כל אחד יודע כי יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה החל מגיל 50. מהי...
התקף פאניקה עלול להפוך למעגל קסמים, שבו ההימנעות מגורמים...
חשים אי נוחות בבטן? ייתכן שאתם סובלים מחיידק הליקובקטר...
מכה של קיץ: שלשולים, הקאות וכאבי בטן כתוצאה מווירוסים...
בת 37 ללא לידות, פרולקטין גבוה, מחזור לא סדיר, מלפני חודש כתמי דימום חלשים לסירגין ולפני 10 ימים דימומים חזקים שטרם פסקו, רופאת נשים עשתה אולטראסאונד ומצאה רירית רחם בעובי 11 מ"מ ונתנה מרשם ל10 ימים לפרימולוט נור ולאחר מכן לבדיקות דם ומרשם לגלולות בקבלת מחזור. אין הסטוריה של מחלות במשפחה, mri בוצע לפני שנתיים ואובחנה מיקרואדנומה, הפרולקטין גבוה (3000) לפי בדיקת גניקולוג: צוואר סדיר ללא הפרשה חריגה, ללא נוזל חופשי, רירית 11 מ"מ . ללא כאבים חריגים (הרגשה של אי נוחות בבטן תחתונה) תופעה של שיעור יתר (במשך שנים). האם יש המלצה אחרת?
שלום רב, ההמלצות שקיבלת הן ראויות. אם רירית הרחם תשאר מעובה, כדאי יהיה לקחת ממנה דגימה קטנה הנקראת פיפל. רפואה שלמה.
אני בן 42 לפני כמעט 3 שבועות החלו לי כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל עם צריבה בשתן במוקד חירום ביצעו בדיקת שתן עם סטיק הרופאה קבעה שיש לי דלקת בדרכי השתן. קבלתי אנטיביטיקה צפפןיט פורטה 500mG מכיוון שלא השפיע לאחר יומים נגשתי לרופאת משפחה אנטיביטיקה הוחלפה ל - macrodantin 100mg וכן כדורי הרגעה ספסמלגין כמו כן צילום רנטגן סקירת בטן וסונר כליות,בדיקת שתן+תרבית ודם. בקשה שאחזור אליה לאחר מספר ימים עם לא יהיה שיפור צריבה השתפרה אך כאב לא חלף לכן חזרתי אליה הופנתי לכירורג.בכירורגית המליצו שראה קודם אורלוג שעל סמך סונר כליות תקין ללא אבנים צילום תקין ללא חשד לאבנים ופיזור גזים תקין במעי וכן בדיקת שתן תקינה כולל תרבית ללא צמיחה ובדיקות דם תקינות הופנתי לכירורג שגם ראה את הבדיקות ושלח אותי לסונר בטן(כבד,טחול,כיס מרה,כליות,אאורטה ביטנית,לבלב,ררופריטוניאים) הכל תקין,בכליה שמאלית ציסטה אגנית 2.3 ס"מ עם הסתידות דופנית(קיימת אצלי כבר שנה)באבחנה נבדלת אבן בגביע מרכזי 7 מ"מ. לפני חזרה לכירורג לאחר התיעצות עם רופאת משפחההלכתי למיון עם כל התוצאות עברתי בדיקת שתן ודם שיצאו תקינות וכן נבדקתי ע"י כירורג שקבע שבטן רכה רגישות בבטן שמאלית תחתונה ללא גירוי צפקי. המלצות בשיחרור ct בטן ,רופא גנטי לשלול fmf(יש במשפחה). לא נכלל בהמלצות לשחרור אך כירורג המליץ גם פסג מעי דק(לשלול מחלת קרון). רציתי לציין שעברתי בירור גסטרו לפני חצי שנה גסטרוסקופיה וקולסקופיה שיצאו תקינים.כמו כן אני סובל מזה שנה מכאבי גב תחתון צד שמאל ומטופל אצל אוטופד אך אף פעם לא גרמו לי לכזה כאב. רציתי להתייעץ כי יצאתי יותר מבולבל ולחוץ מהמיוןוהמלצות בשיחרור לא מרגיעות אותי במיוחד שאני סובל כבר 3 שבועות מכאבים מה עלי לעשות ? כמו כן כששאלתי האם כיווןן של בעיה אולי במעי אז נאמר לי שעברתי בירור לפני חצי שנה וגם זה צריך לבוטא עם תסמינים של חום ויציאות לא סדירות שלילשולים הקאות וכוואני שואל האם בכל זאת צריך לבדוק כיוון זה.
