חוקן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

על חוקן קפה כבר שמעתם? ניקוי רעלים חדש

רובינו רגילים לצרוך קפה שחור דרך הפה ואין אנו מודעים לתוצאות הצריכה שלו דרך פי הטבעת. הרפואה המערבית תרים גבה אך מתברר כי חוקן קפה הוא אחת הדרכים העוצמתיות ביותר שהרפואה האלטרנטיבית מציעה כדי לנקות רעלים בגוף, להקל על כאבים כרוניים ואף להתמודד עם מחלות קשות. אז מה הוא חוקן קפה, כיצד הוא תורם ואיך עושים את זה? ד"ר נאדר בוטו, קרדיולוג בכיר וחוקר, מייסד שיטת הרפואה האינטגריטיבית המאחדת, ואמירה עומר – מטפלת ומנהלת המכללה לרפואה האינטגריטבית המאחדת שבבעלותו, סיפקו לנו את כל התשובות המקצועיות בנושא הקפה וסגולותיו. מחקרים מצאו כי הקפה מכיל נוגדני חמצון ומפחית את הסיכוי למחלות שונות כגון סוכרת סוג 2, סרטן המעי הגס ונזקים בכבד. הוא בעל סגולות אנרגטיות, מגביר ערנות, מנצל את השומנים בגוף כמקור אנרגיה ותורם להפחתה במשקל, משפר את היכולת לפעילות גופנית, עשוי להרגיע כאבי ראש, משפר ריכוז וזיכרון ומסייע בתהליך העיכול. לא עדיף לשתות? ההבדל בין שתיית קפה לחוקן, נעוץ באופן בו נספג הקפה במעי הגס. הוא עובר דרך הכבד שמפריש מיד את הקפאין לנוזל המרה ובכך מונע ממנו להגיע למערכת העצבים המרכזית ובשל כך אינו...
ללמוד עוד על חוקן
המעי הגס: מחלות, תופעות ודרכי טיפול-תמונה

מזיהומים ועד סרטן קטלני: מחלות ותופעות רבות עלולות לפגוע...

מאת: פרופסור רמי...
18/04/2019
עצירות: יותר מסתם חוסר יציאה-תמונה

עצירות מתפתחת על רקע התאפקות ועלולה להוביל לשורת מחלות,...

מאת: ד"ר יוסף...
07/09/2010
ההיסטוריה של הרפואה - רפואה עברית-תמונה

ברפואה העברית הקדומה מתקופת התנ"ך, כמו גם ברפואה המצרית...

15/12/2000
אורולוגיה-תמונה

כאן תוכלו לקרוא על בדיקות מאבחנות באורולוגיה ועל מיני...

מאת: כאן תוכלו...
18/01/2002
אולי יענין אותך לדעת...
חוקן בריום - תמונה
חוקן בריום
מדריך בדיקות רפואיות: מדובר בבדיקה לאבחון...
אנדוסקופיה - תמונה
אנדוסקופיה
מדריך בדיקות רפואיות: אנדוסקופיה מאפשרת...

חוקן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

סובל מפריצות דיסק L4-L5. בן 50. בריא באופן כללי.כל 3-4 חודשים התקף באבים למשך 3-4 ימים. רופא 1 המליץ על ארקוקסיה. שני על אתופן. ראיתי תשובות של רופאים שונים- זה אותו דבר. שוב ברצוני לשאול האם שתיהן יעילות באותה מידה להורדת הדלקת והכאב? האם לשניהם אותה השפעה שלילת על הכיבה או הכלויות? ארקוקסיה מודרנית יותר?או שיש תרופה מודרנית משנייהם? שורה תחתונה מה עדיף? תודה מראש.

לארקוקסיה יש יתרון אחד גדול והיא ושצריך לקחת אותה פעם ביום בעוד שאטופן בדרך כלל עדיף פעמיים ביום . ארקקוסיה פחות פוגעת ברירית הקיבה משום שהיא ספציפית לאנזים שנקרא COX2 מה שאטופן לא . יש להמנע משתי התרופת בנוכחות מחלת כבד מתקדמת או מחלת כליה מתקדמת עם ירידה ניכרת בקצב הסינון הגלומרולי. עוד, לא ממלץ לקחת ארקוקסיה בנוכחות יתר לחץ דם לא מאוזן אך זה נכון גם לגבי אטופן. אטופן זול יותר .

לפני כחודשיים שברתי את עצם הבריח וכן קרע בגיד בכתף. לאחר פיזיותרפיה ודיקור, חלפו הכאבים והמוגבלות. עתה פפתאום קבלתי כאבי שרירים מפיברומיאלגיה, וכאבים חזקים מאד בכתף הפגועה ובזרוע. עם כרית חימום המצב החמיר. נקבע לי תור לאורטופד רק 12/11. אני גם עם סכרת ול.ד. גבוה. איזו תרופה לקחת מבין שתיהן, ובכלל אם מדובר בדלקת?

28/08/2013 | 11:51 | מאת: רמי
מתוך פורום אורתופדיה

בעיקבות חבלה בתאונה קיבלתי משככי כאבים אטופן טרמדקס פרקוסט אופטלגין וכדור למניעת פגיעה בכבד מיום ד הקודם.יש לי עצירות קשה 4 ימים ושכתוצאה ממנה כאבים חזקים מאד בבטן ובפי הטבעת. לקחתי אלוורה 560 * 2(חומר פעיל אלוה פרוקס)מיץ שזיפים שמן קיק. האם להפסיק משככים? מה לעשות עכשיו מול הכאבים האם נדרש חוקן?

