פסיכותרפיה הוליסטית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מרחבי ריפוי ויצירה משותפת בפסיכותרפיה

לא על כדורים בלבד. גוף לא בריא יכול להיות ביטוי לנפש פצועה וכיום יש לרפואה המערבית פתרון גם לזה: פסיכותרפיה - שיטת טיפול ששמה את המטופל במרכז ומשתמשת במטפל לשיקוף. על טיפול נפשי באמצעות קשב, דיבור ופרשנות בראיון שובה לב עם מיכל א.עומר, פסיכודרמטיסטית ופסיכותרפיסטית ידועה, המתמחה בטיפול בחרדות ובמצוקות רגשיות, אנו מתעמקים בתחום של חקר, יצירה וריפוי. עומר שופכת אור על כוחה הטרנספורמטיבי של הפסיכותרפיה, תוך שימת דגש על חשיבות הנוכחות, היצירה המשותפת והולדת הגילוי העצמי בתוך התהליך הטיפולי.  כשהיא מתבקשת להגדיר את גישתה, מסבירה עומר: "פסיכותרפיה היא חקירה ויצירה. זהו תהליך שבו אנו מתעמקים בנרטיבים המופנמים ובדמויות המשמעותיות שמעצבות את חיינו, מבקשים להבין את הרלוונטיות שלהם ומחפשים גאולה". באמצעות טכניקות פסיכודרמטיות, עומר עוזרת לאנשים להיכנס לפערים של חוויותיהם, תוך חקר השפעת מערכות יחסים ואמונות בעבר על הנוף הרגשי הנוכחי שלהם.   עומר מדגישה את האופי השיתופי של הפסיכותרפיה וקובעת...
ללמוד עוד על פסיכותרפיה הוליסטית
ליאת אבן-תמונה
23/07/2006
מרחבי ריפוי ויצירה משותפת בפסיכותרפיה-תמונה

לא על כדורים בלבד. גוף לא בריא יכול להיות ביטוי לנפש פצועה...

מאת: מיכל א. עומר...
20/06/2023

פסיכותרפיה הוליסטית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
24/09/2012 | 22:47 | מאת: מיכל
מתוך פורום רפואה סינית

שלום, לאיזה כיוון אלטרנטיבי הכי מומלץ ללכת אחרי פוסטראומה? בשלב הזה מדובר על קהות רגשית ותחושה כי אנרגיית הצ'י פשוט נעלמה לה כמו בערך להיות מת-חי בתוך העולם, חוסר מוטיבציה לפעול ולהתקיים ותחושת זרות וחוסר שייכות מול אנשים. כל הכיוונים הקונבנציונלים המקובלים נוסו ללא הצלחה. תודה

שלום,אני לא חושב שיש "כיוון" אחד .זה תלוי במטופל עצמו.למה הוא עשוי להתחבר ולמה לא ,על מנת לחסוך ממנו תסכול מיותר.בכל מקרה התהליך לא יהיה קצר...ובכל זאת,מניסיוני בדיקור וצמחי מרפא ניתן להשיג תוצאות טובות.טיפול במים,פסיכותרפיה הוליסטית,דמיון מודרך גם עשויים לבוא בחשבון.בהצלחה .

