ד"ר דיצה גרוס, המטפלת בבעיות נשימה ומספקת ייעוץ גמילה...
מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) גורמת ליותר מ-3 מיליון...
ויטמין D חשוב לצפיפות העצם, כמו גם לתפקוד התקין של הריאות....
חיסונים חדשים, תרופות חדשניות לסוכרת ולסרטן, סבסוד משקפי...
הייתי מאושפז בבית חולים חודש ימים, ביום הראשון קבלתי סטראידים ולאחר מכן הספיקו עם זה והתחילו לתת לי אנטיביוטיקה כי חשדו בזיהום חיידקי (לדעתי טעות חמורה באבחון, אני חולה קורונה אז מה עם הוירוס covid-19 ? נעלם ?). אם היו ממשיכים עם סטרואידים , יתכן שמצב הריאות שלי היה טוב יותר ?.
כנל
שלום, אני בן 65 חליתי בקורונה לפני כחצי שנה ומאז יש לי שיעול עם ליחה שלא עובר, עשיתי צילום ריאות ושם נמצא ציור אינטרסטיציאלי מוגבר הרופא שלחה אותי לct וגם שם יש שינויים בריאה, ממתין לבדיקת ביופסיה התסמינים שאני מרגיש הם שיעול עם ליחה מעט קוצר נשימה בעיקר בישיבה, אם אני עושה פעילות ספורטיבית אני מרגיש מצוין, כמו כן אני בכושר מעולה(הליכות של 8 קמ ארבע פעמים בשבוע) תמיד הריאות היו אצלי עקב אכילס, השאלה אם מדובר במחלה ממשפחת הild עד כמה זה ודאי בct ואם כן האם זה ילך ויחמיר או שניתן להתרפא מזה, תודה רבה.
שלום, כדאי לעשות בדיקות דם לשלול מחלת פרקים. ישה אפשרות שמדובר בסיבוך של הקורונה ובכל מקרה בחלק מהמקרים יש שיפור. לפעמים יש צורך בטיפול בסטרואידים או בטיפול נגד הצטלקויות. לפי בדיקות הסיטי, תפקודי הריאה והביופסיה.
בהתרשמות של תוצאות הct נכתב: מחלה אינטרסטציאלית מופשטת בשתי הריאות אם שינויים התחלתיים של פיברוזיס, מה משמעות הדבר? והאם זה סופני, תודה רבה.
שלום, יכול להיות פיברוזיס התחלתי. בוודאי שלא הייתי רוצה חהשתמד במונח סופני. יש סוגים שונים של מחלות ולכל אחת קצב שונה.
אני בת 62 ברקע יתר לחץ דם, היפרלפידמיה, סוכרת .לפני שנתיים התחלתי טיפול בדלקת ריאות BOOP סב אקוטית . מטופלת כרגע עם פרידנזון ואימורן . מרגישה לפעמים עייפות ולא יכולה לזוז . מה אפשר לעשות על לשפר את המצב ? אולי חסר בדיקות שצריך לעשות כי ב CT חזה הכל תקין , כי ברגע שאני יורדת במינון להפסיק את התרופה .המצב חוזר למה שהיה קודם . COMPLEMENT C3 151.3 mg/dL וCOMPLEMENT C4 45.6 mg/dL . יש צורך לעשות עוד בדיקות כדי לשלול מחלה ראומטולוגית . תודה
היי, כדאי לוודא שנעשו בדיקות לנוגדנים עצמיים, כאלו שמופיעים במחלות ריאה דלקתיות (מחלות ריאה אינטרסטיציאליות). מדובר בבדיקות דם שנעשות במעבדות בבתי חולים, לרוב נדרש עבורם טופס 17, וכוללות נוגדנים שונים כמו FANA, אנטי RO52 ועוד. במידה ואין תגובה לטיפול שציינת, אפשר לשקול שינוי לתרופה כמו ריטוקסימאב, מיקופנולט מופטיל ועוד. מציע להעלות את הנושא מול ראומטולוג במרפאה. בהצלחה!
שלום תודה על אורך הרוח ועל מתן התשובות לשאלות המטרידות אותנו, שאלתי היא : ב-ILD מי הורס את הריאות ? הוירוס covid-19 או המערכת החיסונית שלי ? . האם ניתן להילחם בתופעה ההרסנית הנ"ל ? אומרים שהמחלה הזו לא "עוצרת" עד העלמות הריאות .
שלום, עד כמה שאנחנו יודעים עיקר הבעיה היא התגובה החיסונית לוירוס שגורמת למחלה בריאות אבל זה עדיין במחקר. המחלה לפעמים כן עוצרת וברוב המקרים דווקא המחלה איננה קשה.