כאבי בטן שמאלית תחתונה יכולים להגרם ממגון של סיבות, כולל בעיות בדרכי השתן כגון זיהומים ואבנים, דרך בעיות גב הקורנות לבטן התחתונה, ועד לבעיות במעי. אם עברת קולונוסקופיה מלאה רוב הסיכויים שאין לך גידול במעיים, אולם יתכן כי ישנה דלקת במעי. דלקת כזו, וספציפית בטן שמאלית תחתונה, יכולה להגרם למשל כתוצאה מסעיפים של המעי, שיתכן שלא הבחינו בהם בקולונוסקופיה. סעיפים (דיברטיקולים) במעי הגס הם שינויים במבנה המעי הגס השכיחים באוכלוסיה המערבית, ושכיחותם הולכת ועולה עם הגיל. הסעיפים הם מעין כיסים צדדיים המתבלטים מדופן המעי הגס החוצה. סעיפים שכיחים יותר במחציתו השמאלית של המעי הגס, ובעיקר בקטע הנקרא "סיגמואיד". רוב האנשים להם יש סעיפים אינם חשים בכך כלל והדבר אינו מפריע לאיכות חייהם. אולם לעיתים מופיע סבל, שיכול להתבטא בטווח רחב של סימפטומים, החל מכאב קל ועד לזיהום קשה . כאשר נוצרת דלקת באחד הסעיפים, יכול כל מקטע המעי הסמוך להיות מודלק (מצב המכונה "דיברטיקוליטיס"). במצב זה מופיעים בד"כ כאבים שיכולים להיות מלווים בחום ותחושה כללית רעה. כאשר הסעיפים לא גורמים לשום סבל או סיבוכים, אין צורך לטפל בהם. מומלץ לשמור על כלכלה עשירה בסיבים תזונתיים, כגון ירקות, לחם מחיטה מלאה וכדו', בכדי להאט את התקדמות מחלת הסעיפים. כאשר ישנם כאבים חזקים או סימני דלקת יש צורך להיבדק על ידי רופא. דלקות קלות יכולות להיות מטופלות באנטיביוטיקה דרך הפה, אולם דלקות קשות יותר לעיתים דורשות אשפוז ואנטיביוטיקה תוך ורידית. CT בטן, שאליו נשלחת, יכול לעזור באבחנת דלקת מסוג זה. כל טוב.
עברתי ct בטן לגבי התיחסותך נאמר שם סעיפים בסיגמא כל שאר האיברים הנבדקים תקין סיכום:ציסטה פשוטה בכליה שמאלית ללא הסתידות בתוכה,ללא אבנים. 1. איך אני ממשיך מפה והלאה עדין סובל מכאבים לוקח משככי כאב (איזה רופא אמור לרכז את הטיפול מקצועי ,רופאת משפחה)? 2. מה זה עוד יכול להיות האם זו יכולה להיות בעיה גסטרונולוגית למרות שעברתי בירור גסטרוקופיה+קולנסקופיה לפני חצי שנה(הכאב הוא רק בחודש האחרון)? 3. אם ראו אבן באולטראסאונד(באבחנה מבדלת) וב ct לא אז אין אבן ? 4. אם התשובה ל -2 שלילית האם רצוי שאפנה למרפאת כאב? 5.רופאת המשפחה אמרה לי לפני ct שאם ct יהיה תקין סביר להניח שמדובר במעי רגיז הוא fmf אך כיוון שאני סובל שנים ממעי רגיז אף פעם הכאב לא הופיע בצד שמאל חוץ מזה היה מלווה ביציאות רבות וגזים וכאב באמצע הבטן מה שאני לא חש כעת ולגבי fmf השקיעה שלי היתה תקינה כך שקשה לי לחיות בשקט עם התאוריה הזו שגם תפטור אותה מהמשך בירור ואני אשאר עם הכאב
יש לציין שאני סובלת מעצירות כרונית מגיל קטן,ובשנים האחרונות גם מפיסורה. מזה חודשים אני סובלת מכאבי בטן גם תחתונה וגם עליונה,סובלת מגזים מרובים כמעט בכל שעות היום בעיקר לפני השינה והריח שלהם חזק וזה מפריע לאיכות החיים. יש לציין שאני שומרת על תזונה,מתאמנת,לא אוכלת לקטוז וגלוטן.הייתי שותה חלב סויה וגם אותו הפסקתי כדי להבין אם גם הוא גורם לבעיה,זה הקל מעט אבל עדיין הכאבים והנפיחות ממשיכים. גם כשאני קמה בבוקר וטרם אכלתי או שתיתי התחושה היא של נפיחות וגזים..מה ניתן לעשות?
