אולקוס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דרכי טיפול באבנים בכיס המרה

אבנים בכיס המרה היא בעיה רפואית רווחת מאוד. ד"ר גיל אוחנה, רופא כירורג המתמחה בטיפול בגידולים של המעי הגס ומחלות מעי דלקתיות וכן בגידולי הכבד והלבלב, מרחיב על הגורמים המשפיעים על היווצרות אבנים בכיס המרה, על דרכי התמודדות עם התקפי כאב, על סיבוכים אפשריים ועל דרכי הטיפול גורמים רבים תורמים להתפתחות אבנים בכיס המרה, כאשר, ככל הנראה, בכל אדם עם אבנים בכיס המרה מתקיים שילוב של גורמים שונים שהביאו למצב. אחד מהגורמים הללו הוא הפרת האיזון העדין בין מרכיבי המרה (בילירובין, מלחי מרה וכולסטרול) בנוזל המרה, אשר גורם להפיכת המרה ל"סמיכה" ולהתגבשות של אבנים קטנטנות, שנקראות "בוץ מרתי". הבוץ המרתי עלול להתגבש לאבנים גדולות יותר ויותר – תלוי במשך התהליך. מה הם הגורמים הנוספים לאבנים בכיס המרה? גורמים נוספים קשורים לעלייה בגיל, שכן ידוע ששכיחות אבנים בקרב בני 20 היא 2.5% לעומת 25% בקרב בני 60. כמו כן, שכיחות אבנים בכיס המרה גבוהה פי שלושה בקרב נשים מאשר בגברים, בעיקר בשנים שלאחר לידות מרובות ובקרב נשים הנוטלות הורמונים (אסטרוגן). עודף משקל הוא גורם שכיח נוסף...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאולקוס

הליקובקטר פילורי - תמונת המחשה
הליקובקטר פילורי כבר שנים שעולם הרפואה שם דגש על רפואה מונעת וליתר דיוק: בדיקות סקר. אבחון מוקדם של מחלו...
מבחן נשיפה - תמונת המחשה
מבחן נשיפה החיידק הליקובקטר פילורי עשוי לחיות במערכת העיכול שלכם משך שנים וכלל לא תרגישו בו, עד שע...
בדיקת צואה - תמונת המחשה
בדיקת צואה שינוי בצבע הצואה לצבע שחור כהה, או צבע זפת, עשוי לנבוע מסיבות פשוטות דוגמת שינוי בהרגלי...
אומפרזול - תמונת המחשה
אומפרזול מחקר שפורסם לאחרונה בחן את הקשר בין נטילת תרופות מדכאות הפרשת חומצה (PPI) בקיבה לבין סי...
גסטרוסקופיה - תמונת המחשה
גסטרוסקופיה תשכחו מניתוחים מסובכים שבהם צריך לפתוח את הבטן ולהחלים אחרי תקופה ארוכה ומייסרת. הדור ה...
דלקת בקיבה - תמונת המחשה
דלקת בקיבה כמעט כולנו סובלים לעיתים מבחילה. אולם כשהן לא חולפות מומלץ לפנות לרופא. כתבה חמישית בסד...
ללמוד עוד על אולקוס
על סגולותיו של מיץ חמוציות-תמונה

מחקר חדש קובע: מיץ חמוציות מסייע במניעת דלקת בקיבה בקרב...

מאת: מערכת zap...
27/04/2008
גלולת צילום: פתרון מושלם - לבדיקות מעיים-תמונה

המצאה מפתיעה שהוסבה לשימוש רפואי, הודות למפגש בין מדען...

מאת: פרופסור רמי...
09/12/2018
 מה גורם לחרדה בילדים ואיך מטפלים בה?-תמונה

מהם הגורמים לחרדה בקרב ילדים ואילו טיפולים יכולים לסייע...

מאת: יהודית...
23/01/2019
"מרגישים צרבת"-תמונה

95% מהאנשים הסובלים מצרבת מוגדרים "שמנים". ד"ר אסנת רזיאל...

מאת: ד"ר אסנת...
21/05/2007

אולקוס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לפני יומיים הייתי אצל אורתופד בגלל כאבים עמומים שנמשכים כבר כמעט חודש בקרסול והוא נתן לי כדור ארקוקסיה 90 מ"ג פעם ביום למשך 14 יום. אני בן 37, מצב גופני תקין לא סובל מלחץ דם.לאחרונה קראתי שיש לתרופה ארקוקסיה תופעות לוואי קשות מאוד ואני סובל כרגע מחרדות קשות. שאלתי היא האם הכדור מסוכן לנטילה, עלי לציין שהכאב הוא עמום יחסית ואני שוקל הפסקת נטילת הכדורים. שנית האם יכול להגרם נזק כתוצאה מטילה של שני כדורים עד כה?

