אמבוליזציה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גידולים נוירואנדוקרינים: יש חדש

עלייה ביכולת האבחון והטיפול בגידולים הנוירואנדוקרינים הנדירים. מהם טיפולי Everolimus ו-Sunitinib שהוכנסו לסל הבריאות? סקירת החידושים הרפואיים גידולים נוירואנדוקרינים (Neuroendocrine tumors - NET) או בשמם הקודם "קרצינואיד", תוארו לראשונה לפני למעלה מ-100 שנה. מדובר בגידולים נדירים (היארעות של 35/100,000 מקרים) בעלי התנהגות ביולוגית מורכבת.מהם גידולים נוירואנדוקרינים?הגידולים הנוירואנדוקרינים, שמוצאם בתאים ממקור אנדוקריני או עצבי, כוללים מגוון רחב מאד של גידולים ממקורות שונים (מעי דק - השכיח ביותר, לבלב, ריאה ויותרת הכליה), בדרגות ממאירות שונות (החל מגידולים בעלי התנהגות כמעט שפירה - וכלה בגידולים בעלי התנהגות אלימה ביותר, דוגמת small cell carcinoma. דרגת הממאירות תלויה בגודל, במיקום, ובהיסטולוגיה של הגידול.ייחודם של גידולים נוירואנדוקרינים הוא ביכולת לייצר, לאחסן ולהפריש מגוון רחב של חלבונים והורמונים, המשפיעים על תסמיני...
ללמוד עוד על אמבוליזציה
הפרעות בתפקוד מיני: המדריך המלא-תמונה

30% מהגברים מעל גיל 50 סובלים מהפרעה בתפקוד המיני, אולם רק...

מאת: פרופ' יוזה...
12/02/2012
גידולים נוירואנדוקרינים: יש חדש-תמונה

עלייה ביכולת האבחון והטיפול בגידולים הנוירואנדוקרינים...

מאת: ד"ר אסתר...
15/11/2016
הכל על סרטן הכבד-תמונה

שכיחות סרטן הכבד נמצאת בעלייה בשנים האחרונות - והמחלה עלולה...

מאת: ד"ר יורם...
27/04/2016
אל מלא רחמים-תמונה

האם מיומות ברחם מחייבות את כריתתו? על התופעה ועל טיפולים...

