דלקת המעי הגס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

המעי הגס: מחלות, תופעות ודרכי טיפול

מזיהומים ועד סרטן קטלני: מחלות ותופעות רבות עלולות לפגוע בתפקוד המעי הגס. חלקן דורשות טיפול מידי וחלקן כרוניות. להלן מדריך המפרט את המידע החיוני בנושא     המעי הגס הוא איבר עיכול חשוב ביותר. אורכו הממוצע הוא כמטר ועשרים, ותפקידו העיקרי - לספוח פסולת נוזלית המגיעה אליו לאחר שעברה עיכול בקיבה ובמעי הדק, ולהפוך אותה לצואה מוצקה.   מחלות במעי הגס אינן נדירות. צילום: שאטרסטוק מהן המחלות שמקורן במעי הגס? מחלות במעי הגס אינן נדירות. חלקן דלקתיות, חלקן זיהומיות, חלקן נובעות מגידולים שפירים והמוכרת שבהם מתרחשת על רקע גידול סרטני. להלן סקירה של העיקריות שבהן: השכיחות ביותר: מחלת הסעיפים ופוליפים מחלת הסעיפים (דיברטיקולוזיס) מדובר בתופעה שכיחה מאוד בעולם המערבי, המאפיינת כשישים אחוז מהאוכלוסיה בגיל 60 ומעלה ושכיחותה עולה עם הגיל. היא נובעת מהסתעפויות בדופן המעי, הנגרמות עקב לחץ מוגבר בתוך המעי, בעת הניסיון להוביל את הצואה אל...
ללמוד עוד על דלקת המעי הגס
המעי הגס: מחלות, תופעות ודרכי טיפול-תמונה

מזיהומים ועד סרטן קטלני: מחלות ותופעות רבות עלולות לפגוע...

מאת: פרופסור רמי...
18/04/2019
קרוהן וקוליטיס: חשוב לאבחן בהקדם -תמונה

מחלות מעי דלקתיות - קרוהן או קוליטיס - אינן ניתנת לריפוי...

מאת: פרופסור רמי...
05/12/2018
קולוטיס כיבית וקרוהן: ניתן לטיפול-תמונה

הקוליטיס הכיבית והקרוהן הן מחלות אימוניות כרוניות דלקתיות,...

28/08/2017
מחלות דרכי העיכול: כיצד מאבחנים?-תמונה

למחלות מעי דלקתיות ומעי רגיז יש תסמינים דומים, אולם חשוב...

מאת: פרופ'...
21/01/2010

דלקת המעי הגס: רופאים מומלצים

ד"ר חיים פלדמן

רופא גסטרואנטרולוג ,מומחה לגסטרואנטרולוגיה
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)

דלקת המעי הגס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, אני בן 50, חולה בקוליטיס אולצריאטיב מזה כ-15 שנה. במעקב ובטיפול (רפסאל), לרוב ברימיסיה. בקלונסקופיה הנוכחית נמצא כי ... הרירית תקינה.....ללא דלקת במעי הגס... אלא שבפעם הראשונה במחלה נמצא כי "זוהה מסתם אילאוצקלי וטראנסלומיציה של אור בבטן ימנית תחתונה" לא קבלתי הסבר על כך, וגם המידע ברשת על המושג הזה הוא בן 2 שורות בלבד שאלתי: האם יכול להיות שהדבר הזה נגרם מכך שהתחלתי לפני כמה חודשים לאכול יותר ירקות ירוקים, עשבים, גבעולים וכו'.... ? ולכן נגרמה "סתימה" כזו או שאין קשר? מעולם לא סבלתי מחסימת מעיים והיציאות שלי סדירות תמיד ו- האם יש משהו שניתן לעשות בנדון? תודות

מדובר בתאור סטנדרתי של מהלך הבדיקה הקולונוסקופית (הרופא מדווח שהגיע לסוף מעי גס ומתאר כי זהה אותו על ידי הסטרוקטורות שאמורות להימצא בו (המסתם) ועל ידי השתקפות אור המכשיר על דופן הבטן במקום המתאים (טרנסאילומינציה). אין המשמעות כי מצא דלקת או פגם כלשהו על המסתם.