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בדרגות חומרה שונות בחלק מהמשתמשים. התרופה ארקוקסיה הינה נוגדת דלקת שאינה סטרואידית המעכבת COX-2 באופן סלקטיבי. תופעות הלוואי העיקריות של תרופות ממשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים הן תגובות רגישות יתר, הגברת הסיכון לדמם, תופעות לוואי במערכת העיכול, פגיעה בתפקוד הכלייתי ותופעות לוואי במערכת הלב וכלי דם כגון צבירת נוזלים, עליה בלחץ דם, אירועי לב ושבץ. קיימות תופעות לוואי אפשריות נוספות, למידע נוסף, יש לעיין בעלון לצרכן. העיכוב הסלקטיבי מפחית את הסיכון לתופעות לוואי במערכת העיכול כמו כיב פפטי ודימום ממערכת העיכול אך עלול להעלות את הסיכון לתופעות לוואי לבביות. אציין כי כל התרופות נוגדות הדלקת שאינן סטרואידים עלולות להעלות סיכון לתופעות לוואי קרדיווסקולריות וכלייתיות במידה זו או אחרת ולכן הטיפול בהם מומלץ לפרק הזמן הקצר ביותר ובמינון הנמוך ביותר היעיל. חשוב לציין כי מדובר בטיפול יעיל במגוון מצבים דלקתיים ולכן לפני החלטה על מתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי בהתאם למצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. במידה ומתפתחת תופעת לוואי /הנך חש הרעה בהרגשתך, פנה לרופא לבירור ולהתאמת הטיפול.

גם כדור אחד יכול לגרון לדימום אחרי שלושה ימים?דם נקי בשרותים.חשבתי שזה טחורים, בעבר לא היה שום דבר כשלקחתי

בני בן 9 מקיא במשך יומיים רק בלילה. הקאה אחת. אתמול בשעה 4 לפנות בוקר ושלשום בשעה 5 בבוקר, ללא תלונות נוספות, אתמול הוא ממש הקיא במיטה לא הספיק לקום ושלשום הקיא ליד המיטה. ההקאות נראות כאוכל שלא התעכל, הקאות גדולות במיוחד. במשך היום הילד חיוני מאוד, שמח מבקש לאכול ומשחק. מה זה יכול להיות?

25/03/2011 | 04:24 | מאת: ברוך, רופא ילדים
מתוך פורום רפואת ילדים

שלום אל תמשיחו להמתין משהו ודחוף תבקרו אצל רופא נוירולוג ילדים - קודם כול, הוא חייב לשלול תהליך במוח ואז תמשיחו בירורים אםאת ספרת כול הסימנן ובאמת אין שום סימן או תלונה נוספים - אין כאבי ראש חזקים עד בכי, אין שנויים בהתנהגות, אז זה כצת מרגיע ובכול זאות - זה, כמו שאת מספרת לא כרוך עם אוכל כבד -אוכל מתוגן שגורם התכווצות כיס מרה, אוכל אשיר בשומנים - ובנוסף אם הוא לא אכל אותו בדיוק לפני שינה -- אז תדברו עם נוירלוג (אולי הו יחליט לעשות בדיקות הדמייה - סיטי, אמ-אר-אי)

25/03/2011 | 07:02 | מאת: ברוך, רופא ילדים
מתוך פורום רפואת ילדים

בנוסף: ועוד לפני או ביחד עם נוירולוג - תבקרו אצל רופא עיניים (לא אופטומטריסת, רק רופא) שיבדוק קרקעית העין - עם תהיה תקינה זה כבר מרגיע במידה משמעותית לגבי מצב במוח. עם שני מומחים האלה יגידו שזה לא בעיה בתחום שלהם - יכולים להמשיך לרופא גסטרו (יש סיפור של אולקוס במשפחות שלכם?)

שלום, אני הייתי חושב לכיוון של מחלה וירלית כלשהי. יתכן שלאחר השכיבה האוכל שלא התעכל עולה לו למעלה והוא מקיא. הייתי ממתין בסבלנות וקרוב לודאי שזה יעלם.

בתי בת שנה ו10 חודשים הקיאה כמה לילות ברצף אחרי שחלתה בווירוס כךשהו, הלכנו לבית חולים ושם נעשתה לה בדיקת עיניים ששללה את הדברים המפחידים. בקיצר הכל נגמר. משבוע שעבר אחרי שהיה לה חום ושילשולים היא שוב מקיא רק פעם אחד בלילה לפנות בוקר כבר 7 לילות. בלי שינוי בהתנהגות. עד כמה להמתין או ללכת שוב לבית חולים? תודה.