מאת: מערכת zap...
05/02/2005

אמבוליזציה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

פרופ' חירותי שלום רב שמי רמי ואני כבן 66 עם מספר בירורים 1. שימוש בטמסולין ------- לפני כשנה וחצי (פברואר 2022) עברתי אמבוליזציה של הערמונית מוגדלת שפירה (PAE), זאת כדי לא לפגוע בבלוטה ולשמור על הפריון והשפיכה. עד אז (מנובמבר 2018 לערך) נטלתי דואודרט (כ 10חודשים) ואח"כ טמסולין (עד היום) והשתמשתי בקטטר תקופה די ארוכה (עד לטיפול פברואר 2022) , דבר שגרם לי מידי פעם לזיהומים. השאריות השתן היו גדולות יחסים 330 סמ"ק ומעלה, כולל חסימת שתן. גודל הערמונית היה בסביבות 120 סמ"ק ולפעמים יותר. כל זה תוך שימוש בקטטר ושימוש בדואודרט ואח"כ טמסולין 1 ליום. כיום, כשנה וחצי לאחר הטיפול ב PAE, לא משתמש בקטטר, וגודל הערמונית כ 81-88, עם שאריות שתן של 250 סמ"ק בממוצע (לאחרונה לאחר בדיקת אולטרא סאונד), ומשתמש בטמסולין 1 ליום. אבל ההרגשה היא טובה, מרגיש בסדר בהשתנה, יכול להתאפק, אין בריחת שתן ואין הרטבה ולא מרגיש צורך לרוץ לשירותים, ומרגיש שהזרימה טובה ואפילו חזקה. כמו כן, כיום אין הידרונופרוזיס קל דו"צ, דבר שהיה לי לפני הטיפול וכן מצב הכליות תקין, וללא מחלות רקע וה PSA = 2.1 לפני כשנה לערך, אחד האורולוגים ביקש שאפסיק את השימוש בטמסולין ל 3 ימים (לא זכור באיזה הקשר). יצא לי להפסיק ל 5 ימים. לא הרגשתי הבדל, לא בהשתנה, לא חשק המיני ולא בזיקפה. השאלה איך אוכל לבדוק אם יש צורך עדיין בטמסולין, כי יש לי הרגשה שהנוכחות של הטמסולין לא כ"כ תרמה לי לפני הטיפול באמבוליזציה ולא אחרי הטיפול. ?? האם שארית כזו נחשבת גדולה ואפשר לחיות איתה ?? האם יש טיפול לשלפוחית שתתרוקן יותר ?? 2. ליבידו וזיקפה ---------- הרבה זמן (גם לפני הטיפול PAE) אין לי חשק מיני וגם לא זיקפה, אבל יש שפיכה (ע"י אוננות), וכן הטוסטסטרון הוא 18. האם בעיית התפקוד (זיקפה, ליבידו) נובעת מגודל הערמונית או מנטילת הטמסולין ?. באחת הבדיקות של אולטרא סאונד (לאחר טיפול PAE), הרופא אמר שחסר עורק ימני לפין, האם זה דבר מולד או שצץ בתקופה האחרונה וזה מה שגורם לבעיות התיפקוד ?? האם טיפול בכלי דם, בתא חמצן או בגלי הלם שמוצעים באיכילוב (UCLINIC) או שימוש במכשיר ורטיקה הביתי, יכולים לעזור לתיפקוד המיני (ליבידו, זיקפה וכו') ?? האם במצב של העדר חשק מיני ויאגרה תעזור ?? האם הזיקפה תלויה בליבידו ?? יש לציין שעד 31/10/21 נטלתי תרופות נוגדות דיכאון כמו ציפראלקס וברינטליקס. האם יתכן שהן גרמו לבעיות הקיימות ?? אודה לך על תשובתך בברכה רמי

