אלכוהול לחיטוי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

יום כיפור: האם חולי סוכרת יכולים לצום ביום כיפור?

צום יום כיפור מהווה דילמה משמעותית בפני חולי סוכרת ורופאיהם, והשאלה המרכזית שעולה מדי שנה היא: האם לסוכרתיים מותר לצום? וגם - על מה חשוב להקפיד במידה וצמים ואיך הופכים את הצום לקל יותר? כל התשובות בפנים השאלה שמלווה סוכרתיים רבים היא האם מותר להם לשמור על מצוות צום יום כיפור או שמא מדובר בסיכון גדול מדי עבורם. לפני לקיחת ההחלטה בנושא הצום יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולברר האם מותר לחולה לצום, כיצד עליו לצום, מהם הסיבוכים האפשריים וכיצד להתנהג במידה ומתחילים לחוש ברע.   מדוע צום הוא מסוכן עבור חולי סוכרת? בעוד שאצל אנשים בריאים הכבד מצליח לייצר סוכר באופן תקין גם בזמן צום, בקרב סוכרתיים אשר רמת הסוכר בדמם אינה מאוזנת, הצום עלול לגרום למצבי קיצון מסכני חיים (רמות סוכר נמוכות או גבוהות), היות שאין בקרה על ייצור הסוכר בכבד ואין דרך להכניס את הסוכר שבדם לתוך התאים. היכולת לצום מבלי לגרום נזק בריאותי תלויה במספר גורמים, ביניהם: סוג הסוכרת, הטיפול שהמטופל מקבל ומצבו הרפואי הכללי. על...
ללמוד עוד על אלכוהול לחיטוי
הריון: לאכול נכון בשליש הראשון-תמונה

בניגוד לחשיבה המקובלת, במהלך הריון אין שום צורך לאכול בשביל...

מאת: ענב...
12/10/2006
בירה לבנה: בריאות והנאה-תמונה

שתיית בירה תורמת לבריאות? הדיאטנית לימור בן חיים שופכת אור...

מאת: לימור בן...
09/12/2008
תזונה נכונה לחולי סוכרת-תמונה

הטיפול התזונתי מותאם לכל חולה סוכרת באופן אישי, לפי אורח...

מאת: סטלה חקון
23/04/2008
אופס, מה עושים כשבן הזוג נוחר?-תמונה

ברוב המקרים נחירות אינן מהוות בעיה בריאותית. אולם, זוגות...

08/09/2021
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת אלקטרומיוגרפיה (EMG)  - תמונה
בדיקת אלקטרומיוגרפיה (EMG)
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת אלקטרומיוגרפיה...
מדד גלאזגו - תמונה
מדד גלאזגו
מדריך בדיקות...

אלכוהול לחיטוי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום לבני בן השלוש וחצי יש תקופה ארוכה גרגירים דמויי סומסום בצואה. הגרגירים יוצאים לבנים ונקיים. לעיתים הצואה כולה עטופה בהם. הוא אינו מקבל מזון עם סומסום בכלל. מאחר והוא סובל מכאבי בטן רבים. שלחתי בדיקות צואה רבות לפרזיטולוגיה ואף שלחתי את הסומסום בנפרד בתוך אלכוהול. תשובת המעבדה שאין טפילים וכנראה מדובר במשהו אורגני. מה זה יכול להיות?? יש בבית חיות. טיפלנו ליתר ביטחון בכדור שנקרא בילטריציד כנגד תולעים שטוחות, אך זה עדיין מופיע בצואה. האם זה מוכר לכם? מה זה יכול להיות?

שלום, אני לוקחת מוקסיפן 500 שלוש פעמים ביום כבר חמישה ימים, נשארו לי עוד חמישה ימים לטיפול. ביום השמיני לטיפול יש אירוע לחברה קרובה ואני מעוניינת לשתות שם אלכוהול. האם זה אפשרי ביחד עם האנטיביוטיקה? אני קצת חוששת. מה כדאי לעשות? תודה.

מאיה שלום, ניתן לצרוך כמות מתונה של אלכוהול במהלך טיפול במוקסיפן. ליאת

אני משתמש בטיפות לאוזניים בשם DEX-OTIC , הרוקחת אמרה לי שזה טיפות אנטיביוטיקה , האם מותר לי לשתות אלכוהול ?