בכדורי קטאפלם יש נוגד דלקת וגם משכח כאבים, האם זה שני חומרים שונים או שזה אותו החומר? אני סובלת מכאבי גב כרוניים ורק הקטאפלם עוזר לי מאד, ידוע שאסור לקחת אותו לאורך זמן לכן רציתי לבודד(אם אפשר ) את המרכיב נגד כאבים? או שאני מדברת שטויות. תודה מראש על תשובה.

היי, הבעיה עם טיפול ארוך טווח לא המרכיב הנוגד דלקת או כאב, אלא החשש ששימוש ארוך טווח בתרופות מהמשפחה הזו הינו פגיעה בתפקוד כלייתי ועליה בלחץ דם ועוד תופעות לוואי אחרות כולל כיב במערכת העיכול.

הכוונה שלי היתה לקחת רק את החומר נוגד כאבים שיש בקטאפלם, אך איני יודעת מהו!

שלום רב התרופה קטפלם מורכבת מחומר פעיל אחד בלבד שהינו diclofenacn אשר יש לו את שתי האפקטים ,נוגד דלקת ומשכך כאבים,אם ניסית עוד תרופות וקטפלם הוא היחידי שעוזר לך ומאזן לך את הכאב אפשר לנסות ולרדת במינון של התרופה עד שאת מגיעה למינון המינימאלי שנותן אפקט שיכוך הכאב ,את יכולה לעשות את זה עם כדורים בשם ולטרין במינון 12.5 שאפשר לקבל בלי מרשם רופא בכל בית מרקחת , ולנטר תפקודי כליות ולחץ דם במקביל , ולהקפיד ולקלת התאופה אחרי אוכל

תודה רבה על תשובתך המפורטת שנדיר לקבל!

שלום אני סובל מכאבים עזים בברכים ומטה פניתי לאורטופד והוא רשם לי קטפלאם למרות שאני חולה סכרת סוג 1 עם A1c 10.6 האם התרופה מסוכנת תודה רבה אשמח לתשובה מקצועית ואמינה

היי טל, לאחר טיפול כושל באנטיביוטיקה בחיידק ההליקובקטר פלורי, אני חושב על לנסות משהו טבעי, קודם כל לבד בבית. כן כן, אני יודע שהרבה ימליצו ללכת למטפל אלטרנטיבי, ובכל זאת רציתי לנסות לבד קודם כל. החיידק גרם אצלי לבחילות וכאבי בטן. קראתי קצת באינטרנט, ויש לי כמה שאלות, אשמח מאוד לתשובות: 1. אני מאוד מבולבל, האם החיידק הזה שורד בגלל חוסר חומציות או בגלל עודף חומציות? האם מותר לי לאכול דברים חומציים כגון מיץ חמוציות, תפוזים, עגבניות, לימון וכו' (בעלי ויטמין C)? או שיותר להתמקד בדברים לא חומציים כגון מלפפונים ושאר ירקות ירוקים? 2. אורז\פסטה\כוסמת\קינואה\שיבולת שועל\תפוח אדמה - האם הם עוזרים להכחיד את החיידק? או לפחות לא תורמים לו? 3. אלת המסטיק\מסטיק תימני - הבנתי שזה נלחם טוב בחיידק הזה, היכן ניתן להשיג את זה ובאיזה צורות? עשב? תבלין? 4. זרעי אשכוליות - האם בתור תמצית ניתן לקנות את זה לבד או רק עם מרשם? אם כן היכן? חוץ מזה, האם אפשר להכין את זה לבד מאשכוליות? 5. האם זרעים טבעיים של פירות הדר זה משהו אכיל? והאם זה יכול לעזור? 6. האם כורכום עוזר? תבלינים אחרים? 7. איזה מיצי ירקות יעזרו להביס את החיידק הזה? (אין לי ספק שכל מיץ ירקות הוא בריא, אבל השאלה מה יעשה את האפקט המירבי מול החיידק הזה :) ) 8.האם מיצי ירקות ניתן לשתות עד אינסוף או רק לתקופות מוגבלות ואז להפסיק? 9. מסטיקים - מותר או אסור? 10. מיץ חמוציות - מותר? אם כן, האם כאלה שקונים בחנות הם בסדר או להכין בבית? 11. קינמון - ראיתי המלצה עליו בכמה מקומות - אשמח לדעה נוספת כאן. משנה האם צורכים אותו בתור תבלין או בתור מקל? 12. כרוב כבוש - עוזר או מזיק? שמתי לב שלאחר שהתחלתי לאכול אותו התגברו לי קצת הכאבי בטן, אבל אולי זה רק צירוף מקרים. 13. כל דבר נוסף שיעזור לי יתקבל בברכה :) מאוד מצטער על ריבוי השאלות, המון המון תודה!