שלום. בן 43 וסובל לאחרונה מהפרשת ריר בפי הטבעת. הכירורג בדק וטוען שאין פגיעה פיזית, פרוקטולוג בדק ומצא פטרייה באזור הרקטום ורשם לי פוליקוטן. כבר שבוע שאני משתמש במשחה אך ללא הועיל. התופעה מלווה בריח חריף לא סימפטי. הרופאים מגששים באפילה וממליצים על שלל בדיקות כמו מנומטריה קולונוסקופיה ועוד. שאלתי היא מהו הגורם הסביר לתופעה ומהו הטיפול המומלץ? מה עושים

שלום, יכולים להיות מספר גורמים שונים כמו דלקת במעי הגס/רקטום, זיהום סביב פי הטבעת/אבצס, מחלת מעי דלקתיות ולעיתים גם לא מוצאים סיבה וזה חולף מעצמו. במידה ופרוקטולוג לא מצא כלום בבדיקה אזי אכן יש לבצע קולונוסקופיה על מנת להמשיך בירור.

שלום רציתי לדעת עם דברוקלליטיס גורם למעי להיות רחב תודה

היי יניב. ראשית יש להבדיל בין דיברטיקוליטיס לבין דיברטיקולוזיס. דיברטיקולוזיס הינו מצב של היוצרות סעיפים קטנים בדופן המעי - מופיע בשכיחות גדולה באוכלוסיה המתבגרת ומתגלה לעיתים במקרה בבדיקת קולונסוקופיה, אינו מצריך התערבות כל עוד אינו גורם לבעיות. דברטיקוליטיס הינו מצב של דלקת במעי הגס הנגרמת על רקע אותם סעיפים קטנים..  במקרים מסויימים יכולים לגרום לדלקת חריפה במעי עד כדי צורך באשפוז ולעיתים אף דלקת קשה. לגבי שאלתך, באופן כללי דיברטיקוליטיס לא אמור לגרום למעי להיות רחב. המצב הדלקתי בד״כ גורם לעיבוי דופן המעי ולדלקת מסביבו אך לא להרחבה שלו. ישנם מצבים קצת יותר נדירים בהם הדלקת הכרונית גורמת להיצרות באיזור הדלקתי ואז תיתכן הרחבה של המעי לפני ההיצרות, אך זה נדיר.

שלום רב, אני בן 55.פעם בחצי שנה אני עושה בדיקות דם מקיפות. כל הבדיקות תקינות לחלוטין ובגבולות הנורמה, למעט לימפטוציטים באחוזים שהוא תמיד נמוך אצלי ( בפעם האחרונה יצא 16.9 ). הרופאים לא מתרגשים מזה. זה אמור להדאיג אותי ? אני נוטל תרופה בשם אסאקול למניעת דלקת של המעי הגס, אולי זה קשור ?

הערך המשמעותי הוא הערך האבסולוטי של הלימפוציטים ולא האחוזים.

תודה על התגובה המהירה, הערך המוחלט שלה לימפוציטים הוא נמוך יחסית (1.01) למרות שזה מראה בתוך גבולות הנורמה.בעבר הלא רחוק זה היה מתחת לנורמה גם ( 08/15 0.81, 03/16 0.95 ), יכול להיות שזה קשור לעודף משקל? אני אחרי השלת 45 קילוגרם מיוני 15 עד יולי 16.הבדיקה האחרונה הייתה 1.01 ביוני השנה.

פורומים בנושא דלקת המעי הגס
פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
ד"ר אלון רפאל יענה על שאלות בכל תת התחומים של כירורגיה קולורקטלית ופרוקט...
פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת
ד"ר יוסף דיין ישיב על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לשילוב בין רפואה קונ...
פורום טחורים
ד"ר אלון רפאל, ישיב לשאלות הגולשים בנוגע לדרכי טיפול בטחורים