שלום\סביר שצריך לשנות את הדיאטה פני לתזונאית
שלום רב, סיבת ההפניה: בשאלת אטרופיה של הלבלב שנחשדה ב CT של החזה. טכניקה: בוצע במכשיר 3 טסלה. בוצעו סדרות T1 קורונלי ואקסיאלי עם דיכוי שומן וכן עם הד כפול, לפני ואחרי הזרקת דותרם ml/kg0.2 מולטיפאזית T2 קורונלי ואקסיאלי עם דיכוי שומן, דיפוזיה ועיבוד מפת ,ADC סדרת .MRCP בוצעו החסרות של הסדרות לאחר הזרקה. בוצעה השואה לבדיקת CT חזה מ 2.7.2018- ומ- 25.1.2018. ממצאים: כבד - מרקם הומוגני. ללא הרחבת דרכי מרה או כיס המרה. לבלב - בגודל תקין. עם שינוי שומני ניכר לאורכו. בצוואר הלבלב מוקד האדרה זעיר כ- 3 מ"מ. צינור הלבלב אינו מורחב. טחול - בגודל תקין. ללא ממצא מיוחד במרקם. כליות - בגודל תקין ובמרקם תקין. ציסטה קורטיקלית פשוטה מימין. ללא הידרונפרוזיס. אדרנלים - אינם מעובים. ללא עדות ללימפאדנופתיה ברטרופריטונאום. מודגמת הסננת שומן בשורש המזנטריום וקשריות קטנות מתאים למזנטריום מיסטי. ללא עדות לנוזל חופשי באיזור שנסרק. ללא עדות לקולקציה של נוזל. מבנה גרמי - ללא ממצא גרמי חשוד. המנגיומות בעמ"ש. לסיכום: שינוי שומני ניכר לאורך הלבלב. מוקד קטן עובר האדרה בצוואר הלבלב, טיבו לא חד משמעי, ייתכן תהליך נוירואנדוקריני קטן. מומלץ מעקב הדמייתי ולשקול בירור מעבדתי. מרקר CA19-9 ותפקודי לבלב בדם ושתן תקינים, אך נמצאה צואה שומנית. האם מדובר בנגע סרטני? האם בכל מקרה ניתן ואפשר לכרות אותו? תודה רבה.
בן 58, גובה 183 ס"מ, משקל 94 ק"ג. ברקע: מזה כ-15 שנים הגדלה שפירה של הפרוסטטה וליפומות בכל הגוף, קישריות רבות בריאות, שלפוחית שתן ניורוגנית, דום נשימה בשינה בדרגה בינונית, לפעמים דופק מהיר במנוחה, קטרקט בשתי העיניים. סובל מבטן נפוחה וגזים, כאבים/אי נוחות בבטן שמאלית, יציאות לרוב מימיות/רכות/צמיגיות, חוסר תאיבון ללא ירידה משמעותית במשקל, גירודים ואדמומיות בפנים ובפלג הגוף העליון, לפעמים הופעת נפחויות אדומות בפלג גוף עליון ופנים אשר עוברים תוך יום-יומיים (כנראה לא מדובר באלרגיה, כי תרופות אנטי אלרגיות לא פותרות את התופעה).
החלטות כאלו לא יכולות להיעשות האינטרנט. את חייבת לפנות בהקדם לבדיקה עם רופא מנתח המומחה לגידולים בלבלב
תודה
החלטות על כריתת לבלב הן רציניות וכבדות משקל. מומלץ לפנות לרופא מנתח מומחה למחלות הלבלב
שלום רב, בינתיים קיבלתי התייחסות מכירורג- אונקולוג וגסטרואנטרולוג. לדעתו של כירורג לא מדובר בנגע סרטני ובמקרה של נגע כל כך קטן לא עושים כלום מלבד מעקב. בכל זאת הוא המליץ על התיעצות EUS לגבי ביופסיה ולטעמו נדרש מעקב MRI בטווח של 4-6 חודשים. גם לדעתו של גסטרואנארולוג לא מדובר על נגע סרטני, אך על מנת להיות בטוחים המליץ על ביצוע EUS. אינני מבין על מה מתבסס ביטחון של רופאים נכבדים אלו, הלוואי הערכה שלהם תהיה נכונה! קראתי שלדעת פרופ' ערן ישראלי יש להתייחס לציסטה או לגידול גם אם הוא אינו ממאיר במלוא האגרסיביות על מנת שעם הזמן הם לא יהפכו לסרטניים ו/או יתפשטו לאברים סמוכים. הדסה ממליצים להסיר גידולים ע"י הפעלת גלי רדיו - RFA. א. האם שיטת טיפול זה הוכיחה את עצמה ומומלצת? ב. האם אפשר לקבל המלצה לרופאים איכותיים ומקצועיים המתמחים בביצוע בדיקת EUS+ ביופסיה? תודה רבה.