שלום, אני לא מצליחה להוציא את הצואה, למרות שהיא כבר בפתח של פי הטבעת. ניסיתי לקחת פראפין, וכדור משלשל לקסדין ושום דבר לא עוזר. זה אמנם רק יום אחד, אבל אני סובלת כתוצאה מזה מכאבי ראש חזקים ותחושת קבס. בנוסף חשוב לציין שיש לי כרגע פיסורה מדממת, אבל הקושי להוציא לא נובע מפחד מכאב, אלא צואה יבשה שהצטברה לגוש גדול מדי שלא עובר. מה עושים?

גילי שלום, פרפין וכדור לקסדין לא פועלים מיידית. לוקח להם לפחות 6 שעות עד שמתחילים לפעול. במצב של פיסורה פרפין יכול לעזור בסיכוך היציאות ובהקלה על הכאב. מדובר בשימוש קצר טווח ולא ממושך. תכשירים שפועלים בטווח המיידי הם חוקנים או פתילות גליצרין. הם גורמים לספיגה של מים לאזור ולמיהול וריכוך של היציאות. כדי להמנע ממצבים כאלה שיכולים להחמיר את בעיית הפיסורה, עלייך להגביר את צריכת הסיבים היומית שלך וכן את כמות המים שאת שותה. ליאת

שלום, אני בחור בן 21, והשאלה לגבי קיום יחסים אנאליים פסיביים. איך כדאי להתנקות לפני? שמעתי על כמה פתרונות ואני לא יודע מה כדאי : + לעשות חוקן עם מי ברז (עד היום זה מה שעשיתי וזה לא עזר ועדיין היו תקלות ולכלוך) + להיעזר בתכשירים לחוקן חד פעמי? (כמו מיקרו אנמה) + להחדיר אצבע עטופה במגבון ולנקות ידנית? אשמח לדעת איזה מהם מנקה הכי טוב או האם כדאי לשלב בניהם. בנוסף,יש לי עוד כמה שאלות: 1. שמעתי שחוקנים באופן קבוע מספר פעמים בשבוע לאורך זמן מסוכן לבריאות האם זה נכון ? 2. אם חוקן זה האפשרות הכי נקייה ובריאה אשמח לשמוע כמה זמן לפני האקט כדאי לעשות אתזה? ולגבי תזונה: 3. האם להמנע מאכילה לפני האקט יכול לעזור? אם כן כמה זמן לפני? 4. האם כדי למנוע לכלוך יש מאכלים שכדאי להמנע מהם תמיד?אם כן מהם? 5. אני לוקח סיבים תזונתיים כף בנפייבר כל יום זה יכול לעזור? 6. האם יש עוד מאכליים שכדאי להקפיד לאכול אותם? שאלתי די הרבה שאלות ואני מקווה שתוכל לענות לי אני פשוט די לחוץ זה ממש הורס לי את המערכת יחסים תודה מראש:)

תשובה ניתנה בהמשך

שלום, בני בן 3 שוקל 17 קילו בקיץ ניגמל מחיתולים אך מהגמילה של הקקי היה לו קשה בהתחלה לאחר מכן היה בסדר עם מתן נורמלקס במינון של 5 מ"ל-8מ"ל. ולא פחד שהוציא את הצואה ביום שני הייתה לו עצירות של 6 ימים עם מתן נורמלקס עד 8 מ"ל, הרופא החליט לעשות לו חוקן כי לא הצליח להוציא וסבל מעצירות קשה ...כרגע עברו 4 ימים ועדיין לא יצא מאז החוקן מטופל בלובילק 5 מ"ל ומהיום ה-4 10מ"ל ...כמה זמן לוקח עד שיש השפעה ? והאם מומלץ לחזור להישתמש בנורמלקס? או שזה לא משנה ומה הכמות המדוייקת שניתן להישתמש בלובילק לפי משקל וגיל במיקרה של עצירות של כמה ימים?

עצירות בתקופת הגמילה היא תופעה שכיחה והיא נגרמת בשל התאפקות של הילד בתגובה לקשיים ופחד שחווה בגמילה . הטיפול המתאים והיעיל ביותר לעצירות הוא נורמלקס והסיבה שלא היתה יציאה בזמן הטיפול בנורמלקס היא מינון נמוך מדי לצרכים של הילד. שימוש בחוקן מגביר את הפחד ואת ההתאפקות ומחמיר את העצירות. יש לתת טיפול במינון גבוה של נורמלקס כדי לגרום לשלשול ואחר כך לרדת במינון למנה יומית מתאימה. ממליצה שתפני בהקדם לגסטרו ילדים לקבלת טיפול מתאים.

פורומים בנושא חוקן
פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
ד"ר אלון רפאל יענה על שאלות בכל תת התחומים של כירורגיה קולורקטלית ופרוקט...
פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת
ד"ר יוסף דיין ישיב על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לשילוב בין רפואה קונ...
פורום טחורים
ד"ר אלון רפאל, ישיב לשאלות הגולשים בנוגע לדרכי טיפול בטחורים