זיהום מקומי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דלקת אוזניים בילדים – על הבעיה שכל הורה מכיר

מדוע דלקת אוזניים כה שכיחה בילדים? מהי דלקת האוזן התיכונה ומהי דלקת אוזן חיצונית? הכל על דלקות אוזניים: סימפטומים, גורמי סיכון ושיטות טיפול בקטנים ובגדולים עיקרי הכתבה: דלקות אוזניים עלולות להתפתח עקב חשיפה לגורמים מזהמים המובילים לתגובה דלקתית. דלקת האוזן התיכונה היא מחלה נפוצה בילדים עד גיל שנתיים והיא מתפתחת לרוב עקב תפקוד לקוי של חצוצרת השמע שתפקידה הוא ניקוז ואוורור האוזן אל הלוע. הדלקת קלה יותר במבוגרים. דלקת האוזן החיצונית היא דלקת אוזניים הנוטה להופיע אצל שחיינים, מי שחשופים למים או משתמשים באטמי אוזניים ומכשירי שמיעה, הפוגמים בהגנה הטבעית של שעוות האוזניים ומאפשרים היחשפות האוזן לחיידקים.______________________________ גורמים עיקריים להופעות דלקת אוזניים דלקות אוזניים הן מחלות המתפתחות עקב גורמים חיצוניים, לרוב חיידקים הגורמים להתפתחות זיהום, אך גם בשל גורמים אחרים כמו נקב בעור התוף, חסימה של ניקוז ואוורור האוזן...
ללמוד עוד על זיהום מקומי
פזילה: הורים, אל תזניחו - מדובר בבעיה רפואית-תמונה

פזילה שכיחה במיוחד בקרב ילדים. הורים, חשוב לדעת כי לא מדובר...

מאת: פרופ' שניר...
04/08/2019
דלקת אוזניים בילדים – על הבעיה שכל הורה מכיר-תמונה

מדוע דלקת אוזניים כה שכיחה בילדים? מהי דלקת האוזן התיכונה...

מאת: רני זהר
24/08/2022
כאבי גב - כיצד מטפלים בפריצת דיסקוס?-תמונה

מבין התסמונות של כאבי גב, 'פריצת דיסקוס' היא השכיחה ביותר....

מאת: ~~ד"ר עמוס...
17/01/2008
פענוח בדיקות דם ומעבדה-תמונה

קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה...

מאת: ד"ר יעל הס
13/03/2003
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת נוזל שדרה - תמונה
בדיקת נוזל שדרה
מדריך בדיקות רפואיות: ניקור מותני/דיקור...
פענוח בדיקות דם ומעבדה - תמונה
פענוח בדיקות דם ומעבדה
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן...

זיהום מקומי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, לאמי בת ה-90+ הומלץ על טיפול בפרוליה לאחר ששברה את הירך לפני שנה. אני מודאגת בגלל תופעות הלוואי ורציתי לשאול עד כמה נפוצות תופעות כגון שברים אטיפיים, זיהומים, הפרעות אוטואימוניות, כאבים וכו'. האם הסיכון לתופעות לוואי עולה עם הגיל, והאם הן עלולות להימשך שישה חודשים? תודה מראש.

ככלל חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ההחלטה על הטיפול תלויה במאזן בין התועלת הצפויה מהטיפול ובין הסיכון לתופעות לוואי עפ"י מצבו הרפואי של המטופל וגורמי הסיכון שלו. התייחסתי מטה למספר תופעות ולגורמי הסיכון שלהן. בין תופעות הלוואי האפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה (רשימה מורחבת יותר ניתן למצוא בעלון באתר משרד הבריאות): עצירות, כאבים (כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים). תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), שברים אטיפיים ובעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס) שברים אטיפיים הן תופעת לוואי ידועה ונדירה לתכשיר. נטילת סטרואידים במקביל עלולה להעלות סיכון זה. בנוסף, יש לקחת בחשבון שבתקופה שלאחר סיום הטיפול, הסיכון לשברים עולה. זיהומים- שכיחות זיהומים יכולה לעלות במהלך הטיפול בשכיחות שונה בזיהומים שונים. דלקת דרכי שתן ובדרכי נשימה היו שכיחים, זיהומי בטן ועור הופיעו במטופלים בתרופה אך בשכיחות נמוכה יותר. גורמי סיכון אפשריים מצב חיסונים לקוי או נטילת תרופות המדכאות מערכת חיסון. נמק בעצם הלסת- פרוליה עלולה לגרום לעיתים נדירות לנמק בעצמות הלסת שמתבטא לרב בכאב, נפיחות, עצם חשופה דלקת מקומית ואף שבר בלסת. רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (בו ניתנת אחת לחצי שנה). בין גורמי הסיכון לתופעה זו הם: טיפול כמותרפי במקביל, טיפול במקביל בקורטיקוסטרואידים ומדכאי חיסון אחרים, פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. כאבי שריר- שלד במחקרים קליניים נצפו בשכיחות גבוהה גם בקבוצה המטופלת בתרופה וגם בקבוצת הביקורת שטופלה בפלצבו. כאבים שהביאו להפסקת טיפול היו לא שכיחים. כאבים יכולים להופיע תוך יום ועד מספר חודשים מתחילת המתן.

היי, בהמשך לדבריה של עינת ובדגש על נושא בריחת הסידן והגברת הסיכון לאוסטאופורוזיס, אני ממליץ לך לרכוש לה את תוסף הסידן דנסיטי. זה תוסף סידן מצוין שנספג בגוף פי 2 יותר מכל תוספי הסידן האחרים שיש בשוק. אני מכיר אנשים עם אוסטאופורוזיס שמשתמשים בו, והוא ממש עוזר להם בכל הקשור למסת העצם. מצרף לך קישור. כדאי לך לנסות, ומאחל בריאות. https://www.density-calcium.co.il/

RE: RE: פרואני משתמשת בדנסיטי כבר למעלה משנה - הפרוליה עשתה תופעת לוואי זיהום במערכת הנשימה - דלקת ריאות וכתוצאה אנמציה עד 7.5 ליה ותופעות לוואי . ועכשיו השאלה שעומדת האם לקחת שוב פרולייה ??? לאחר תופעות לוואי אצלי ממשיכה עם דנסיטי - אין מחקרים שמראים על בניית עצם??

שלום דוקטור עשיתי זריקת פרוליה ב17 לנובמבר 2019 והיות ואני צריכה לעשות שתלים כמה זמן רצוי לחכות כדי לעשות שתלים הזריקה הבאה היא ב17 למאי 2020 תודה מראש

01/01/2020:Prolia , אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab , הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם) ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לתכשיר זה תופעת לוואי נדירה הנקראת נמק של עצם הלסת (ONJ) אשר עלולה להופיע הן במהלך השימוש בתכשיר והן לאחר הפסקת השימוש ועלולה להתבטא בכאב, נפיחות, דלקת מקומית ואף שבר בלסת. פעולה כירורגית בחלל הפה כגון עקירה או שתל הינה גורם סיכון להתפתחות תופעת לוואי זו (הסיכון ל ONJ במטופלי prolia עומד על 0.1%, ועולה לכ 0.15% לאחר פעולה כירורגית) ולכן במהלך הטיפול בתרופה עדיף להימנע מטיפולים אלו. ההמלצה המקובלת הינה להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. במידה ומתפתח צורך בטיפול שיניים במהלך השימוש בתכשיר, מומלץ לבצע את הפרוצדורה ה"שמרנית" ביותר ולהימנע ככל הניתן מפרוצדורות פולשניות. מאחר וההמלצות לתקופת המתנה מקבלת הטיפול ועד לביצוע פרוצדורה פולשנית אינן חד משמעיות, במידה ובכל זאת נזקקים לעקירה או שתל תוך כדי טיפול, הסיכון האינדיבידואלי של כל מטופל יישקל כנגד הנחיצות והדחיפות בביצוע העקירה או השתל ויש להיוועץ ולתכנן את טיפולי השיניים הנדרשים עם רופא שיניים מומחה והרופא המטפל.

שלום שאני לוקח נשימה עמוקה כואב לי בריאה מאחורה בגב מצד שמאול ורעש של קליקים שלוקח את הנשימה

שלום, אולי דלקת מקומית בשריר או עצם. ממליץ שתפנה לרופא המשפחה לבקשת טיפול אנטי דלקתי.

שלום אובחנתי כבעל 3 בלטי דיסק בגב תחתון לפני מספר שנים כרגע נמצא בטיול ארוך בחול כשבוע לאחר ההגעה לטיול החלה נפיחות באיזור עצם הזנב שהתגברה עד לאי יכולת לשבת על האזור. כרגע אני לא נמצא באזור בעל שירותי רפואה, עד שאגיע לאחד כזה איך אוכל לדעת האם מדובר בדלקת שהתפתחה באזור הדיסקים או שבכלל בשערה הפוכה, לא נראה לעין שיש פצע פתוח באיזור הישבן אך יש דימום קל על המגבת לאחר מקלחת.

שלום מתן, לפי הסיפור זה דלקת של שערה הפוכה (סינוס פילונידלי). לעיתים אף נוצר אבצס ומה שאתה מתאר הוא כנראה אבצס פילונידלי. נגרם בד״כ על רקע שיערה הפוכה. אין קשר לדיסקים. זה זיהום מקומי בתת עור. בד״כ אם יש אבצס (זה נראה כמו נפיחות גדולה אדומה, רגישה מאוד) הטיפול הוא פתיחה וניקוז כירורגי. זה נעשה במוקד רפואי בהרדמה מקומית תחת תנאים נקיים וסטרילים. עושים חתך קטן בעור ומנקזים את המוגלה ושוטפים. משאירים הפצע פתוח. אני מבין שיש לך בעיה להגיע לטיפול רפואי. יכול להיות שהאבצס יגדל ובסוף יתפוצץ מעצמו. זה יהיה טוב. העיקר שיתנקז.הדימום הקל שאתה מתאר יכול להיות סימן שהוא מתחיל להתנקז החוצה. אם יש לך אנטיביוטיקה כדאי לקחת. אני מקווה שהתשובה עזרה. תרגיש חופשי לשאול עוד שאלות כאן אם צריך. בהצלחה.

תודה רבה על התשובה המהירה התחלתי לקחת אנטיביוטיקה אזניל (הבאתי איתי מהארץ) 2 כדורים של 250 מ"ג ביום זה טיפול הולם ? במידה וכן האם צריך לפני או אחרי אוכל ? במשך כמה ימים ? ללכת בכל זאת לנקז אותה במרפאה כשתהיה לי נגישות ?

**עדכון הרגשתי שיצא מעין ראש ובלחיצה עליו יצאה הפרשה מוגלתית עם דם אך מרגיש שלא נוקז לגמרי איך מתקדמים מכאן

יופי , זה מתנקז החוצה. אתה אמור להרגיש יותר טוב עכשיו. תנסה מידי פעם ללחוץ ולנקז הכל. קרוב לוודאי שהשאר יצא מעצמו בהדרגה תקפיד לשטוף המקום 3 פעמים ביום עם מים וסבון ולשמור עליו נקי. אתה יכול לשים פד גזה מעל כדי שלא תתלכלך כשיהיו הפרשות. תיקח האנטיביוטיקה ל 4 ימים. אם אזניל זה מה שיש לך זה בסדר (אם יש לך אוגמנטין עדיף, אבל ממש לא קריטי). המינון שאתה לוקח בסדר. קח שעה לפני או אחרי אוכל. בעיקרון זה אמור להשתפר ולחלוף בהדרגה. אם אתה מרגיש שזה לא חלף, עדיין נפוח, עדיין כואב, אדום, לא התנקז לחלוטין, או אם יש חום אז פנה למרפאה שכתהיה לך נגישות. בכל אופן אתה צריך לדעת שזה עלול לחזור בעתיד. פנה לכירורג כשתהיה בארץ. בהצלחה ותהנה בטיול!

שמח שיש אנשים כמוך בעולם בעולם שלנו תודה רבה :)

פורומים בנושא זיהום מקומי
פורום שפעת
ד"ר הלפרין ישיב לשאלות בנושא שפעת