היי, אני בת 23 ונמצאת בטיפול כבר שנתיים וחצי אצל פסיכולוגית שאני מאוד אוהבת וקשורה אליה. פניתי לטיפול בגלל תחושות קשות של ריקנות וחוסר משמעות ובגלל הפרעת אכילה ממנה אני סובלת. לאורך כל תקופת הטיפול בקושי שהצלחתי "לגעת" בנושא של הפרעת האכילה. הפסיכו' יודעת בגדול שהיא קיימת אך מעולם לא הצלחתי לספר על כך בהרחבה ובכלל על התחושות הקשות עימן אני מתמודדת יום ביומו. קיים גם העניין של פציעה עצמית אליו הפסיכו' כלל איננה מודעת. לאחרונה אני מרגישה רע מבד"כ, אני מגיעה לפגישות, בעיקר שותקת ועונה "לא יודעת" על רוב השאלות שהיא שואלת. אני כ"כ רוצה להצליח לשתף אותה במה שבאמת עובר עלי אך פשוט לא מצליחה... תחושתי היא שכן יש חיבור וכימיה ואינני יכולה לחשוב אפילו על החלפת מטפל אך מצד שני לעיתים נדמה לי שהיא כלל לא מכירה את מי שאני באמת. בתקופת הצבא טופלתי ע"י קב"נית שהעלתה מס' פעמים את הנושא של טיפול תרופתי אך סירבתי והפסיכו' הנוכחית שלי חושבת שנצליח גם בלעדיו. תוכלי לייעץ לי מה עלי לעשות? אני ממש אובדת עצות.

19/09/2011 | 11:30 | מאת: ענבר רייך
מתוך פורום פסיכותרפיה

שלום יקרה. נראה שאת מבקשת לעצמך טיפול חוויתי יותר מאשר שאלות ותשובות, נפשך מבקשת את הכירותך עימה ועשיית השלום הפנימי .נסי לכתוב את שיושב על ליבך, כך תוכלי להעביר את המסר ללא בלבול מול המטפלת שלך. הכתיבה תוציא ממך דברים שתוכלי את לתבונן מבחוץ ולהכיר את עצמך ומניעייך טוב יותר.קבלי את עצמך באהבה רבה. ענבר רייך- פסיכותרפיה הוליסטית ואימון רוחני . www.inbar-reich.com

היי אני, יכול להיות שדווקא בגלל שאת מרגישה את הקשר הטוב והכימיה עולה הרצון להחשף ובמקביל, כוח נוסף שבך, שמאד מפחד..ואז נוצרת השתיקה וההתכנסות. אני לא יודעת מדוע את פוחדת להחשף עוד יותר אבל אני מאמינה שאם תצליחי להתגבר על הפחד הזה תרוויחי המון לעצמך מהטיפול. הבעיות שאת מתארת אינן קלות אך גם לא חריגות. המטפלת שלך שם כדי לעזור לך, לשמוע אותן ואותך, להיות איתך למול הבעיות הללו. היא לא תקבל אותך פחות אם היא תדע... נראה לי שקשה לאורך זמן להחזיק בטיפול מבלי לשתף בזה,זה אכן יוצר הרגשה שלא מכירים אותך עד הסוף. ליאת.

אני שוקלת ללמוד פסיכותרפיה הוליסטית. האם תחום זה מוכר בקופ"ח ובבי"ח? האם ניתן למצוא עבודה בתחום זה?הלימודים נמשכים 4 שנים וכוללים כל מיני שיטות. האם זה יעיל, או שעדיף להתמקצע בתחום ספציפי?אם אינך יודעת- האם תוכלי להפנות אותי לאדם הנכון? תודה

שלום אילנה, לימודי תעודה בפסיכותרפיה אינם צריכים הכרה מקופ"ח או בית חולים. אם את שואלת האם תוכלי לעבוד בהמשך במקומות אלו- איני יודעת. אני גם לא מספיק יודעת על העבודה בתחום. אין לי לצערי גם למי להפנותך, אני לא מכירה מספיק את התחום. ליאת.

ערב טוב ושלום רב ממש הייתי רוצה לברר האם פסיכותרפיה הוליסטית, היא כלי תקף וטיפולי והאם היא אלטרנטיבה מומלצת וטובה למי שמסרב לגשת לטיפול רגיל?

מיכל שלום, בוודאי שפסיכותרפיה גופנית היא כלי תקף. באירופה תחום זה של body psychtherapy לא נחשב כתחום אלטרנטיבי. לצערי, בארץ זה עדיין לא המצב. אך לשאלתך, כמובן, שתחום זה הוא אפשרות קיימת למי שמעדיף לא ללכת לטיפול וורבלי בלבד.