בשנים האחרונות יש עלייה משמעותית בשיעור ההישרדות של חולי...
כל אחד יודע כי יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה החל מגיל 50. מהי...
חולי קרוהן רבים סובלים מתופעות לוואי קשות שמקשות עליהם לנהל...
כאן תוכלו לקבל תקציר על סוגי אנטיביוטיקה על פי סווג...
שלום אושפזתי בתל השומר בעכבות פרפוציה בתריסריטן וטופלתי בהצלחה ללא ניתוח וכעת אני בבית ואוכל באפן סדיר המשך טיפול נתנו לי אומפרדוקס פעמיים ביום,אין לי צרבת או חומציות, והשאלה היא לשם מה אני צריך לקחת את הכדור ,כי יש נזקים ממנו . תודה לתשובתכם
שלום רב, טיפול במעכבי משאבות מימן (PPIs) כגון אומפרדקס חשוב, כאשר הגורם לפרופורציה הוא למשל כיב ללא תלות בתסמיני צרבת. משך הטיפול יקבע ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי. במידה ולא קיבלת הסבר על סיבת הטיפול ואופן הטיפול (משך/מעקב נדרש וכו'), כדאי לפנות לרופא ולברר. בהתייחס לבטיחות הטיפול, ככלל, כל טיפול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. עם זאת, הרופא שוקל את הסיכון הפוטנציאלי בטיפול למול התועלת הצפויה ממנו לפני מתן טיפול תרופתי. תופעות הלוואי השכיחות לקבוצת תכשירים זו הן תופעות לוואי במערכת העיכול. תתכנה תופעות לוואי נדירות יותר כגון תגובות עוריות, שינויים בספירות דם והפרעה בתפקודי כבד ועוד. אפרט על מספר תופעות נוספות: שימוש ממושך של מעכבי משאבת מימן קושר לסיכון מוגבר לזיהום/דלקת במערכת עיכול ולכן יש לפנות לרופא במידה ומופיעים שלשול חריף שאינו חולף עם או ללא כאבי בטן וחום. שימוש ממושך בתכשירים אלה יכול לגרום לירידה ברמות המגנזיום, נתרן וויטמין B12 בדם. הרופא ישקול בדיקות דם סדירות לצורך מעקב. כמו כן, לאחרונה פורסמו מחקרים אודות קשר אפשרי בין שימוש במעכבי משאבת מימן לבין תופעות לוואי שונות ביניהן סרטן קיבה באנשים שטופלו נגד החיידק הליקובקטר. המחקרים הינם מחקרים תצפיתיים וככאלה בעלי מגבלות רבות בקביעת קשר סיבתי בין הטיפול התרופתי לתופעה. למידע נוסף ורשימת תופעות הלוואי מפורטת ומלאה יותר, יש לעיין בעלון התרופה. אסכם כי המידע הבטיחותי הקיים תומך במאזן החיובי תועלת מול סיכון של התרופה לטיפול בהתוויות להן מיועדת וכי יש ליטול את התרופות בהתאם להתוויה הרפואית ולמשך הזמן שהומלץ. המידע אודות תופעות לוואי אפשריות של הטיפול בתרופות, תומך בצורך בהערכה תקופתית של הטיפול והפסקתו במקרים בהם אינו נחוץ. בכל מקרה במידה ובמהלך הטיפול הנך חווה תופעת לוואי, יש ליידע את הרופא.
שלום ד ר! ילד הן 3 8 ימים עם חום, מסרב כבר לקחת מורידי חום... ביום ה6 לחום, עלה ל40.2, נסענו למיון, שם נאמר דלקת ויראלית ( לא יודעת איפה), יש לציין כי, הגרון תקין, ריאות גם ובדיקת שתן גם תקינה. הרופאה במיון שמה לב שהשפתיים שלו בורדו.. ( לפני שנה וחצי היה לו קרופ/ סטרידור קשה עד כדי אישפוז בטיפול נמרץ, אז גם היו לו בפתיים ועיניים בצבע בורדו ואני חחשתי לקוואסאקי) הילד כל הזמן עושה גרפסים, מתחילת המחלה.... וביומיים האחרונים שוכב על הברכיים וסובל!!! יש לציין ששבועיים קודם למחלה הנוכחית היה לו גסטרואינטריטיס קשה מלווה בחום, הקאות ושילשולמם כשבוע..... לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות כבר ( אולי אני דואגת יותר מדי), אבל אני יותר ממודאגת!!! אודה על תשומת הלב!
שלום, כמובן שהתשובה שלי אינה באה להחליף בדיקה רפואית מסודרת. כדאי תמיד לשוב לבדיקת רופא אם לאחר מספר ימים אין הטבה. במיוחד אם הוא שוכב מקופל על הבטן. כמובן שזה יכול להיות מחלה וירלית אבל מגיע לו גם סונאר של הבטן לשלול בעיה אחרת.
שלום, ביום חמישי הזה (15.3.18) זה יהיה חודש שאני עם שלשולים חריפים ומימיים ,( יוצא ממש כמו בצורה של שתן רק לא שתן...) זה התחיל בפעמיים ביום..בהתחלה ממש.. ולאחר מכן הפך ל5 פעמים ומעלה.. היום זה היה שיא..8 פעמים שלשול מיימי מהבוקר עד עכשיו.. הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות, לקחתי סטופיט וזה עזר ליום אחד בלבד ומאז כאילו לא לקחתי... שום דבר לא עוזר..יש לי תמיד אי נוחות ותמיד אני חייבת שירותים..אני מרגישה תחושה מוזרה בפי הטבעת כשיש לי לשירותים..כמו גזים שרוצים לצאת אבל זה בעצם שלשול שאני לא יכולה להתאפק לשנייה! לא משנה מה אני אוכלת ומה לא..אוכלת אורז וכל שאר ה"סותמים" וזה לא עוזר... מפחדת מה זה יכול להיות? זה ממש משבש את חיי היום יום.. חשוב לציין שחלה ירידה במשקל... וירד התאבון.. ומרגישה צמאון כל היום! ושותה מלא..עייפות וחוסר רצון לעשות כלום...רק לשכב..
חייבת לציין שעד היום השלשולים לא פוסקים...😭
אם תרצי לענות אי פעם... יום שני 19.03 ועדיין ממשיך ..
עדי שלום, אני לא יודעת אילו בדיקות ביצעת אבל בתור התחלה אני ממליצה לך לחזור לרופא המטפל ולהמשיך בבירור הרפואי. במקביל את יכולה לפנות לדיאטנית גסטרו אשר תבחן את הרגלי האכילה שלך ותייעץ לך אילו שינויים יש לבצע בתפריט. נכון לעכשיו הייתי עוברת לתפריט קל לעיכול דוגמת לחמים לבנים, אורז, דייסת קוואקר ע"ב מים, ביצים ואפשר גם דגים ועוף לא מטוגן. כמו כן בשלב זה מומלץ לצמצם ככל הניתן צריכת פירות וירקות. ריבוי השלשולים גורם גם לאיבוד נוזלים וזה יכול להסביר את הצימאון המוגבר. חשוב להרבות בשתיית מים ולצמצם משקאות המכילים קפאין. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il
האם דלקות מעיים מדבקות? ואם כן זה מקירבה של אנשים בחלל סגור, או- משימוש באותן המצרכים כמו למשל שתיה מאותו בקבוק..וכ'ו...
מחלות המעי הדלקתיות מסוג מחלת קרוהן - CROHN, או קוליטיס כיבית - ULCERATIVE COLITIS אינן מדבקות. יש מחלות זיהומיות של המעייים שהן מדבקות.