יש לי מזה כמה חושדים גרד בפי הטבעת. ניסיתי כמה משחות כגון, אגיסטן, הידרואגיסטן, אלוקום וכד'. הייתי אצל הרופא כללי, עשיתי בדיקת צואה והסתבר שיש לי טפילים מסוג גיארדיה למבליה. נתנו לי כדורים של פלאג'יל, ונאמר לי לבצע שוב בדיקת צואה כדי לגלות שהכל חוסל, עשיתי עוד פעם בדיקת צואה והפעם כל הטפילים חוסלו. התחילו להופיע כאבי בטן. ניגשתי לגסטרואונטרולוג ואמר לי להמשיך עם התרופה של פלאג'יל ולאחר מכן אמר לי אם יש לך עדיין כאבים, אז יש לך תסמונת מעי רגיז ונתן לי פרוביוטיקה. הגרד עדיין מופיע לי עד שהתייאשתי וניגשתי לפרוקטולוג, אשר בדק אותי במכשיר ואמר לי שאין לי כלום ויכול להיות שיש לי טחורים פנימיים, אך אינם מגרדים. בסוף, נתן לי משחה של דרמקומבין. השאלה שלי היא, האם דרמקומבין יכול לעזור או שמא כמו שאר המשחות שלקחתי לא יעזור? האם יכול להיות שיש לי משהו אחר? תודה

רפי שלום, גרד אנאלי היא תופעה רפואית ידועה. פעמים רבות אנו לא יודעים בדיוק את סיבתה אצל מטופל ספציפי, ולכן אנו מנסים טיפולים שונים, עד (שלרוב) מצליחים להקל על איכות החיים. הטיפול בגרד כולל מספר קוי טיפול, כולל ייצוב יציאות בתוסף סיבים שימוש בסבונים היפואלרגניים, המנעות משיפשוף ככל שניתן, שימוש במשחות הגנה לעור, דרך נסיון טיפולי בתולעים ובטפילים, המנעות הדרגתית ממרכיבי מזון שונים הידועים כמחמירי גרד, ועד לקוי טיפול יותר "אגרסיביים" במידת הצורך. לעיתים נעזרים גם במשחת דרמקומבין לתקופה מוגבלת. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול. מעט מידע כללי על גרד אנאלי: גרד סביב אזור פי הטבעת הינו תופעה שכיחה, ויכולה להיות מורגשת יותר בלילה או לאחר יציאה. לעיתים נוצר דחף מתמיד ובלתי נשלט לגרד, הפוגע קשות באיכות החיים ויכול לפגוע בעור סביב פי הטבעת. גרד אנאלי יכול להיגרם ממספר גורמים, ולעיתים הוא קורה ללא סיבה ספציפית שניתן להצביע עליה. אחת הסיבות יכולה להיות ניקוי יתר של אזור פי הטבעת, או לחות סביב פי הטבעת כתוצאה מהזעה מוגברת. במקרים של קושי בשליטה בסוגר פי הטבעת, דליפה של צואה הינה סיבה נוספת. בחלק מהאנשים צואה רכה או מגרה יכולה להיגרם עקב שתייה בכמות ניכרת. גרד יכול להיות קשור גם לשתיית אלכוהול ובעיקר בירה, חלב, מיץ הדרים, ומשקאות המכילים קופאין כמו: קפה,תה וקולה, ומאכלים כמו שוקולד, פירות, עגבניות ופופקורן. סיבות אחרות והרבה פחות שכיחות לגרד סביב פי הטבעת כוללות תולעים, פסוריאזיס, אקזמה, טחורים, פיסורה אנאלית, זיהומים ואלרגיות. כאמור די נדיר שטחורים פנימיים מתבטאים העיקר בגרד, וזה יכול לקרות בעיקר אם בעקבות הטחורים יש דליפה של נוזל באיזור פי הטבעת. קנדידה בנרתיק יכולה לעיתים לגרום לפריחה בעור סביב פי הטבעת ולהביא לגרד, אך גם זה אינו שכיח. חשוב להיבדק על ידי כירורג קולורקטאלי, המומחה לבעיות אלו, כדי לנסות והבדיל בין סיבות שונות אלו, שהטיפול בהן לעיתים שונה. במקרים בהם לא נמצאת סיבה ספציפית לגרד, הטיפול כולל בעיקרו אמצעים לשמירה על עור פי הטבעת, והמנעות ממאכלים ומשקאות שיכולים להגביר גרד שהוזכרו למעלה. בין האמצעים המקומיים: להימנע מטראומה נוספת לאזור הנגוע: לא להשתמש בסבון מכל סוג שהוא, לא לשפשף את האזור, להשתמש במגבונים לחים לנגב ובנגיעות, להשתדל לא לגרד. גרוד גורם לנזק נוסף שמחמיר את הגרד. להימנע מלחות באזור האנאלי: בגדים תחתונים מכותנה, להימנע משמוש באבקות מבושמות להשתמש רק במשחות הניתנות ע"י הרופא המטפל, או במשחות הגנה כנגד תפרחת חיתולים שניתן לקנות בכל בית מרקחת ללא מרשם. מומלץ להמנע ממשחות המכילות סטרואידים. להימנע משתייה מוגברת במקרים עמידים לטיפול שמרני ניתן להשתמש במשחה של חומר הנקרא קפסאין, על פי הוראות רופא בלבד.