מחלות כליה הן גורם מרכזי להתפתחות מחלות לב וכלי דם. דוקטורס...
כיום, רוב חולי סרטן הריאה מאובחנים בשלב שבו המחלה כבר...
סוכם ע"י תמר פיליפס - סטודנטית שנה ג' תהש"מ
החידושים הטכנולוגיים המשמעותיים לא פסחו על בדיקות...
אני בן 43, בריא בדר"כ ועוסק בספורט על בסיס קבוע. לפני כחודשיים הייתי במסע שורשים בפולין, אחרי נסיעה קשה ומתישה (גם נפשית) בחום של 42 מעלות גיליתי שטף דם גדול על הלחמית בעין ימין. מאז זה בא ונעלם כל כמה ימים באותה עין. בדיקה אצל רופא עיניים מצאה שאין בעיה בעין אם כי יש נים שזוהה כזה שמתפוצץ כל פעם מחדש. מה עושים??? תודה מראש
גיל שלום, שטף דם בעין בלחמית היא תופעה שכיחה ולא מסוכנת. מדובר בכלי דם של הלחמית שמתפוצץ עקב גרידה או לחיצה בשרירים או שיעול כבד. בעת לידה גם כן המאמץ יכול להביא לשטפי דם. אולם אצלך השטף דם חוזר. נשאלת השאלה האם באותו מקום? הישנות שטפי דם באזור מסוים מציין חולשת כלי הדם או אנוריזמה של כלי הדם המקומי. לעיתים צריבת כלי הדם בעזרת לייזר חוסמת אותו ומונעת הישנות הדימום.
תודה דוקטור, כן, מדובר במקום אחד שממנו תמיד השטף דם מתחיל, לפעמים גדול לפעמים פחות. קיבלתי לחודש טיפות אופטריל שמעט מכווצות את הנימים וכלי הדם, אך מעט בלבד. האם ניתן לטפל בחולשת כלי הדם בלחמית? מה הסיכון בצריבה בלייזר?
אני אחרי לידה כ-חודש וחצי, וגילתי בבוקר שטף דם בעין שמאל, די גדול, הוא קצת מעיק וכואב, מה לעשות? מה יכולות להיות המשמעויות של שט"ד כזה? בתודה מראש.
לפני שלושה ימים קמתי בבוקר וגיליתי שטף דם בעין שהלך וגדל במהלך היומיים האחרונים. אני משתמשת בעדשות מגע כבר כ-15 שנה אך בשנתיים האחרונות פחות ופחות כיון שהן גורמות לי לצריבה ואי נוחות. האם יתכן ששטף הדם נגרם כתוצאה מהעדשות?האם יש צורך לראות רופא? האם יש טיפות שיכולות להרגיע את שטף הדם?
בכל מקום שקראתי על tia , כתוב שעל הנפגע לעבור בדיקת mri , ואילו אני עברתי mra (בעקבות tia שהתבטא בהפרעות קשות בראיה, שחלפו).אודה על הסבר מהו ההבדל בין שתי הבדיקות, ומה השיקול שבבצוע אחת לעומת השניה. לילה טוב.
בדיקת MRA הינה בדיקת MRI הכוללת גם רצף מיוחד להדגמת כלי הדם המוחיים כדי לאבחן מצבים פתולוגים בכלי דם כגון חסימה של כלי דם גדול ,מפרצת דיסקציה וכו.
שלום רב אובחנתי עם aaa בגודל 42 ממ עם טאומבוס. אני נוטל אספירין שנים רבות. האם יש מניעה לעבור לפלביקס ? (אני חולה קרדיאלי) תודה
הי אין מניעה יש לפנות להערכה של כירורג כלי דם לצורך המשך מעקב אחר המפרצת.
שלום, אני בחורה בת 51 בריאה, במעקב ct אחרי מפרצת בעורק כיליה של 16 מ"מ משנת 2019-הממצא החדש מ- ct 2021 :לאחר 5 ס"מ של העורק, קרוב לאגן בכליה-אנוריזמה 19*11 מ"מ, החלק המידיאלי של האנוריזמה עם רובד או טרומבוזיט,הסתיידות בחלק הפריפרי של האנוריזמה, והאנוריזמה מהווה נק' פיצול של העורק הכילייתי הימני. מה הטיפול הנדרש במצב המתואר? האם חובה לטפל? (נמצא במקרה במעקב אחרי ציסטה בכבד) והאם אפשר לאבד כך את הכילייה ? אודה לתשובתכם.
מפרצות עורק הכליה הינן מפרצות נדירות וקיים מידע מועט יחסית לגבי התנהגותן והסיכון הכרוך בהן. הצורך בטיפול נובע מהערכת הסיכון לקרע של המפרצת במידה ולא מטפלים. הערכת הסיכון נובעת מגורמים שונים כגון - אישה בגיל פוריות, קוטר המפרצת, קצב הגדילה, מראה המפרצת ומיקומה בעץ העורקי של הכליה. לצורך כך עלייך להיפגש עם כירורג כלי דם ולהביא את כל ההדמיות שביצעת. בצורה זו ניתן יהיה לקבל החלטה האם יש צורך בטיפול או בהמשך מעקב.