רחם כפול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שאלות נפוצות מפורום אנדוסקופיה גינקולוגית

שאלה: מה הן הסיבות השכיחות לדימום ווסתי מוגבר או לא סדיר?תשובה: הסיבות השכיחות הן לדימום מוגבר משתנות בהתאם לגיל האישה וכוללות הימצאות שרירן (מיומה) הגדל בדופן הרחם, פוליפ ברחם, רירית היפרפלסטית ומעובה, אטרופיה של רירית הרחם וחוסר איזון הורמונלי. שרירן הינו גידול שפיר של שריר הרחם. למעשה זהו הגידול השכיח ביותר באשה המתפתח באחת מכל שלוש נשים בגיל הפריון. השרירן מאובחן בד"כ בנשים מעל גיל 35 וסיבות הופעתו אינן ברורות אך ידוע שגדילתו תלויה בהורמון האסטרוגן. לנשים רבות אין כלל תלונות והממצא הינו אקראי ומתגלה בבדיקה גינקולוגית או סונוגרפית. שאלה: מהו ניתוח אנדוסקופי ומה הם יתרונותיו? תשובה: הניתוחים האנדוסקופים הינם ניתוחים שאינם דורשים פתיחת בטן ומכאן ייחודם. לשם צפייה באברים...
ללמוד עוד על רחם כפול
אל מלא רחמים-תמונה

על מעמדו האבסולוטי של הרחם, ועל הצורך בהבנה מעמיקה של...

מאת: למרות...
29/07/2004
הריון: איך מחזירים עובר לרחם?-תמונה

החזרת העוברים המתפתחים לתוך הרחם היא השלב האחרון בהליך...

מאת: פרופ'...
15/01/2012

רחם כפול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

יש לי שני רחמים 2 הריונות ב2 הצדדים נגמרו בניתוח קיסרי במועד עקב מצג עכוז בהריון השני הרופאים אמרו לי לא לעשות היפוך משום הסכנה בקרע (למרות שהיה ברחם השניה) מה הסיכוי להיפוך וללידה רגילה?

שלום דבורי, אם הבנתי נכון, עברת שני ניתוחים קיסריים ללא לידה רגילה בעבר. במקרה זה אינך מועמדת ללידה רגילה בעתיד בכל מקרה. אם השאלה מתייחסת לעבר (האם היה נכון או לא, לא נסות היפוך ?), הדברים אינם חד משמעיים אבל יש הגיון רב בהמנעות מהיפוך במצב כזה מאחר ושני הרחמים לא תמיד מופרדים לגמרי וקיים רצף רקמה ביניהם כך שיכול להיות בהחלט סיכון של קרע בנסיון היפוך ברחם קטן וצלקתי.

שלום, יש לי רחם דידלפי, הריון שני בשבוע 35 מצג עכוז עם צירים מוקדמים במשך 3 החודשים האחרונים כשבחודש אחרון הם ממש חזקים, לאחר לידה קיסרית בעקבות מצג עכוז ועובר קטן בהריון ראשון. כרגע הומלץ לי גם כן לבצע לידה קיסרית האם ניתן לבצע היפוך במקרה כזה או שזה מסוכן? (דידלפי + צירים מוקדמים+ עכוז + לאחר לידה קיסרית) תודה

שלום רות, מאחר ואת אחרי קיסרי, הסיכוי הנמוך להצלחת ההיפוך לא מצדיק את הסיכון לקרע של הרחם לכן אני לא ממליץ לנסות. לעומת זאת יתכן ואת כן מועמדת ללידת עכוז מאחר ורחם דידלפי וקיסרי קודם אינם שוללים את האפשרות הזו ואינם מגדילים את הסיכון לקרע של הרחם לעומת מצג ראש. ליעוץ יותר מפורט ניתן לפנות לטלפון: 072-3228192. בצלחה.

שלום, עברתי לפני שנה וחצי הסרה של מחיצה רחמית באורך 1.5-2 סמ. מאז נכנסתי להריון וילדתי בשבוע 38+5 לאחר השראת לידה. בלידה השיליה לא נפרדה כלל, ובוצע רביזיו אגרסיבי עם איבוד מאסיבי של דם. לאחר הלידה נשארה שארית שיליה שחדרה למיומטריום בפונדוס. השארית הוסרה בהיסטרו ניתוחית. 3 חודשים לאחר מכן עברתי היסטרו אבחנתית לביקורת (בוצעה עי אותו רופא שביצע את הניתוחית), ונמצאה מחיצה של 25%. 1. האם מחיצה יכולה להווצר מחדש כתוצאה מהסרת שארית שילייה באזור? הרופא טוען שהיא כנראה היתה גם במהלך ההריון (משמע שהוא פיספס אותה במהלך הניתוחית? מדובר ברופא הכי מוכר בתחום), אך אשמח לשמוע חוות דעת נוספת. 2. מה כדאי לי לעשות איתה אם אני מתכננת הריון נוסף? 3. מה הסבירות לכך שהשיליה לא תפרד שוב בלידה הבאה? מאז הלידה האחרונה רק התווספו צלקות לרחם שלי. 4. האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע נעיצות שיליה או כדי למזער נזקים? 5. מה עושים במידה ושוב תהיה נעיצות? ומה צריך לעשות במהלך ההריון כדי לזהות אותה מראש? (בהריון האחרון לא ידעו על הנעיצות לפני הלידה) תודה!

1. מאחר והרחם נוצר מחיבור של שני רחמים במהלך החיים העובריים, שכיח שגם אחרי הסרת מחיצה נותר מבנה דמוי לב, כלומר מחיצה קטנה. 2. כלום. 3. יש סיכון מוגבר. 4. לתכנן את הלידה. 5. אולטראסאונד מכוון לאזור השליה.

תודה רבה על המענה המהיר! מה הכוונה לתכנן את הלידה? מול מי אני אמורה לעשות את זה? בלידה האחרונה צוות חדר הלידה אפילו לא עבר איתי על תוכנית הלידה (הייתי שם במעקב לפני הלידה, אבל מעולם לא דנו איתי בתוכנית הלידה).

כדאי לפחות חודש לפני הלידה להיפגש עם המומחים של חדר הלידה בו תלדי, על מנת להחליט על אמצעי הזהירות בלידה שלך.

האם לאור כל האמור לעיל יש התוויה לפונדקאות? ברקע גם - שחלות פוליציסטיות, נשאות של מוטציות הטרוזיגוטיות לקרישיות יתר (פקטור 2 וmthfr) ותת פעילות של בלוטת התריס (מטופל ביוטירוקס). ההריון המדובר הושג דרך ivf. תודה שוב!

אם את מעוניינת להימנע לחלוטין מסיכון בלידה הבאה, אז פונדקאות זה פתרון מצוין.

ד״ר שלום, אני בשבוע 18 ומתלבטת האם לעשות מי שפיר (אני בת 31). אחד הדברים שמפחידים אותי זה שיש לי רחם דידלפי וגם סובלת מבקע טבורי. האם בשל 2 מצבים אלו יש סיכון נוסף בבדיקה? אציין שאין אינדיקציה לביצוע הבדיקה, רק כדי להיות רגועה...

שלום. בקע טבורי ורחם דידלפי אינם מעלים את הסיכון בדיקור מי שפיר, ואין מניעה מלבצע את הבדיקה במצבים אלו. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב