חודש נובמבר הוא חודש המודעות לסוכרת. מהי מחלת הסוכרת? מהם...
השפעת המאמץ של התאים האפורים בולטת יותר אצל אנשים מבוגרים
יש הטוענים כי דייטים הם עניין מסובך, אבל הם לא חייבים להיות...
שלום דר' נכבד, כאבי הגב שאני סובלת בעיקם נובעים מהצרות העמוד השדרה חוליות 4-5. עשיתי מספר זריקות בגב(במרפאת כאב).עדיין כאבים חזקים בעיקר ברגל עד הברך. קראתי לאחרונה על טיפול באמצעות זריקות גלוקוז. האם זה חדשני ,ממולץ,מסוכן?
הטיפול נקרא פרולותרפיה . זה טיפול די "ותיק" עם תועלת מוגבלת
תודה על התשובה
האם מאוחדת נותנת טיפול כזה?
שלום הבן שלי בן שנה ו8 עם אסטמת ילדים ברקע בדכ בריא לא אלרגי לכלום שידוע לי נדבק בפה והגפיים בפעם השנייה (בפעם הראשונה עבר קליל) הופיעו אפטות בפה ובגלל הכאב הוא לא אכל במשך יומיים וחצי. אז לקחתי לרופא משפחה שבדק סוכר ב5 מכשירים שונים ויצא תמיד 21. הוא היה בהכרה, אמנם חלש, וממש מידי פעם היו קצת רעידות.אבל היה לו כוח ובכה במרץ כשבדקנו סוכר. הרופא מיד נתן זריקת סוכר והתפנינו באמבולנס בדחיפות לבית החולים. כשהגענו הערך עלה ל35, קיבל שוב זריקה ועלה ל40 חיברו אותו לאינפוזיה של סוכר ועלה ל70 כאשר הרופאים ציפו שיעלה להרבה יותר. היה מחובר במשך יומיים כשרק ביום האחרון הם היו מרוצים מהערכים שהגיעו ל100. לאחר מכן התברר שפעמיים התפוצצו לו ורידים מעומס סוכר מהאינפוזיה כך שיכול להיות שהסוכר לא עלה כפי שציפו כי הוא זלף תחת העור ולא לתוך המקום שהיה אמור. בסופו של דבר חזר לאכול ובילינו לילה נוסף ואחרון בבית החולים כשהוא לא מחובר לכלום והערכים נעו בין 70-100 במשך יממה ושוחררנו הביתה. כל בדיקות הדם יצאו תקינות (מלבד ערכים חריגים שנבעו מההיפוגליקמיה ומהמחלה הפה והגפיים שאחכ הסתדרו כשחלף ההתקף והמחלה) מחכיפ כעת לבדיקת דם יקרה שלוקח לה זמן להגיע בעצם הרופאים סיכמו את העניין כחריג מאוד ומוזר מאוד שהוא בכלל הגיע לרמת סוכר כזו, ושהוא היה בהכרה ומתפקד יחסית טוב, ומכך שלא נוצרה פגיעה מוחית, ומכך שלקח לו זמן יחסית להגיע לסוכר תקין כעבור 2 זריקות והמטן המון אינפוזיות סוכר ולאף אחד אין תשובה או רעיון מה זה יכול להיות. אני מתה מפחד שמקרה כזה יקרה שוב בעיקר כי הוא לא מראה סימנים וכי אין שום הסבר לכל הדברים ״המוזרים״ שהמומחים טענו אשמח לכל עצה או דעה או רעיון תודה
שלום, אין עיצה מיוחדת אלא לחזור לשגרה.
שלום דר', אתאר את מצבי: ידוע על MGUSכמה שנים, היומלי 2 גידולים בברך ולאחר הסרתם בניתוח הסתבר בביופסיה כי אחד מהם קשור MGUS. את הניתוח עברתי בביה"ח לא קרוב לביתי עפ"י המלצת הראומטולוגית שלי כי שם יש מומחים. כאשר חזרה הביופסיה רצו שאערוך א הברור המליצו על CTPAT בדיקות נוספות, אך אני החלטתי שאם המצב יצריך טיפולים והרבה בדיקות עדיף ליד הבית. בביה"ח הקרוב לביתי הופנתי לעשות צילום CT ללא חומר ניגוד בעצימות נמוכה (סקירת שלד ב CT. לבצע ביופסית PADFAT. התקשרתי לקבוע תור לצילום ה CT ושני בתי חולים שאליהם התקשרתי אמרו לי שאקח בחשבון שלבדיקה יש הרבה קרינה ואני צריכה לבדוק אלטרנטיבות אחרות לבדיקה. אשמח מאוד אם תסבירי לי את ההבדל בין CT ל - CTPAT ואת סיכוני הקרינה מאחר שלא מספיק שאני מרגישה נורא עם כל מה שקורה לי כרגע אני מאוד חרדה לא להוסיף לעצמי בעיות נוספות. תודה מראש
Ct שלד בעצימות נמוכה היא הבדיקה שמבוצעת באופן שגרתי באבחנה שח מיאלומה נםוצה על מנת להעריך את היקף הפגיעה של המחלה בשלד. Petct כולל הזרקת סוכר מסומן ועל כן יש רגישות טובה יותר לגילוי של נגעי מחלה פעילים בשלד ומחוצה לו. בדיקה זו מבוצעת באינדקציות ספציפיות יותר כמו כאשר בדעקות אחרות לא מראות נגעים בשלד, או שיש מיאלומה מחוץ לשלד או לעיתים כאשר יש צורך בהערכת תגובה לטיפול. אינמ בקיאה בנושא רמות הקרינה אך קרוב לוודאי שpetct כרוך בחדיפה ליותר קרינה ביחס לct בעצימות נמוכה.
בעבר עברתי ניתוח ורידים מוצלח מאד בסאו פאולו בברזיל. לאחריו הרופא היה מזריק לי גלוקוז, אחת לכמה חודשים שגרם לרגליים להיות חלקות ויפות למספר חודשים. האם יש טיפול דומה בארץ?
שלום לך איני מכיר טיפול של הזרקות גלוקוז