משחת הרדמה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הסרת שיער בלייזר לעומת שיטות אחרות

שעווה, סכין, חוט, סוכר, APL, אפילציה, פינצטה והסרת שיער בלייזר. הקיץ כבר בפתח והסרת השיער היא נושא שעולה על הפרק. מהם היתרונות והחסרונות של השיטות השונות ומתי מומלץ לבחור בהסרת שיער בלייזר? כל התשובות בכתבה   הסרת שיער היא לא עניין חדשני. למעשה, לאורך עשרות שנים נשים ולאחרונה גם גברים נוהגים להסיר שיער בשיטות מסורתיות כמו משיכת חוט, שעווה, סוכר, APL, מחט אפילציה ואפילו מריטת שיער בפינצטה. היתרונות בשיטות אלו מובהקים – שיטות אלו נגישות מאוד, הסרת השיער מתבצעת בבית, בזמן הנוח לכל אחת ואחד. יחד עם זאת לשיטות אלו יש גם מספר חסרונות. מגבלות השיטות המסורתיות להסרת שיער שעווה כואבת, מלכלכת, משאירה סימנים, ולא תמיד מסירה את כל השערות ולכן במקרים מסוימים צריך לשוב על הטיפול פעם נוספת. לעומתה יש את הפינצטה, שמורטת שערה-שערה, פעולה זו כואבת ונקודתית מאוד, מה גם שהשערות חוזרות במהרה בכמות רבה יותר ובגוון כהה יותר. נכון הדבר גם לגבי השיטות האחרות. כך נוצר מצב של השתעבדות, שכן נדרש לשוב על...
ללמוד עוד על משחת הרדמה
הסרת שיער בלייזר לעומת שיטות אחרות-תמונה

שעווה, סכין, חוט, סוכר, APL, אפילציה, פינצטה והסרת שיער...

מאת: LASER FITS -...
06/07/2021
שיקום וחידוש עור הפנים בלי ניתוחים מיותרים   -תמונה

עם ההיפרדות ההדרגתית שלנו מהמסיכות ועם הקיץ שמתקרב, נשים...

מאת: FACE IT...
06/04/2021
רזיתם והפנים ממש "על הפנים"?-תמונה

תהליך הרזייה מוצלח עלול להביא למראה פנים כחוש, מקומט...

מאת: ד"ר מוני...
24/03/2014
צלקות: לייזר חדשני יכול לעזור-תמונה

בשורה טובה לסובלים מצלקות אקנה: טכנולוגיית לייזר חדשה,...

מאת: מערכת zap...
08/04/2014

משחת הרדמה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, רופאת שיניים (לא כירורגית) עקרה שן בינה 48 שבורה, עם הרדמה מקומית + תפרים. הומלץ על נטילת אוגמנטין 875 מג. התהליך ערך כמעט שעתיים והיה כרוך בסבל רב! שאלות:1) האם סביר שעקירה כירורגית כנ"ל יכולה להיערך שעתיים? 2) איך אדע שאין פגיעה עצבית? 3) איזו תרופה עובדת טוב יותר לשיכוך כאב? 4) האם מומלץ שלא לשטוף עם מי מלח אלא אם ג'ל דנטלי לאחר ניתוחים?5) 7 ימים ליטול אוגמנטין 875 מג מומלץ?

1.זמן העקירה תלוי בצורת השן, בעמדה שלה בלסת ובמיומנות הרופא. 2.אם אין הפרעה בתחושה בשפה בלשון ובפנים באותו הצד אז אין פגיעה עצבית. 3.נסי לקחת קובודקס 3-4 פעמים ביום. 4.אסור בשום אופן לשטוף או לגרגר . 5. ניתן לקחת אוגמנטין פעמיים ביום משך 5-7 ימים.

תוספת לשאלה: יום למחרת העקירה היה לי 38.5 חום עם צמרמורת חולשה כללית. לאחר יממה ירד ל 36 מעלות. סביר?

סביר.קרה לי עצמי כשעקרו לי שן בינה. חום 40 וצמרמורת

שלום דוקטור, אחרי 8 ימים יש עדיין כאב במקום בו היתה ממוקמת שן בינה וכן בחניכיים שליד. 2 רופאי שיניים אומרים שהמקום מחלים תקין. עדיין יש תפרים שרופא אמר שלא להוריד בשלב זה. במה ניתן להיעזר להפחית כאב מלבד תרופות? יש משחת אלחוש "הוריקן " על בסיס 20% בנזוקאין, האם אפשר למרוח מקומי?

אפשר לנסות למרוח. אפשר לקחת כדורי combodex שלוש פעמים ביום

שלום רציתי לשאול הבנתי שעושים הרדמה מקומית בטיפול הקצעת שורשים האם ההרדמה היא עם משחה או זריקה? והאם הטיפול עוזר ופותר את הבעיה של דלקת חניכיים באופן מוחלט? במידה ואין נזקים וכיסים? תודה רבה

בדרך כלל רצוי עם הרדמה עם זריקה. ההליך נועד לתקן מצב עכשוי. אין כל דרך לדעת אם דלקות חניכיים עתידיות לא תתרחשנה. חלק מהסיבות הן איהקפדה עלהגיינת הפה, גנטיקה, עישון, סכרת.

תודה רבה על התשובה המהירה ושבוע טוב באם בכל זאת ניתן לבצע עם משחת הרדמה או ספריי? או שחייב עם זריקה? והאם ניתן לבצע את התהליך למישהו שיש לו כתרים בחלק מהשיניים שצריכות הקצעת שורשים? בעצם מורידים את הכתרים כדי לבצע ואז מדביקים חזרה?

