רבים חוששים מטיפולי שורש הנחשבים "טיפול אין ברירה". האם...
טיפול שורש נחשב טיפול בלתי נעים ורבים חוששים ממנו. כדי לברר...
המחשבה על רופא שיניים מלחיצה אתכם? חבל לכם על הכסף? כדאי...
מתביישים לחייך בדייט, בעבודה או מול המראה, מאחר שהפה שלכם...
היי, לפני כשבועיים הייתי מצוננת וטיפלתי בעצמי בדקסמול יום ולילה. הצינון עבר חלקית, ולפני השבוע התחילו לי כאבים עזים באוזן שמאל ונסתמה. ניגשתי למיון הרופא בדק וראה שיש דלקת ונתן אוגמנטין ל10 ימים פלוס טיפות אוזניים . כעבור יומיים הכאב נעלם לגמרי אך האטימות לא נפתחה והאוזן עדיין סתומה. ניגשתי לבית החולים לבדיקת רופא אף אוזן גרון שיעשה בדיקה נוספת והוא לטענתו אמר שהוא לא רואה שום דלקת, ואין צורך בטיפות. אך כן יש נוזלים שהצטברו מאחורי עור התוף וזו הסיבה שהאוזן עדיין סתומה. הרופא נתן טיפות לאף שאמורות לייבש את הנוזלים, ניסיתי יומיים תוך המשך באוגמנטין אך האוזן עדיין סתומה. אתמול שהתחלתי לקנח יותר בחזקה ולנסות יותר לסתום את האף כדי לראות אם משהו משתנה התחלתי לשמוע פיצוצים קטנים באוזניים אבל שוב- האוזן לא נפתחת. הלכתי לביקור אצל רופא נוסף,בדק היטב את האוזן ואמר שהדלקת עברה, אין סתימה או שעווה, ונתן לי מי מלח לאף וכדורים שמייבשים נוזלים כי הוא טוען שיש נוזלים מאחורי עור התוף שאמורים להתייבש. אשמח לשמוע עוד חוות דעת, זה בלתי נסבל, שאני מפמפמת עם האף והפה אני שומעת פצפוצים בתוך האוזן כאילו היא עומדת להיפתח, מה עוד אפשר לעשות??? ביקרתי אצל 3 רופאים פלוס רופא בבית חולים, כולם אמרו שאין דלקת, אין סתימה, ואין שעווה, האוזן נקייה לחלוטין ועלי לקחת את הכדורים המייבשים על מנת שייפתח ולהמתין בסבלנות. ביומיים האחרונים אני שומעת מן משב רוח שיוצא מתוך האוזן, בזמן אכילה,סתם ככה בנשימה, ובזמן בליעה/פיהוק. זה מרגיש כמו מן אוויר שיוצא לי מתוך האוזן, ואני שומעת את עצמי ב״הד״, מה עליי לעשות? מה אלה התסמינים האלה ? האוזן תיפתח באיזה שהוא שלב ?
