ועדת הכנסת אישרה את ההצעה להאריך בשנה נוספת את זכות בחירתם...
כשאבא או סבא צריכים טיפול תומך, כדאי לשקול מעבר לבית דיור...
רגע עצוב זה עלול לפקוד את כולנו: ההורים שלנו, חזקים...
משרד הבריאות פרסם את תכנית הסיעוד החדשה. בין עיקרי הרפורמה:...
במידה ומגישים בקשה לבטוח לאומי להכרה סעודי מעל גיל 82 וכן ניתן אישור למלוא השעות. לכמה זמן טוב האישור על מנת להביא את הע5בד דרך הסוכנות? האם לאדם שנמצא בסכנת חיים 24/7 עקב מחלה מסכנת חיים צריך גם מבחן תלות? או שיש מצבים שהאישור הרופאי הכולל ומומחה מספיק? מתי עולה בקצבת סעוד לפי החוק החדש?
האישור טוב לשנה וניתן להארכה ...באים לביקור בית רואים המלצות עדכניות של רופאיו וקובעים . אם מביאים אותו הביתה יש טיפולי בית להפעיל דרך רופא משפחה חברת "צבר"
שלום רב, האשור של ביטוח לאומי לחוק סיעוד תקף לרוב כל עוד המטופל נשאר בבית. מבחן תלות נערך לכל מטופל עד גיל 90 ( ניתנת אפשרות לבני 90 לעבור בדיקה ע"י גריאטר מומחה במקום מבחן תלות). לא ידוע לי על חידוש של חוק סיעוד. בהצלחה.
האם בהגדרת חוק הסעוד של הבטוח הלאומי זכאות לאדם מבוגר בן 80, שבעקב בעיות רפואיות הוא למעשה נמצא בסכנת חיים, וגם חלק ממבחני העזרה בטיפול ךבחשה רחצה אכילה זאלתי האם ההגדרה לזכאות היא אחת מהשניים או גם וגם, האם רופא בבטוח הלאומי יכול להחליט רק על סמך המסמכים הרפואים בקריטריון סכנת חיים ולאשר או שבכל מקרה יש ביקור בית? וגם הקצבה שמתנת בכסף היא סכום מסוים או יש מדרגות? במידה ולא מאשרים סיעוד אז הרופא יכול לאשר עזרה של עובד מטעם הבטוח הלאומי מספר שעות בשבוע? או שזו בקזה נפרדת ?
שלום רב. הזכאות לחוק סיעוד נקבעת על פי 2 מבחנים- רמת ההכנסה ותלות. מבחן התלות נערך בביתו של הקשיש על ידי אחות מטעם המוסד לביטוח לאומי. ההחלטה לגבי הקשיש בן 80 לא מתקבלת על סמך המסמכים הרפאויים בלבד ומחייבת מבחן תלות בביתו.במידה ומדובר בירידה קוגניטיבית מומלץ להגיש לבטל"א חוות דעת גריאטרית עדכנית עם ההמלצה להשגחה ברוב/ כל שעות היממה.קיצבת חוק סיעוד ניתנת לא בכסף אלא באמצעות שרותי טיפול אישי, הקיצבה קיימת במספר רמות מ 9.75 שעות שבועיות עד 22 ש"ש בהתאם לרמת התלות של המטופל. מידע נוסף ניתן לקבל במוסד לביטוח לאומי. בהצלחה.
שלום רב, רציתי לשאול איזה איש מקצוע מגיעה הביתה לעשות מבחן תלות מהביטוח הלאומי? האם זאת תמיד אחות או אח?
אריק שלום, במרבית המקרים הנציג שמגיע לערוך את בדיקת התלות הינו אח או אחות, אולם, במקרים מסויימים יכולים להגיע פיזיותרפיסט או מרפאה בעיסוק
כן...זה תמיד אחות או אח....והרעים והאכזריים מביניהם..
שלום, אדם בגיל 91, ניצול שואה, אלמן ומתגורר לבד : מבחינה פיזית מסוגל להתרחץ, להתלבש, לאכול , לקום מהמיטה וכד', אבל מבחינה מנטלית - לא לגמרי מודע למה שהוא עושה, לא לגמרי מתמצא, בקיצור -אפשר לומר שמצבו בעייתי, אינו מושלם כלל מבחינה תפקודית ואחריות לעצמו ולמעשיו. קיבל גימלת סיעוד של 9 שעות (כנראה משום שהכנסותיו עולות על המינימום הדרוש לגימלה מלאה), ולאחר תקופה מסויימת , עם מכתב של רופא גריאטר,(כנראה דרך קופת החולים..) בעקבות שינוי לרעה במצבו, לא פחות ולא יותר - בביטוח הלאומי בדקו שוב והחליטו לקצץ שעתיים ממה שקיבל עד כה. אבסורד או לא בגיל 91? לדעתי ולפי הבנתי - אטימות מוחלטת! מה עושים?- האם מתאים כעת לפנות לרופא פסיכוגריאטר , או למנהל מח' גריאטרית באחד מבתי החולים? אולי הערכה שלו את המצב תשכנע את הביטוח הלאומי לנהוג אחרת? תודה
לגבי רופא פסיכוגריאטר - האם עדיף לחפש פסיכיאטר שהתמחה בפסיכוגריאטריה, ולא גריאטר שהתמחה בכך ?
לפני שאתם פונים לגריאטר תבדקו מה הזכאות המלאה של הקשיש משום שתשע שעות בגלל הכנסות משמעותן 18 שעות זכאות וזו הזכאות המקסימלית. (בעקרון הבטוח הלאומי משלים 18 שעות ל22), אם אינו מקבל את המקסימום רק אז כדאי לפנות גריאטר שימלא עבורו בקשה לחוק סיעוד משום שהוא עבר את גיל 90 ואז הערכה תפקודית של גריאטר מחליפה את מבחן התלות הרגיל. הגדרה של "לא לגמרי מודע ומתמצא" אינה מספיק מדוייקת ויש צורך באבחנה מדוייקת יותר האם הוא כן או לא מודע ומתמצא ובהתאם האם זקוק להשגחה חלקית או מלאה בגלל חוסר תובנה. אני ממליץ על פניה לגריאטר שהוא פסיכוגריאטר.