האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם?
עיוות במבנה הגולגולת, קרניוסנוסטוזיס (מיוונית קרניו - ראש,...
האם אודם בכפות הידיים מאפיין גם פוליציטמיה משנית ויחסית או רק פוליציטמיה ורה?
בפולצטמיה וורה יש סימפטום אופייני בשם אריתרומללגיה. הכוונה לאודם מלווה בכאב בכפות ידיים ורגליים. סימפטום זה פחות אופייני למקרים של פולצטמיה משנית.
שלום אני בת 40, פניתי לרופאה בגלל עייפות קשה מאוד, חולשה, כאבי פרקים חזקים כבר שנים (ידיים כתפיים )ועצמות, ודלקות סינוסיטיס וגרון חוזרות בחורף הזה. היא שלחה אותי לבדיקות דם. אלו התוצאות החריגות שחזרו - אלבומין- 51.4 - נמוך מעט מהטווח גלובולמין אלפא 1- 5 גבוה מעט מהטווח גלובולמין אלפא 2- 12.2 גבוה מעט מהטווח גלובומין גאמא- 20.4 - גבוה מעט מהטווח גלובומין בטא 1 ו-2 תקינים IgG LAMBDA - 0.6 IMMUNOFIXATION - מונוקולון פריטין - 26 (בטווח הנמוך של הנורמה) C-REACTIVE PROTEIN - 3 (גבוה מהנורמה, שהיא - 0-0.50) MCHC - 31.2 (נמוך מהנורמה) ESR -46 (גבוה פי 3 מהנורמה) כל שאר הבדיקות כולל המוגלובין תקין, ברזל גם קצת נמוך אבל בנורמה. פריטין כאמור נמוך. קראתי על מליאנומה נפוצה ורציתי לדעת האם אניבMGUS . או שהטווחים רחוקים עדיין? יש לי תור לרופאה רק בעוד שבוע, כמה זה דחוף להגיעלפני? לבן משפחה שלי אגב יש פוליציטמיה ורה, ולדודה שלי מחלה של מח העצם, לא יודעת מה, אבל עברה השתלה. אני שוב שואלת האם אני בסיכון לפי הבדיקות או שמדובר במדדיים נמוכים ואין קשר? דבר נוסף, האם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה
מדובר במקטע חד שבטי קטן, של 0.6 גרם לדציליטר, מה שמעלה חשד גבוה ל MGUS. אך יש לברר כי אין פגיעה באברים כמו כליות, שלד או ירידה בהמוגלובין. ממליצה על יעוץ המטולוגי מסודר, אך אין דחיפות.
שלום, בן 72, מעט לחץ דם, מעט קולסטרול, מטופל באמלודיפין, אוקסר, סימבסטטין, ואספרין כטיפול מונע, לאחרונה בבדיקה שיגרתית נמצא טסיות 760 , לאחר בדיקות הוחלט שיש לי פוליציטמיה וורה, עברתי 2 הקזות דם, והחלתי טיפול בהידראה 500 1 ליום, לאחר כחודש יש סימנים לירידה בתוצאות, שאלתי האם זו רמה גבוהה מידי של ממצאים, האם חייב טיפול קבוע בתרופות, מה יקרה אם אפסיק טיפול, האם ידוע על טיפול שלא תרופתי אלא טיבעוני, החשש שלי מהטיפול כי הוא כימי כך נאמר לי, תודה
הסיכון העיקרי ב פולצטמיה וורה הוא נטייה לקרישי דם (לדוגמא: אירועים מוחיים, התקפי לב ועוד...) והטיפול בהידראה נועד להפחית את ערכי ההמוגלובין/ההמטוקריט על מנת למנוע הווצרות קרישי דם. על פי מחקרים גדולים מרבית המטופלים מרוויחים משימוש בהידראה בטווח הרחוק ותופעות הלוואי לרב אינן דרמטיות. הטיפול בהידראה הוא קבוע אך נדרש מעקב המטולוגי רציף על מנת להתאים את המינון.
האם אצל אנשים שעברו ארוע מוחי או התקף לב נמצא שסבלו מפוליציטמיה ורה בחלקם וזו אכן הסיבה לארוע. או שזו רק השערה לסיכוי לארוע שכזה. תודה.
היי בת 53 מחלימה מקורונה מזה כחודשיים. בבדיקות דם התגלתה פוליציטמיה ורה. סחרחורות ברקע. עברתי פעמיים הקזה ולוקחת אספרין 75 פעם ביומיים. אני רצה כשלוש פעמים בשבוע בשיגרה. היום הרופאה אמרה לי להפסיק לרוץ לחלוטין מחשש לנפילה ודימום בראש. מבחינתי זה שינוי משמעותי באורח חיי. האמנם הסיכון משמעותי?
קשה לענות למקרה ספציפי בלי להכיר לעומקו. האם הסיבה היא שימוש באספירין בלבד? אם כן אכן אספירין מעלה סיכון לדמום אך לדעתי אינו מהווה סיבה להמנע מריצה רגילה במידה ואין בכך סיכון לנפילות.