פרופ' חירותי שלום רב שמי רמי ואני כבן 66 עם מספר בירורים 1. שימוש בטמסולין ------- לפני כשנה וחצי (פברואר 2022) עברתי אמבוליזציה של הערמונית מוגדלת שפירה (PAE), זאת כדי לא לפגוע בבלוטה ולשמור על הפריון והשפיכה. עד אז (מנובמבר 2018 לערך) נטלתי דואודרט (כ 10חודשים) ואח"כ טמסולין (עד היום) והשתמשתי בקטטר תקופה די ארוכה (עד לטיפול פברואר 2022) , דבר שגרם לי מידי פעם לזיהומים. השאריות השתן היו גדולות יחסים 330 סמ"ק ומעלה, כולל חסימת שתן. גודל הערמונית היה בסביבות 120 סמ"ק ולפעמים יותר. כל זה תוך שימוש בקטטר ושימוש בדואודרט ואח"כ טמסולין 1 ליום. כיום, כשנה וחצי לאחר הטיפול ב PAE, לא משתמש בקטטר, וגודל הערמונית כ 81-88, עם שאריות שתן של 250 סמ"ק בממוצע (לאחרונה לאחר בדיקת אולטרא סאונד), ומשתמש בטמסולין 1 ליום. אבל ההרגשה היא טובה, מרגיש בסדר בהשתנה, יכול להתאפק, אין בריחת שתן ואין הרטבה ולא מרגיש צורך לרוץ לשירותים, ומרגיש שהזרימה טובה ואפילו חזקה. כמו כן, כיום אין הידרונופרוזיס קל דו"צ, דבר שהיה לי לפני הטיפול וכן מצב הכליות תקין, וללא מחלות רקע וה PSA = 2.1 לפני כשנה לערך, אחד האורולוגים ביקש שאפסיק את השימוש בטמסולין ל 3 ימים (לא זכור באיזה הקשר). יצא לי להפסיק ל 5 ימים. לא הרגשתי הבדל, לא בהשתנה, לא חשק המיני ולא בזיקפה. השאלה איך אוכל לבדוק אם יש צורך עדיין בטמסולין, כי יש לי הרגשה שהנוכחות של הטמסולין לא כ"כ תרמה לי לפני הטיפול באמבוליזציה ולא אחרי הטיפול. ?? האם שארית כזו נחשבת גדולה ואפשר לחיות איתה ?? האם יש טיפול לשלפוחית שתתרוקן יותר ?? 2. ליבידו וזיקפה ---------- הרבה זמן (גם לפני הטיפול PAE) אין לי חשק מיני וגם לא זיקפה, אבל יש שפיכה (ע"י אוננות), וכן הטוסטסטרון הוא 18. האם בעיית התפקוד (זיקפה, ליבידו) נובעת מגודל הערמונית או מנטילת הטמסולין ?. באחת הבדיקות של אולטרא סאונד (לאחר טיפול PAE), הרופא אמר שחסר עורק ימני לפין, האם זה דבר מולד או שצץ בתקופה האחרונה וזה מה שגורם לבעיות התיפקוד ?? האם טיפול בכלי דם, בתא חמצן או בגלי הלם שמוצעים באיכילוב (UCLINIC) או שימוש במכשיר ורטיקה הביתי, יכולים לעזור לתיפקוד המיני (ליבידו, זיקפה וכו') ?? האם במצב של העדר חשק מיני ויאגרה תעזור ?? האם הזיקפה תלויה בליבידו ?? יש לציין שעד 31/10/21 נטלתי תרופות נוגדות דיכאון כמו ציפראלקס וברינטליקס. האם יתכן שהן גרמו לבעיות הקיימות ?? אודה לך על תשובתך בברכה רמי רמי לאור האורך של שאלתך ומורכבותה, נראה שאתה זקוק לפגישת התייעצות ולא לתשובה קצרה על גבי הפורום. לגבי שאלתך הראשונה - תגיש לרופא אורולוג. לגבי שאלתך השניה הכתובת זה רופא מומחה בבריאות מינית. הפורום מיועד לתת מענה קצר ותכליתי ןלא להחליף את הטיפול המקצועי.

שלום פרופ'. אני בת 54 בריאה ופעילה, בעברי 3 ניתוחים קיסריים והרבה הידבקויות. יש לי מיומה די גדולה בקיר הקידמי של הבטן (משהו כמו 10*9) מתאימה לשבוע 18 ודימומים כבדים מאוד אחת לכמה מחזורים (עדיין מקבלת וסת). חוששת מניתוח בטן נוסף בגלל ההידבקויות וההחלמה שלאחר מכן. אשמח להיעזר בך בהבנת ההיתכנות לטיפולים אלטרנטיביים כדוגמת: אמבוליזציה, טיפולים הגורמים למיוליזיס כמו טיפולי קריו, אנרגיה חשמלית ואולטרסאונד, ו/או לפרסקופיה. תודה מראש.

בנסיבות המתוארות נראה שהטיפול הנכון והבטוח ביותר הוא ניתוח בגישה בטנית פתוחה. חלופות אחרות כגון אולטרהסאונד ממוקד אינן אפשריות לאחר ניתוחי העבר והדבקויות. חלופה אפשרית נוספת היא צנתור עורקי הרחם. מעבר לכך לא ניתן להתייחס בדרך זו.