שלום גיא חיידק ההליקובקטר כנראה אחראי בגרימת מחלות עיכול שונות ביניהן -אולקוס האיבחון חשוב מאוד ,אולם הטיפול האנטיביוטי שנוי במחלוקת מכיוון שהוא נמצא גם באנשים רבים שאינם סובלים מהמחלה,וכן משום שאילו שנפטרו ממנו עשויים להיחשף אליו שנית. מנקודת ראות של הרפואה הסינית מדובר במצבי "חום בקיבה".ברפואה הסינית מתיחסים לצרבת או כאב ברום הבטן כצ'י/אנרגיה מורדת של הקיבה. לכל איבר יש כיוון בו האנרגיה שלו זורמת. האנרגיה של הראות תזרום כלפי מטה והצידה-כאשר יש פתולוגיה והאנרגיה זורמת כלפי מעלה- האדם ישתעל. אותו הדבר עם הקיבה. פעולת הקיבה לתמצת את המזון הנכנס לגוף והאנרגיה שלה מופנית כלפי מטה .כאשר יש פתולוגיה והצ'י זורם כלפי מעלה נחוש צרבת,שיהוקים,בחילות, כיב קיבה. צריבה משמעותה אש בקיבה. האש ,לרוב תגיע לקיבה כתוצאה מתזונה עשירה בחריף ,מטוגן ומזון מהיר שנאכל מהר . מספר המלצות לתזונה: *חלק/י את כמות המזון היומית לשלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות קלות. *לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המאכלים בכל קבוצה. *מומלץ להכין ארוחות ומוצרי מזון מראש כדי למנוע אכילה לא מבוקרת. *אל תחכה/י עד שתהיה רעב/ה מאוד. כשרעבים מאוד מאבדים שליטה על כמות המזון שאנו אוכלים. *לפנות זמן לארוחה. לאכול בישיבה בתנאים נוחים ורגועים. *להגיש את מנת המזון בצלחת אישית ולא בקערה מרכזית. *להשתמש תמיד בצלחות בינוניות או קטנות. *בזמן אכילה אל תעסוק/י בפעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאה. *לאכול לאט, להניח את הסכום בין ביס לביס, ללעוס היטב את המזון. *התרכז/י בפעולת האכילה וההנאה מהאוכל. בנוסף ,לאחר אבחון -דיקור ,צמחי רפואה סינים,יעוץ תזונתי וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה יכולים להשלים את הטיפול. מאחל בריאות טל

אני ממליצה בחום לקחת מספר ימים על בטן ריקה מספר טיפות שמן אורגנו, בערך 10-12 טיפות מהול ברבע בקבוק מים מינרלים. לשים את הפיה של הבקבוק בתוך השפתיים, כי השמן טיפה שורף. אסור לקחת אותו לא מהול-עלול לגרום לתחושת שרפה/כוויה. שמן אורגנו מחסל את ההליקובקטר. יותר יעיל מרפואה קונבנציונאלית. כדאי לקחת פרוביוטיקה בנוסף, אחרי מספר שעות בכדי להחזיר את החיידקים הטובים שאותם השמן גם מחסל.

גיא שלום, אני אנסה לענות שאלותיך עד כמה שאני יודע: 1. החיידק קשור לעודף חומציות בקיבה שגורמת לכל התסמינים שאת חש. 2. לא מכיר גישה כזו 3. לא מכיר את המרכיב שתארת 4. עד כמה שידוע לי, אין צורך במרשם. גש לחנות טבע. 5. לא מכיר 6. כורכום מפחית תהליכי דלקת ולכן תמיד מתאים, עם זאת, לא ברור עד כמה יפחית את התסמינים. 7. מיצים ירוקים למשל 8. אין הגבלה אך כדאי שלא להפריז 9. אסור 10. להימנע 11. עשוי להיות בעייתי משום שהוא בעל טמפרטורה מחממת. שווה לנסות ולראות אם מסייע או מחמיר ולהסיק מסקנות בהתאם. 12. יחמיר 13. גש לאבחון וטיפול אצל מטפל. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

זהבה בן עלי

זהבה שלום, לא הבנתי את הודעתך. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר