כיצד לחץ של האצבע מקל על הכאב, ואיך כאב מתקשר למרידיאנים?...
פציעה או סביבת עבודה בלתי נוחה עלולות לגרום לכאב. שימו לב:...
מה לעשות כשכאב הגב משתלט – לנוח במיטה או לצאת להליכה? איזו...
האם אפשר להקל על כאבים בגפיים ולרפא בעיות אורתופדיות בשיטה...
שלום רב, כתשע שנים אני סובלת מכאבים במפרק הירך. הכאבים התחילו כשהייתי בת 21 בזמן שעבדתי בעבודה מועדפת במפעל שדרש ישיבה של כתשע שעות ובאותו זמן גם עשיתי המון ריצות כחלק מלימודי מדריכת חדר כושר. בתחילה הכאב היה רק בצד שמאל ועבר עם הזמן לצד ימין. הכאב לפעמים מופיע בזמן הליכה (עושה כשעה וחצי הליכה ביום) ולפעמים זה דווקא עוזר להקל, הכאב חזק בזמן ישיבה ללא כרית מתאימה שקניתי או נסיעות ארוכות, וגם אני מתעוררת בלילה מהכאב. בזמן המחזור הכאב חזק יותר. הכאב תמיד קיים אך הוא נע מ 2 ועד כאב בדרגה 6-7 אם אני ישנה על מזרון שאני לא רגילה אליו. הכאב הוא בעיקר באזור הגולה שבצידי הירך אך יש גם שרירים באיזור הישבן ומעליו אשר מקרינים אליו. כרגע הטיפול שהכי עזר לי הוא IMS ודיקור יבש שמשחרר הרבה טוויצ'ים באיזור האגן, ההמסטרינג, התאומים וגם הכתפיים. גם עיסוי עצמי של נקודות טריגר מאד עוזר. ניסיתי בעבר פיזיותרפיה, דיקור סיני ויפני, עיסויים, כירופרקט והם לא עזרו. גם רופא מומחה למפרק הירך לא עזר ורק רשם לי אתופן שלא עזר כלל. עשיתי MRI, CT, רנטגן, אולטראסאונד של צוואר הרחם. כולם היו תקינים. מבחינה חיצונית רגל ימין נראית קצרה יותר אך זה כנראה בגלל מנח של האגן, כף הרגל שטוחה, הברכיים מסובבות פנימה, הכתפיים מעט מעוגלות (בעבר זה היה יותר מעוגל אך הדיקור היבש עזר). יש נקודות טריגר בצוואר, כתפיים, אגן, ירך, האמסטרינג ותאומים. פניתי להכנת מדרסים והם יגיעו בקרוב. אני מרגישה שעברתי מסע ארוך ואני יכולה כבר להיפטר מהכאב הזה, רק צריכה עוד כיוון אחרון.
שלום רב סיבות לכאבים בירך יכולים להיות רבים מאוד , ניתן להתעדכן בבלוג באתר www.DrBender.Co.il באופן כללי כאבים באזור מפרק הירך יכולים , להיות כאבים מוקרנים מהגב, כאבים מוקרנים מהאגן(בעיות גניקולוגיות) , יכולים הם להיות עקב בעיה במפרקי הירך עצמם(כגון שחיקה,קרע בלברום, תסמונת תפס FAI ) ויכולים להיות סיבות רבות אחרות כדוגמת בקע מפשעתי או פמורלי, או דלקות שונות סביב המפרק כאבים סביב מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה משחיקה של מפרק הירך, צילומי אגן ומפרק הירך יכולים להראות היצרות של סדק מפרק כביטוי לשחיקה של הירך Narrowing of joint Space. כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב או האגן עצמו בבדיקה פיסיקלית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות הירך וקיצור של הרגל לרוב, חשוב לציין שבעמידה אם יש עקמת בגב או אנכיות של הגב יכול קיצור זה לא לבוא לידי ביטוי . שחיקה של מפרק הירך לרוב מקרינה עד לברך, כאבים לאורך הרגל לרוב הם מהגב, אין דבר אחד או בעיה אחת שוללת את הבעיה האחרת ולרוב שתי הבעיות קיימות הן שחיקה של מפרק הירך והן בעיות גב כאבי גב יכולים להקרין לרגליים, לעיתים אין כאבי גב רק כאבים בגפיים או בעכוז, יכול זה ליצור כאבים ברגליים כבדות, קושי ללכת , כאבים לאורך הרגליים כאבים בירך(לעיתים מפורש ככאבים ממפרק הירך), כאבים בברך , זרמים ברגליים נימול , כאבים עד כפות הרגליים או רק בשוק ישנן מספר סיבות לכאבים סביב מפרק ירך, התנגשות של עצם הירך לאחת מעצמות האגן נקראת Ischiofemoral impingement syndrome , תפס איסכיופמורלי , המרחק בין האיסכיום לטרוכנטר הקטן המצוי בירך אמור להיות כ 20 מ"מ , לעיתים המרחק לא נשמר וגורם לחיכוך , דבר זה יוצר שינויים בשרירי הקואדריצפס. לרוב המצב הוא לאחר ניתוח או טראומה, אך תוארו גם מקרים ללא כל זאת. לרוב הטיפול הוא טיפול שמרני תפס אחר אשר יכול להיות סביב האגן הינו מציטוטים קודמים- תסמונת FAI תפס/התנגשות/צביטה או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI.( FAI הינה הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה בחולים מסוימים ראש הירך אינו מותאם לעצם האגן, דבר זה גורם למגע לא תקין בין צוואר הירך לעצם האגן בתנועות מפרק הירך המגע הלא תקין הזה עם הזמן יכול לגרום לפגיעה במעטפת מפרק הירך הנקראת לברום ולפגיעה בסחוס הפגיעה בלברום ובסחוס יכולה להתקדם לשינויים שחיקתיים של מפרק הירך FAI יכול לתת כאבים וקליקים באזור מפרק הירך בדרך כלל באזור המפשעה, ירך ישנם שני סוגים של FAI , Cam Impingement Pincer Impingement הסוג הכי שכיח הוא הופעת שני הסוגים יחדיו בחולה אחד בבדיקה גופנית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות המפרק ,ניתן לבצע בנוסף בחינה מסוימת היכולה לעורר את הכאב בירך באם יש חשד לקרע של הלברום ובאם מתכננים התערבות ניתוחית יש הצדקה לביצוע MRI ניתן לגלות קרעים בלברום ב MRI , אך בדיקת הזהב הינו הזרקה של חומר ניגוד יחד עם חומר הרדמה למפרק חומר ההרדמה המוזרק לירך יכול לשכך את הכאבים במפרק הירך ועל ידי כך לתת אינדיקציה שמקור הכאבים הינו מפרק הירך ולא כאב מוקרן לדוגמא מהגב בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.Co.il
אהלן, אני חווה מקרה מאוד דומה. יש לי קושי רב בישיבה ממושכת ואני סובל מכאבים בנקודה המחברת בין ההאמנסטרינג לאגן. אני לא מסוגל לשבת מעל ל20 דקות. אני יושב על כרית אורטופדית אשר מקלה לי על הישיבה אך עדיין הכאבים מאוד חזקים ומפריעים לי בתפקוד היום יומי. אשמח בבקשה ליעוץ בנושא.
שלום, לאמי בת ה-90+ הומלץ על טיפול בפרוליה לאחר ששברה את הירך לפני שנה. אני מודאגת בגלל תופעות הלוואי ורציתי לשאול עד כמה נפוצות תופעות כגון שברים אטיפיים, זיהומים, הפרעות אוטואימוניות, כאבים וכו'. האם הסיכון לתופעות לוואי עולה עם הגיל, והאם הן עלולות להימשך שישה חודשים? תודה מראש.
ככלל חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ההחלטה על הטיפול תלויה במאזן בין התועלת הצפויה מהטיפול ובין הסיכון לתופעות לוואי עפ"י מצבו הרפואי של המטופל וגורמי הסיכון שלו. התייחסתי מטה למספר תופעות ולגורמי הסיכון שלהן. בין תופעות הלוואי האפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה (רשימה מורחבת יותר ניתן למצוא בעלון באתר משרד הבריאות): עצירות, כאבים (כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים). תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), שברים אטיפיים ובעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס) שברים אטיפיים הן תופעת לוואי ידועה ונדירה לתכשיר. נטילת סטרואידים במקביל עלולה להעלות סיכון זה. בנוסף, יש לקחת בחשבון שבתקופה שלאחר סיום הטיפול, הסיכון לשברים עולה. זיהומים- שכיחות זיהומים יכולה לעלות במהלך הטיפול בשכיחות שונה בזיהומים שונים. דלקת דרכי שתן ובדרכי נשימה היו שכיחים, זיהומי בטן ועור הופיעו במטופלים בתרופה אך בשכיחות נמוכה יותר. גורמי סיכון אפשריים מצב חיסונים לקוי או נטילת תרופות המדכאות מערכת חיסון. נמק בעצם הלסת- פרוליה עלולה לגרום לעיתים נדירות לנמק בעצמות הלסת שמתבטא לרב בכאב, נפיחות, עצם חשופה דלקת מקומית ואף שבר בלסת. רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (בו ניתנת אחת לחצי שנה). בין גורמי הסיכון לתופעה זו הם: טיפול כמותרפי במקביל, טיפול במקביל בקורטיקוסטרואידים ומדכאי חיסון אחרים, פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. כאבי שריר- שלד במחקרים קליניים נצפו בשכיחות גבוהה גם בקבוצה המטופלת בתרופה וגם בקבוצת הביקורת שטופלה בפלצבו. כאבים שהביאו להפסקת טיפול היו לא שכיחים. כאבים יכולים להופיע תוך יום ועד מספר חודשים מתחילת המתן.