תודה רבה

דוקטור שלום, עשיתי פעמיים בדיקות זרע בהפרש של שלושה חודשים, בבדיקה הראשונה היה לי WBC 1%, ובבדיקה השנייה 4% (אחרי שימוש ברפאפן וי קיי 500) כלומר יש ריכוז גבוה של תאי דם לבנים בזרע מעל הנורמה. בנוסף, בשתי בדיקות מקבילות, רמת ה-anti streptolisyn גבוה מעל הנורמה בשתי הבדיקות, 327 ואז 344 בבדיקה השנייה. (לאחר הרפאפן). האורולוג רשם לי טיפול בתרופה בשם ציפרודקס 500, השאלה שלי, לאור שזוהי אנטיביוטיקה חזקה, האם כדאי להתחיל טיפול בזה? או האם מומלץ אנטיביוטיקה אחרת פחות חזקה? האם הרמה יורדת מאליה ללא טיפול? אציין, שלאחרונה, סיימתי טיפול נגד הליקובקטר פילורי בקיבה, עם תרופות כגון: נקסיום, דוקסילין, פרוטוציד, וקלבטן, יש מצב, שבדרך אגב, תרופות אלה הורידו במקביל את רמת האנטי סטרפטוליזין בדם? רוב תודות!

איני מכיר את תיקך הרפואי. כדאי לדבוק בטיפול שהרופא רשם לך, ולהתייעץ איתו באם יש שאלות נוספות.

רק אוסיף שבינואר 2018 עשיתי פרוצדורה של טיפול בוריקוצל באמצעות אמבוליזציה אצל רדיולוג (אנגיוגרפיה) אמנם חל שיפור במדדים, אך יש זיהום בכך שאחוזי התאי דם לבנים גבוה, זה משנה משהו?

בת 43 בעלת שרירן בגודל 10 סמ על 10סמ רוכב על הרחם כלפי מעלה. ללא סימפטומים. אין תוכניות ילודה. לפני 3 שנים קיבלתי זריקות דקפפטיל להקטנה של השרירן כדי להקטין את השרירן כדי לעבור טיפול בעזרת אולטראוסנד ממוקד. הדקפפטיל הקטין בחצי. שלוש שנים אחרי הטיפול השרירן חזר לגודלו הנל. 1.האם כדאי לי לקבל שוב טיפול בדקפפטיל להקטנה של השרירן כדי לאפשר ניתוח בלפרוסקופיה? 2.האם מבחינה ניתוחית והצלחת הניתוח עדיף ניתוח לכריתת רחם או כריתת שרירן בלבד? 3. האם כדאי לנסות תהליך של אימובולציה? 4.כרגע יש לי צניחת שלפוחית שתן ללא דחיפות שתן . האם הוצאת המיומה תחזיר את השלפוחית למקומה? 5. אם אכרות את השרירן בלבד האם ישנה היתכנות ששרירן חדש יגדל והפעם יגרום לסימפטומים בשל מיקום שונה? תודה רבה על המענה

1.האם כדאי לי לקבל שוב טיפול בדקפפטיל להקטנה של השרירן כדי לאפשר ניתוח בלפרוסקופיה? ==== לפי דעתי אין יותר מקופפטיל לליפול ברחם שרירני. 2.האם מבחינה ניתוחית והצלחת הניתוח עדיף ניתוח לכריתת רחם או כריתת שרירן בלבד? ==== אני מליץ לבצע כריתת שריררן בפתיחת בטן. ניתוח מאד בטוח ויחסית 3. האם כדאי לנסות תהליך של אימובולציה? ===== יתכן שאני שמרן, או פשוט יש לי נסיון רב מאד בניתוחים, לא הייתי ממליץ לבצע אמבוליזציה במקרה שלך. 4.כרגע יש לי צניחת שלפוחית שתן ללא דחיפות שתן . האם הוצאת המיומה תחזיר את השלפוחית למקומה? ==== אינני בטוח האם יש בכלל קשר בין שני הדברים. אולי קיימות בעיות במתן שתן בגלל הלחץ של השרירן הגדול על כיס השתן. 5. אם אכרות את השרירן בלבד האם ישנה היתכנות ששרירן חדש יגדל והפעם יגרום לסימפטומים בשל מיקום שונה? === לא בהכרח. ממש לא... מאידך לא ידוע בוודאות.