צום יום כיפור מהווה דילמה משמעותית בפני חולי סוכרת...
עליית הלחץ התוך עיני איננה מורגשת - עד שעלולה להיגרם פגיעה...
סובלים מסוכרת או מטרום סוכרת - ורמות הסוכר ממשיכות לטפס? אל...
מוח האדם הינו מערכת מורכבת המפעילה את השליטה המרכזית על...
שלום לאחר כל אכילה ושתיה יש כאבים בקיבה רגישות שמקרינים כאב לגב עליון סותריי חומצה לא עוזרים לי כלום לא עוזר לכאבים גם עושים עצירות קשה גם ככה סובלת מעצירות קשה עם פיסורה טחורים גזים בלי סוף לא נעימים צניחת רקטום צריבה בוולווה הנורמלקס גורם לשלשולים והפיסורה כרונית מה זה יכול להיות הבדיקות גסטרו אולטראסאונד תקינות זה לבלב לא מסוגלת לשתות הרבה המים משקשקים לי בקיבה ובקושי מתפנים יתכן מימת? מיואשת בחרדה ודכאון
סיבות אפשריות- מקור בטני שלא מהקיבה/לבלב, סיטי יכול לתת תשובה. חומציות יתר בקיבה משנית לרפלוקס של חומצות שומן. או בעיה פונקציונלית, ולזה יש מספר אופציות לטיפול. ממליץ לפנות להערכה מסודרת אצל רופא גסטרו'.
שלום רב, אני סובלת מלחץ דם נמוך באופן קבוע. הלחץ הסיסטולי נע בין 85 ל 100 הדיאסטולי נע בין 55 ל 70. הדבר מתבטא בחולשה, סחרחורות, בחילות,בעיות ריכוז ונטייה לשינה מרובה. אני רק בת 30, אבל רמת התפקוד שלי נמוכה ביותר בשל כך. היו תקופות שהרגשתי טוב יותר, אבל ככלל, לאורך השנים האחרונות התופעה לצערי קיימת. מבדיקות כלליות שערכתי לא עלו ממצאים שיכולים להסביר זאת. האם קיימים מזונות או תוספים טבעיים להעלאת הלחץ? אשמח ואודה על כל מידע ועצה.
דנית שלום, באופן הגיוני היינו חושבים שמזונות הגורמים להחמרה בלחץ הדם אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם יפעל באותה מידה גם על אלו הסובלים מתת לחץ דם, אך אין הדבר נכון תמיד. לחץ דם נמוך מושפע מממספר גורמים, ביניהם הורמונליים או פיסיולוגיים - אנטומיים. ציינת כי במקרה שלך לא נמצאה הסיבה לתת לחץ דם, לכן כל שאוכל להמליץ לך במסגרת זו אינו מוכח באופן רשמי, אך גם אינו יכול להזיק באופן משמעותי : 1. הקפדה על שתיה מרובה - 1.5-2 ל' ביום. 2. העשרת התפריט במלח ( נתרן ), ע"י המלחת האוכל או צריכה של מזונות עשירים במלח ( גבינות מלוחות, כבושים, אבקות מרק, בשר משומר, שימורים ועוד. 3. הוספת קפאין לתפריט - תכולת הקפאין הגבוהה ביותר נמצאת בקפה שחור, נס קפה, קולה או דיאט קולה, תה רגיל. 4. גם למשקאות אלכוהוליים יכולת להעלות לחץ דם , אך אינני ממליצה על העשרה באלכוהול. בברכה, דנה
דנית שלום, הפתרון ללחץ דם נמוך אינו להרבות בשתיית קפאין והוספת מזנות עתירי מלח. הקפאין הוא סם ממכר שמעלה את לחץ הדם באופן זמני בלבד ןגורם לנזקים רבים וביניהם הפרשת סידן בשתן. את אמנם צעירה אבל צריך כבר לחשוב על העתיד... גם הוספה מסיבית של מלח מסוכנת מאד! בספרו "הגוף ותפקודו" כתב פרופ' עזרא זוהר, כי אנו צריכים רק גרם אחד (1000 מ"ג) מלח כדי להתקיים ולא מומץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (הכליות לא יכולות להפריש יותר מכך). גם עודף מלח גורם לבריחת סידן, חומציות יתר, אצירת נוזלים, לפגיעה בכליות ועוד. אני מציע לך להכניס תיקונים בתזונה ובאורח החיים כגון: להרבות בשתיה של מים, מיצי ירקות ופירות ומשקאות ספורט. הוספה מתונה של מלח לתפריט. שתיית תה רוזמרין (מעלה לחץ דם) במקום קפה שימוש בתבלינים "מחממים": קינמון, ג'ינג'ר, קארי, פפריקה חריפה. צריכה מאוזנת של כל אבות המזון פעילות גופנית: 30 – 60 דקות ביום : הליכה נמרצת, או אופנים, או שחיה, תנוחות הפוכות (ראש לברכים, עמידת כתפים) השלמות מזון: מולטיויטמין, גינסנג, שמן דגים (EPA/MAX), ויטמין – E עיסוי בשמן שומשום או שקדים שאליו מוסיפים: רוזמרין, פלפל שחור, טימיה, אורן, מנטה (כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנושא הכנת השמן). לא לקום בפתאומיות משכיבה לישיבה או מישיבה לעמידה. יעוץ נטורופתי טיפול גוף מאזן (מסג', שיאצו, רפלקסולוגיה, דיקור וכד'). בהצלחה, צביקה
היי טל, לאחר טיפול כושל באנטיביוטיקה בחיידק ההליקובקטר פלורי, אני חושב על לנסות משהו טבעי, קודם כל לבד בבית. כן כן, אני יודע שהרבה ימליצו ללכת למטפל אלטרנטיבי, ובכל זאת רציתי לנסות לבד קודם כל. החיידק גרם אצלי לבחילות וכאבי בטן. קראתי קצת באינטרנט, ויש לי כמה שאלות, אשמח מאוד לתשובות: 1. אני מאוד מבולבל, האם החיידק הזה שורד בגלל חוסר חומציות או בגלל עודף חומציות? האם מותר לי לאכול דברים חומציים כגון מיץ חמוציות, תפוזים, עגבניות, לימון וכו' (בעלי ויטמין C)? או שיותר להתמקד בדברים לא חומציים כגון מלפפונים ושאר ירקות ירוקים? 2. אורז\פסטה\כוסמת\קינואה\שיבולת שועל\תפוח אדמה - האם הם עוזרים להכחיד את החיידק? או לפחות לא תורמים לו? 3. אלת המסטיק\מסטיק תימני - הבנתי שזה נלחם טוב בחיידק הזה, היכן ניתן להשיג את זה ובאיזה צורות? עשב? תבלין? 4. זרעי אשכוליות - האם בתור תמצית ניתן לקנות את זה לבד או רק עם מרשם? אם כן היכן? חוץ מזה, האם אפשר להכין את זה לבד מאשכוליות? 5. האם זרעים טבעיים של פירות הדר זה משהו אכיל? והאם זה יכול לעזור? 6. האם כורכום עוזר? תבלינים אחרים? 7. איזה מיצי ירקות יעזרו להביס את החיידק הזה? (אין לי ספק שכל מיץ ירקות הוא בריא, אבל השאלה מה יעשה את האפקט המירבי מול החיידק הזה :) ) 8.האם מיצי ירקות ניתן לשתות עד אינסוף או רק לתקופות מוגבלות ואז להפסיק? 9. מסטיקים - מותר או אסור? 10. מיץ חמוציות - מותר? אם כן, האם כאלה שקונים בחנות הם בסדר או להכין בבית? 11. קינמון - ראיתי המלצה עליו בכמה מקומות - אשמח לדעה נוספת כאן. משנה האם צורכים אותו בתור תבלין או בתור מקל? 12. כרוב כבוש - עוזר או מזיק? שמתי לב שלאחר שהתחלתי לאכול אותו התגברו לי קצת הכאבי בטן, אבל אולי זה רק צירוף מקרים. 13. כל דבר נוסף שיעזור לי יתקבל בברכה :) מאוד מצטער על ריבוי השאלות, המון המון תודה!
שלום גיא חיידק ההליקובקטר כנראה אחראי בגרימת מחלות עיכול שונות ביניהן -אולקוס האיבחון חשוב מאוד ,אולם הטיפול האנטיביוטי שנוי במחלוקת מכיוון שהוא נמצא גם באנשים רבים שאינם סובלים מהמחלה,וכן משום שאילו שנפטרו ממנו עשויים להיחשף אליו שנית. מנקודת ראות של הרפואה הסינית מדובר במצבי "חום בקיבה".ברפואה הסינית מתיחסים לצרבת או כאב ברום הבטן כצ'י/אנרגיה מורדת של הקיבה. לכל איבר יש כיוון בו האנרגיה שלו זורמת. האנרגיה של הראות תזרום כלפי מטה והצידה-כאשר יש פתולוגיה והאנרגיה זורמת כלפי מעלה- האדם ישתעל. אותו הדבר עם הקיבה. פעולת הקיבה לתמצת את המזון הנכנס לגוף והאנרגיה שלה מופנית כלפי מטה .כאשר יש פתולוגיה והצ'י זורם כלפי מעלה נחוש צרבת,שיהוקים,בחילות, כיב קיבה. צריבה משמעותה אש בקיבה. האש ,לרוב תגיע לקיבה כתוצאה מתזונה עשירה בחריף ,מטוגן ומזון מהיר שנאכל מהר . מספר המלצות לתזונה: *חלק/י את כמות המזון היומית לשלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות קלות. *לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המאכלים בכל קבוצה. *מומלץ להכין ארוחות ומוצרי מזון מראש כדי למנוע אכילה לא מבוקרת. *אל תחכה/י עד שתהיה רעב/ה מאוד. כשרעבים מאוד מאבדים שליטה על כמות המזון שאנו אוכלים. *לפנות זמן לארוחה. לאכול בישיבה בתנאים נוחים ורגועים. *להגיש את מנת המזון בצלחת אישית ולא בקערה מרכזית. *להשתמש תמיד בצלחות בינוניות או קטנות. *בזמן אכילה אל תעסוק/י בפעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאה. *לאכול לאט, להניח את הסכום בין ביס לביס, ללעוס היטב את המזון. *התרכז/י בפעולת האכילה וההנאה מהאוכל. בנוסף ,לאחר אבחון -דיקור ,צמחי רפואה סינים,יעוץ תזונתי וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה יכולים להשלים את הטיפול. מאחל בריאות טל
אני ממליצה בחום לקחת מספר ימים על בטן ריקה מספר טיפות שמן אורגנו, בערך 10-12 טיפות מהול ברבע בקבוק מים מינרלים. לשים את הפיה של הבקבוק בתוך השפתיים, כי השמן טיפה שורף. אסור לקחת אותו לא מהול-עלול לגרום לתחושת שרפה/כוויה. שמן אורגנו מחסל את ההליקובקטר. יותר יעיל מרפואה קונבנציונאלית. כדאי לקחת פרוביוטיקה בנוסף, אחרי מספר שעות בכדי להחזיר את החיידקים הטובים שאותם השמן גם מחסל.
גיא שלום, אני אנסה לענות שאלותיך עד כמה שאני יודע: 1. החיידק קשור לעודף חומציות בקיבה שגורמת לכל התסמינים שאת חש. 2. לא מכיר גישה כזו 3. לא מכיר את המרכיב שתארת 4. עד כמה שידוע לי, אין צורך במרשם. גש לחנות טבע. 5. לא מכיר 6. כורכום מפחית תהליכי דלקת ולכן תמיד מתאים, עם זאת, לא ברור עד כמה יפחית את התסמינים. 7. מיצים ירוקים למשל 8. אין הגבלה אך כדאי שלא להפריז 9. אסור 10. להימנע 11. עשוי להיות בעייתי משום שהוא בעל טמפרטורה מחממת. שווה לנסות ולראות אם מסייע או מחמיר ולהסיק מסקנות בהתאם. 12. יחמיר 13. גש לאבחון וטיפול אצל מטפל. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר
זהבה בן עלי
זהבה שלום, לא הבנתי את הודעתך. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר
היי, הביאו לי משחה מופירוסין למרוח על פצע מזוהם.. ואז קראתי עליה קצת והיה כתוב לא למרוח על פצעים פתוחים.. מה הסיבה שאסור? מה זה יכול לעשות? תודה!
התכשיר מופירוסין, הינו תכשיר אנטיביוטי המכיל את החומר הפעיל Mupirocin המיועד לטיפול בזיהומי עור. בנוסף לחומר האנטיביוטי במשחה, קיים חומר שאינו פעיל בשם פוליאתילן גליקול. במחקרים בבעלי חיים נמצא כי חומר זה, כאשר נמרח על שטחים גדולים של פצעים פתוחים מעלה את הסיכון לתופעות לוואי כגון עליה ברמות סידן בדם, חמצת לקטית ופגיעה כלייתית כתוצאה מספיגה לשכבה התת עורית ולמחזור הדם. על כן, אין להשתמש בתכשיר על שטחים גדולים של פצעים פתוחים או עור פגום. יש לציין כי כאשר התכשיר נמרח חיצונית (לא בעיניים, באף או על עור פגום) ובכמות סבירה באזורים ללא פצעים פתוחים או כוויות הסיכון לתופעות לוואי כתוצאה מספיגה סיסטמית הינו קטן מאוד.
אז למה הביאו למ למרוח על פצע פתוח למרות הסיכון הזה? אני אפסיק להשתמש תודה רבה