אפשר לנסות עם משחתהרדמה או ספריי. אין צורך לגעת בכתרים. מאחל שיעבור בקלות. שנה טובה

תודה רבה לך חג שמח

שלום וברכה אני בשבוע בעשירי להריוני הראשון אני באמצע טיפולי ליזר בפנים ובגוף רציתי לדעת האם ישנה בעיה לעשות טיפולי ליזר בהריון? והאם יש בעיה למרוח משחת אלחוש- פרילידן קרם Prilidan Cream תודה רבה

היי חנה, ממליצה לפנות להריופון שלנו 08-9779309 לבירור על משחות, תרופות וטיפולים בהיריון. כמו כן כדאי להתייעץ עם מכון הטיפולים בנוגע להיריון. בהצלחה!

שלום, אתחיל מזה שאני רופאה (לא רופאת ילדים). הבן שלי בן השנה אושפז ארבעה ימים עקב CMV-EBV וקמפילובקטור. החליפו ברנולה 3 פעמים, היו עשרות נסיונות בגלל שהיה מיובש. מכיוון שלא הצליחו להכניס ברנולה נוספת ולא קיבל נוזלים/תרופות אתמול נתנו לי את הבחירה אם להשתחרר או להשאר להשגחה ובחרתי להשתחרר. בבית מרגיש טוב יותר אבל עדיין הקאות ושלשולים חריפים ואני חושבת שנצטרך לעלות שוב לבית החולים לנוזלים אם זה ימשיך כך בשעות הקרובות. העניין הוא שאמנם הוא רק בן שנה אבל בוכה וצורח כל כך כשאיש צוות מתקרב. שלשום כשניסו לפתוח וריד (גם אני ניסיתי ולא הצלחתי) ביקשתי שיפסיקו לנסות (לא היה מרדים/רופא טיפול נמרץ זמין שיכל לעזור). התחילו לשכנע אותי כמה זה חשוב ושאני אתן להם להמשיך לנסות. אני יודעת שזה חשוב אבל אני פשוט לא הייתי מסוגלת, אפילו בכיתי שם כשאמרתי להם שאני לא מסוגלת לתת להם לנסות שוב.. אני יודעת שהדבר הנכון הוא לתת נוזלים ואם זה היה מטופל אחר הייתי מנסה שוב ושוב. אני מתביישת שבתור רופאה מנעתי מהבן שלי את הדבר הנכון... עד כדי כך אני ממש חוששת מללכת לבית חולים שוב (נלך אם ימשיך)... אני מרגישה שהלב שלי לא עומד בזה. אני ממש מתביישת מהצוות שאני מתנהגת ככה, בטוחה שזה תמוה אצלם מאוד. שוקלת ללכת לבית חולים אחר בלי להזדהות שאני רופאה (ישנו סיכוי גדול שיזהו אותי מהלימודים) אשמח לעצות גם עבור הבן שלי כדי שיעבור את זה נפשית יותר בקלות.... וגם עבורי, מרגישה שהלב שלי לא עומד בזה. איך נהייתי כל כך רגישה ואולי אני בכלל לא מתאימה לתפקיד אם קורה שאני לא מצליחה לעשות את ההפרדה וזה עלול לגרום לנזק.

אימא יקרה, אפתח באמירה שהלב שלך נמצא במקום הנכון. כאשר את עם בנך אינך צריכה להיות "הרופאה". הוא צריך אותך כאימא וזו גם הציפייה של אנשי הצוות. כאב של ילד חודר עמוק יותר לתוך ההורים מאשר לרופאים. לא כי אין להם לב, אלא בגלל שהם מחוייבים קודם כל לתת מענה למצב הקליני. עבור תינוק בן שנה, אימא היא כל עולמו. הרצון שלך לעטוף, לנחם ולהרגיע הוא מובן וטבעי. אני מבין שעשית ככל שיכולת עבורו בבית החולים ומניח שבמידה ויזדקק לעירוי נוזלים תגיעי איתו שוב. מאחר ואת מהווה את מעטפת ההגנה החשובה ביותר עבורו מפני מצוקה אני יכול להציע שבזמן התקנת עירוי תספקי לו מעטפת חושית: 1. גוף אל גוף, שירגיש את הגוף שלך ואת הנשימה שלך בזמן התקנת העירוי. 2. קול : תוכלי לקרב את פניך אליו ולנסות לדבר אליו (גם אם לא מבין את המילים) וממש להגיד לו: "אימא תעזור לך עם הוירוס..אני שומרת עליך..הרופאים יתנו לך נוזלים..) 3. צלילים/אורות שאוהב יכולים לעטוף אותו גם בזמן התקנת העירוי. גם אם יש אי נוחות או כאב הם יהיו נסבלים יותר כאשר הוא מרגיש את הנוכחות צמודה והעוטפת שלך. בנוסף, לפעמים רופאים מוותרים על קרם אלחוש (אמלה) לתינוקות. לדעתי, השימוש בקרם מותר ולא צריך לוותר עליו. גם לגיטימי שתדרשי (פה אפשר להשתמש בMD שלך) שיתקין עירוי רק מי שמיומן עם תינוקות. תדגישי את העובדה שקשה למצוא וריד ואיש צוות מיומן יחסוך זמן וניסיונות לא מוצלחים. את דוגמא עבורם שרופא.ה הוא גם הורה עם רגשות ורגישות. מי ששכח את זה אז כנראה כבר שחוק.. במידה ואת ממשיכה לחוות קושי ומצוקה סביב הטיפול הרפואי בתינוקי שלך אז מוזמנת לפנות שוב בהצלחה, שחר ברשף פסיכותרפיסט 0545483333