממ עד ה- interval. הייתי אצל אורטופד בקופת החולים והוא אמר לי שאין מה לעשות כרגע והיד תחזור לתפקוד מלא אורטופד אחר אמר לי לעשות זריקת סוכר לגיד כדי למנוע שימשיך להיקרע בעתיד. שאלותיי הן : א. מה זה הסוכר לגיד הזה ? ב. מה הסיכויים / סיכונים בזריקה הזו ? ג. האם באמת הטיפול יעיל או שיש עדיפות לטיפול אחר ?
לא הבאת את ממצאי הבדיקה במלואם. כך למשל על איזה גיד מדובר? בכל מקרה לא מוכר לי טיפול פרולותרפי( הזרקת תמיסת סוכר 25% ) שמונע קרע של גיד
הבנתי שגיד בכתף לא נרפא אם כן מה הטיפול הרצוי למעט פיזיותרפיה והאם אסור לי להמשיך באימוני הטאקוונדו / כושר.