היי, בהמשך לדבריה של עינת ובדגש על נושא בריחת הסידן והגברת הסיכון לאוסטאופורוזיס, אני ממליץ לך לרכוש לה את תוסף הסידן דנסיטי. זה תוסף סידן מצוין שנספג בגוף פי 2 יותר מכל תוספי הסידן האחרים שיש בשוק. אני מכיר אנשים עם אוסטאופורוזיס שמשתמשים בו, והוא ממש עוזר להם בכל הקשור למסת העצם. מצרף לך קישור. כדאי לך לנסות, ומאחל בריאות. https://www.density-calcium.co.il/
RE: RE: פרואני משתמשת בדנסיטי כבר למעלה משנה - הפרוליה עשתה תופעת לוואי זיהום במערכת הנשימה - דלקת ריאות וכתוצאה אנמציה עד 7.5 ליה ותופעות לוואי . ועכשיו השאלה שעומדת האם לקחת שוב פרולייה ??? לאחר תופעות לוואי אצלי ממשיכה עם דנסיטי - אין מחקרים שמראים על בניית עצם??
שלום רב. השתתפתי השבוע במפגש של ריברסינג rebirthing. התהליך מתבצע ע"י שעה שלמה של שאיפות עמוקות ונשיפות מהירות, באופן תמידי וללא הפסקה. לא אכנס לתאור היתרונות עליהם מצהירים מעבירי הסדנא, ולדבריהם אין בכך שום סיכון שהוא. בעת התהליך חשתי כמו רבים אחרים שינויי חום/קור בגוף, חלק מהאנשים חשו סחרחורת כמו גם כאבים בגפיים ובלסת. כמי שצלל בעבר זכרתי שלעודף חמצן יש גם חסרונות ואולי אף סיכונים. לדעתי יש פשוט הצפה של הגוף בחמצן והרעבה של הגוף ב-CO2 והדבר מוביל לחוויות שונות. השאלה שלי היא האם יש סיכון בפעולה כזו ? תודה
שלום לך גיל, איני מכיר מפגשים מהסוג שאת מתארת, שאיפות עמוקות ונשיפות מהירות באופן תמידי וללא הפסקה כפי שאת מתארת (היפרוונטילציה) עלולות לגרום לשטיפת כמות גדולה של דו תחמוצת הפחמן מבועיות הריאה ומהדם, שטיפה שתגרום לירידה מעל ערך תקין מסוים של דו תחמוצת הפחמן בדם ועלולה להביא לשינויים בחומציות הדם ובמצב האלקטרוליטים שבו ובכך לגרום לתחושות שונות כמו סחרחורות נימולים בקצוות, כיווצים באצבעות ואפילו לאיבוד הכרה כתוצאה מהפסקת הנשימה במידה ועוצרים את הנשימה. היפרוונטילציה שכזו מאידך אינה מביאה ל"הצפת" הגוף בחמצן, כלומר לא ל"עודף חמצן" מעבר לצורך בתצרוכת המטבולית של הגוף בהתאם לפעילות הפיסיולוגית באותו זמן.
תודה על תשובתך. אבהיר שאין בפעילות הזאת הפסקת נשימה. האם לדעתך בקיום פעילות מסוג זה יכולה להיות סכנה או נזק כלשהם, לטווח קצר או לטווח ארוך ? תודה
האם יכולות להיות תופעות לוואי של כאבים בגפיים בשילוב אליקויס וקרדילוק
הכל יכל להיות ברפואה אבל אלו לא תופעת לואי שכיחה של אף אחת משתי התרופות