שלום רב רוב הסיכויים שהבעיה כרגע אצלך זה נוזלים באוזניים, ולכן תחושת האטימות והפצפוצים בפמפום. מדובר בנוזלים שנמצאים מעבר לתופית לכן בבדיקה של הרופאים הם לא רואים פקק, ועדיין אטום. הנוזלים לרוב עוברים , וניתן טיפול תרופית, כולל ספרילאף, וכדורים ליבוש, רק יש לזכור שזה תהליך איטי לקוח זמן עד שיעברו , טיפות לאף במקרה הזה לא מוסיפות הרבה ומיותר להשתמש בהם. על מנת לעזור בזרור יבוש האוזניים בנוסף לתרופות, ניתן למפ, ללעוס מסתיק או לנסות לנפח בלונים כל דבר שיכול להעלות לחצים באוזניים ויפתח את תהעלה האחראית על האיוורור . הייתי רק משלים בדיקת שמיעה וטימפנומטריה
גבר מעל 80 חולה לב אמור לקבל בהנחיית הרופא זריקת פרוליה פעם ראשונה(לאוסטופורזיס). הניתן באיזו צורה/בדיקה לדעת מראש אם יהיה רגיש לחומר? אם מופיעים תופעות לוואי לאחר כמה זמן הם צפויות? כיצד ניתן לטפל בהם?. הזריקה היא לחצי שנה ובתאוריה אין אפשרות להפסיק כפי שאפשר להפסיק עם כדור יומי.בינתיים מה שידוע שהוא אלרגי (עשו לו גרד ופריחה בעור כשלקח בעבר וכמובן הפסיק מיד )לתרופות הבאות: neobloc , lopressor 95 mg' , פרולול 10(prolol), ספזמקס 15(spasmex). האם יש בזריקה פרוליה מרכיבים שיש בתרופות הללו? שאלה נוספת- האם טיפול שיננית ,סתימות, ניתן לעשות בתקופה שלאחר הזריקה. במידה ויתגלה בעתיד טיפול שניים יותר מורכב ודוחים אותו לאחר חצי שנה מיום קבלת הזריקה, האם מיד אחרי החצי שנה ניתן לעשות הטיפול וכמה זמן יש להמתין עד לזריקה הבאה אחרי הטיפול שיניים הזה.
Prolia, אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. כמו בכל תרופה, השימוש בProlia עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. שכיחותן ומשכן של תופעות הלוואי המקושרות לשימוש בתכשיר הינן מגוונות ומשתנות בין מטופל למטופל. תופעות הלוואי השכיחות ביותר המקושרות לשימוש בתכשיר הינן כאבים בעצם ו/או במפרקים ו/או בשרירים, וכאבי גפיים (בדיווחים לאחר שיווק הכאבים הופיעו בין יום לאחר מתן עד מספר חודשים לאחר המתן). תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), ושברים מסוג מסוים בעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס). להלן קישור לעלון לצרכן של התרופה במאגר התרופות של משרד הבריאות, המכיל את המידע המלא אודות תופעות הלוואי הצפויות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_3_19182817.pdf (אל תיבהל למקרא רשימת תופעות הלוואי, יתכן והמטופל לא יסבול מאף אחת מהן ). יש לציין כי כיסוי המחט על המזרק המוכן לשימוש מכיל לטקס, ועל כן יש לדווח לרופא המטפל במידה וידועה אלרגיה ללטקס. כאמור מעלה במהלך הטיפול בתרופות מסוימות, המשמשות לטיפול באוסטאופורוזיס כגון פרוליה עדיף להימנע מטיפולים שיניים פולשניים כמו עקירות וניתוחים, כיוון שמעלים סיכון להתפתחות נמק של עצם הלסת במהלך טיפול. שמירה על היגיינת שיניים הינה בין הדרכים להפחית את הסיכון של נמק בעצם הלסת. לעיתים יש צורך בביצוע טיפולים (כך ניתן גם למנוע לעיתים את הצורך בפעולות פולשניות יותר). יש ליידע את רופא השיניים בטיפול בתרופה לפני תחילת הטיפולים. בנוסף, יש לפנות לרופא במידה ומופיעים תסמינים בפה ובשיניים כגון שיניים רופפות, כאב, נפיחות או פצעים שאינם מחלימים או מפרישים, כיוון שאלה עלולים להיות סימנים לנמק של עצם הלסת.
אין מניעה מלעשן מיד אחרי הטיפול
מתי מותר לעשן אחרי שתל ?
היי, בני בן ה- 5 התעורר בבוקר לפני כיומיים עם נפיחות בלחי שמאל. יש לציין כי הוא עבר שתי סתימות בשיניים באותו הצד שבועיים קודם לכן. אין לו חום והוא לא מתלונן על כאב. היינו אצל רופא המשפחה שטען כי לדעתו מדובר בדלקת בשן, נתן לו אוגמנטין וביקש לעקוב אחר הנפיחות ביומיים הקרובים. נכון לעכשיו, העניין לא משתפר והלחי עדיין נפוחה. מה זה יכול להיות? אני ממש מודאגת. תודה.
שלום, אני בהחלט חושב שהרופא שלכם צודק. גשו שוב לרופא השיניים.